Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ki vagy Te?

A legtöbb ezoterikus ember erre a kérdésre többnyire a következő frappáns válaszokkal szokott reagálni: „Én Te vagyok”; Én is Az vagyok.”;Ő is Én vagyok”. Értve ezalatt, hogy Ő és Én örök természetünket tekintve egyek vagyunk, azaz Isten részei vagyunk. Mindnyájunkat ugyanaz a lény küldte.

Beszélő jelképeink: a nemzeti jelképeinkbe kódolt égi üzenetek

Mindenki érzi a szavakon túli jelentésüket és a lényegegüket. Jelképeink összekapcsolnak bennünket: ezek az együvé tartozásunk kohéziós erői, közös hitünk kovásza, amely tudatalattinkon keresztül üzeni számunkra az utat és vezet minket az élet tengerén.

Miért érdemes megismerni a kozmikus idő és tér szabályait?

Sokan úgy vélik, hogy a természet ritmusát figyelve jött rá az ember az idő ciklikusságára. Én úgy vélem, hogy a természetben is a természetfeletti nyilvánul meg, az irányít mindent. Következésképpen minden emberi ciklus a saját életünk és a társadalom életében figyelhető meg a legjobban. Aki a kozmikus ciklusokat kihasználja,

A sumérok jóval megelőzték a mózesi időket

„A történelem Sumerban kezdődik…” – vallotta S. M. Kramer orientalista. Nem vitatkozni szeretnénk vele, de kissé pontosításra és kifejtésre szorul ez a kijelentés a tekintetben, hogy mi minden jelent meg Mezopotámiában, amit később az utókor tőlük kölcsönzött.

A titokzatos avarok

Mit írnak az avarokról a korabeli források? Ehhez képest mit vall a hivatalos történelemtudomány? Egyáltalán, miért nem kerül bele a tankönyvekbe a sok korabeli forrás egy-egy jellemző utalása? Túl misztikus volna? Netán egy egészen más természetű múltat tárna fel előttünk? Ha igen, akkor milyet?

Az ősi rend Isten és az ember között

 Az ember eredetéről több mítosz is megemlékezik a Biblia előtti időkből, de most nem is ezekre fókuszálnék ezúttal, hanem sokkal inkább arra a rendre, amely a Teremtő, az isteni hatalommal felruházott lények és az emberré lett lelkek között az ősidőkben fennállt.

Spirituális tisztítás önmagunkon

Ahhoz, hogy a világot és a környezetünkben élő embereket olyannak lássuk, amilyenek, előbb tisztává kell tennünk a látásmódunkat, meg kell szabadulnunk a múlt árnyaitól, ki kell takarítanunk az elménkből sok rossz szokást és hiedelmet. Miért és hogyan? Ezek a modern korban élő ember előtt álló nagy kihívások.

Mennyire van létjogosultsága a táltos-világképnek a 21. században?

Először is mindjárt tisztázzuk, kit nevezünk táltosnak! Táltossá csak válni lehet. Bár sokan részesülhetnek a táltos-energiákban és a táltosok tudásának morzsáiban, ne legyenek túlzó illúzióink, mert a táltosság nem tanulható meg könyvekből, táltossá ugyanis csak sok éves szellemi és lelki munka révén válhat az ember.

Hogyan lehetnék a tanítványod? Hogyan tanulhatnék tőled?

Mintha összebeszéltetek volna, egyre többen szegezitek nekem az ilyen típusú kérdéseket. Ezért úgy érzem, érdemes pár sort szentelni ennek, hiszen az idő múlásával elsősorban azok maradnak meg hűséges követőimnek – akár az éteren keresztül, akár személyes ismeretség alapján –, akik minimum kedvelik mindazt a szellemiséget és lelkiséget, amit követek és képviselek.

Magyar misztériumok

A magyarság eredete, származása azért is számít az egyik legnagyobb misztériumnak, mert kijelöli létünk célját, misszióját itt, a Földön. Más népekkel együtt legyünk mi is büszkék származásunkra, ismerjük meg nemzeti tradícióinkat, és ne engedjük magunkat elsodortatni isteni küldetésünktől.