Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Spirituális töltődés a piramismezőkön

Mire képesek a piramisok energiái? Giza és Szakkara piramisai, szent templomai és erőterei hogyan emelik az aura rezgését? Ki mennyi energiát tud felvenni? Hogyan hasznosítható a lelki fejlődésben a sokféle csillagsugárzás? Miért jó rendszeresen töltődni Egyiptomban?

Az egyiptomi templomok spirituális arca

Ebben a lapszámban folytatjuk a múlt héten megkezdett, speciálisnak mondható témánkat, a 2012-es évi spirituális zarándoklatunkról szóló tanulmányunkat. Mivel erről nem csak egy tévéműsor, hanem egy remekbeszabott és a világon egyedülálló dokumentumfilm is fog készülni, ezért ezúttal sem célunk minden apró részletet feltárni, ám így is bőséges információval szolgálunk mindazokról a rejtélyekről,

Kalabsa templomának titkai – Ré iskolája

Nem győzünk külön köszönetet mondani azoknak a lelkeknek, akik szívükön viselték az egyiptomi templomok sorsát és minden igyekezetükkel azon voltak, hogy megóvják állagukat, épségüket, illetve a romokból helyreállítsák és rekonstruálják a néhai csodákat, amelyeket mi csak egyszerűen templomoknak nevezünk. Köszönet érte! Ha ők nem lettek volna, ma számos erőtér föld vagy víz alatt lenne.

Philae, az idő szigete

Philae kétségtelenül Ízisz istennő kultuszközpontja volt, akinek núbiai párja Arszenuphisz. Ezen kívül találkozhatunk itt mammiszivel, azaz születésházzal, továbbá Imhotep és Madulisz kápolnájával, egy Thotnak szentelt „könyvtárral”, Ozirisz-teremmel a tetőn, ugyanakkor Hadrianus kápolnájával, a Bosszúálló Hórusz és Hathor templomának romjaival, valamint Traianus pavilonjával.

Miért templom és nem piramis?

Érdekes kérdés, hogy az egyiptomiak miért építettek templomokat a saját tudati fejlődésükhöz, ha egyszer már a piramisok ott voltak nekik? Miben tud segíteni egy templom a tudati tökéletesedés útján? Milyen formában vitték tovább az egyiptomi misztériumiskolák papi rendjei az atlantiszi tudást?

Kom Ombo – A félelem legyőzésének helye

A Hórusz és Szobek tiszteletére emelt templom a görög-római kor egyik csodálatos emléke. Azt azonban már jóval kevesebben tudják, hogy minő papi képzés és beavatási rendszer működött e falak között. Ez volt többek között az önmagunk feletti uralom elérésének mágikus színhelye is.

Edfu – Hórusz és Széth csatájának helyszíne

Edfu ókori neve Dzseba volt, ami Hórusz és Széth csatájának színhelyéül szolgált a mitológia szerint. Ez kétségtelenül Egyiptom legjobb állapotban fennmaradt temploma. A jelenleg itt álló Hórusz-templom egy Újbirodalom idejében épült, kelet-nyugati tájolású templom helyén áll, viszont ellentétben azzal észak-déli tájolású. Ez volt Hórusz Szem papjainak egyik fő központja.

A világkorszak-váltás, a felemelkedés és Egyiptom kapcsolata

Honnan tudjuk, hogy az ősi, spirituális Egyiptom újjá fog éledni és vezérlő szerepet fog betölteni az előttünk álló világkorszakban? Egyáltalán, miért fogadjuk el tényként, hogy a csillagokból sugárzó energiák alapvetően befolyásolják és meghatározzák az emberiség egyes evolúciós lépéseit?

Tévedni emberi dolog

A tudásban egyre gazdagodó emberek sokszor presztízskérdést csinálnak abból, hogy kinek van igaza, és hogy mennyire van az embernek igaza. A valódi tudók nem lesznek rosszul attól, ha feltevéseikről kiderül, hogy tévedtek, mert számukra az is a tanulásról szól. Tanuljunk meg tévedni és engedjük el a tévedéssel járó rossz érzéseinket,

Babonaságok és számok

Sokan hisznek a számok mágikus erejében, ám nem minden szám-mágia megalapozott, amit előszeretettel alkalmazunk. Ezzel együtt vannak olyan szerencsésnek mondott számok, melyek újra és újra felbukkannak az életünkben, míg adódhatnak olyanok, amelyek éppen fordítva, szerencsétlenül hatnak. Lássunk néhány érdekességet!

A legnépszerűbb cikkek