Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

10 hely, amely olyan titokzatos, mint a Bermuda-háromszög

Mindenki hallott már a Bermuda-háromszögről és az azt övező rejtélyekről. E téren az értelmestől a csak szimplán nevetségesig váltakoznak az elméletek, azonban akár hiszel az idő megállításában, a földönkívüliek emberrablásaiban, akár csak egyszerűen paranoiának tartod, ez a terület mindenesetre bővelkedik a furcsaságokban. Nem ez az egyetlen hely, ahol hátborzongató dolgokra bukkanhatsz. Íme, itt van 10 másik olyan helyszín a Földön, amelyek méltán osztozhatnak a rejtélyekben. (A szerző bevallottan némi szkeptikus felhanggal és alapállással közelít a témához, s közben sok megválaszolatlan kérdést, illetve értékes ötletet és kutatási eredményt vet fel. – Megjegyzés a fordítótól.)

 

10. A BABONA-HEGYSÉG

 

http://listverse.com/

 

A Superstition Mountains (Babona-hegység) egy hegyvonulat Phoenix-től (Arizona) keletre. Már önmagában a név is jó kezdésnek bizonyul.

 

A legenda szerint egy Jacob Waltz nevű ember valamikor az 1800-as években felfedezett egy hatalmas aranybányát abban a hegységben, amit azóta az Elveszett Holland Aranybányájának neveznek. (Mivel Waltz német származású volt és hát, szóval elég közel volt hozzá.) Titokban tartotta a helyet, mígnem a halálos ágyán – ami vagy így volt, vagy nem, attól függően, hogy melyik történetet olvasod –, megosztotta a titkot egy egyszerű emberrel. Ettől függetlenül a bányát sohasem találták meg, a sok expedíció dacára sem. Egyesek azt mondják, hogy azoknak az embereknek a szellemei még mindig ott kísértenek, akik az életüket az arany felkutatása közben veszítették el.

 

Állítólag egy indián legenda úgy szól, a hegység kincseit a Tuar-Turns-nek („Kis Emberek”-nek) nevezett lények őrzik, akik a hegy alatti barlangokban és alagutakban élnek. Néhány apacs úgy hiszi, hogy a hegységben található a pokol bejárata. Természetesen ez megmosolyogtató, mivel mi mindannyian tudjuk, hogy a pokol kapuja Sunnydale-ben van.

 

9. A DÉL-ATLANTI (ATLANTI ÓCEÁNI) ANOMÁLIA

 

http://listverse.com/

 

Eltűnődtél-e valaha azon, hogy volt-e Bermuda-háromszög a világűrben? Nem? Nos, akkor valószínűleg most már kíváncsi vagy és szerencsés vagy! Minthogy teljes mértékben létezik és Dél-Atlanti Anomáliának hívják. A Dél-Atlanti Anomália az a terület, ahol a Föld belső Van Allen övezeteként ismert sugárzási öv a leginkább megközelíti a Föld felszínét.

 

Ez egy olyan zóna, amelynek a középpontja csak egy kis távolságra van Brazília partjaitól, s ez számos műhold és űrhajó problémáiért felelős, a programok összezavarásától a funkciók tényleges leállításáig. A Hubble Teleszkópot valóban kikapcsolják, s nem végez megfigyeléseket, amikor keresztülhalad az Anomálián, illetve a Nemzetközi Űrállomás sem ütemez be űrsétákat arra az időre, amíg áthalad rajta (ami legalább napi öt alkalommal szokott előfordulni). Ez nem csak technikai probléma – néhány űrhajós arról számolt be, hogy „hullócsillagokat látott” a látómezőjében, miközben áthaladtak rajta.

 

Ezeknek a problémáknak az oka nem teljesen tisztázott. A magas szintű sugárzás a fő gyanúsított, amely felhalmozódik az anomáliánál, viszont a tudósok nem tudják pontosan, hogyan és miért megy végbe ez a hatás. Úgyhogy csak kenjük ezt is az idegenekre.

 

8. AZ ANJIKUNI-TÓ

 

http://listverse.com/

 

Az Anjikuni-tó nem érte be néhány személy eltüntetésével, hanem elhatározta, hogy fokozza a dolgokat és helyszínéül fog szolgálni egy teljes falu eltűnésének. Minderre 1930 novemberében került sor, amikor egy Joe Labelle nevű prémvadász menedéket keresett éjszakára. Labelle jóban volt az eszkimó falucskával, amelynek a lakosai 30-2000 között mozogtak, attól függően, kinek hiszel. Megtette az odavezető utat és egy teljesen kísérteties látvány tárult a szemei elé: egy teremtett lélek sem volt a falucskában. Minden mást – az ételeket és a puskákat is beleértve – otthagytak.

 

Labelle táviratozott az RCMP-nek és megindult a nyomozás. A falu temetőjében felfedezték, hogy legalább az egyik sírt felnyitották és kiürítették, egyértelműen nem állatok voltak. Emellett nagyjából 300 lábnyira a falutól kb. hét szánhúzó kutya tetemére bukkantak, akik halálra lettek éheztetve annak ellenére, hogy a falu élelmiszerraktárai nyitva voltak. Néhány verzió arról számolt be, hogy különös fényeket láttak a tó felett nagyjából az eltűnés körül időben.

 

Szóval, mi is történt valójában? Mindenféle magyarázatot felhoztak már az eltűnések okaként, többek között a földönkívülieket (természetesen), szellemeket és még a vámpírokat is. Az RCMP a saját honlapján figyelemre sem méltatta a történetet, mondván, az egy városi legenda, viszont jó néhány év óta már sokféle legenda kering ezzel kapcsolatban, s nehéz biztosat mondani. Kivéve a vámpírokét, jómagam úgy vélem, hogy biztosak lehetünk abban, hogy nem vámpírok voltak.

 

7. AZ ÖRDÖG-TENGER

 

http://listverse.com/

 

Az Ördög-tenger (vagy a Sárkány-háromszög, válaszd ki, melyik hangzik vészjóslóbban) egy olyan zóna a Csendes-óceánban, ahol ugyanolyan furcsa és rejtélyes események történnek, mint a Bermuda közelében található Atlanti-óceáni párjával. Ez a japán partok mentén helyezkedik el és számtalan titokzatos jelenségnek, így többek között a mágneses anomáliáknak, megmagyarázhatatlan fényeknek és tárgyaknak, valamint – természetesen – rejtélyes eltűnéseknek a színtere. A körzetet még a japán halászati társaságok is veszélyesnek tartják.

 

Az egyik történet szerint 1953-ban a japán kormány elküldött egy kutatóhajót – a Kaio Maro No.5. számú hajót – azért, hogy kinyomozza az Ördög-tenger rejtélyét. Természetesen a Kaio Maru No.5-ös jelű hajót és annak 31 fős legénységét soha nem látták viszont. Egy másik sztori a Kublai Kán katasztrofális kísérletéről számol be, melynek során az Ördög-tengeren keresztül akarta elfoglalni Japánt – legkevesebb 40 000 embert veszített ennek folyamán.

 

Bőségesen állnak rendelkezésre olyan elméletek, amelyek a történéseket fejtegetik: az idegenektől a párhuzamos univerzumokba vezető kapukon keresztül Atlantiszig (miért is ne?). Egyesek szerint a térségben tapasztalható heves vulkáni tevékenység tehető felelőssé néhány eltűnésért (a Kaio Maru No. 5. eltűnését is egy vulkánkitörésre fogták). Mit tanácsolunk? Csak tartsd magad távol az óceántól és pont.

 

6. A BIGELOW RANCH

 

http://listverse.com/

 

A Bigelow Ranch (korábbi nevén Skinwalker Ranch és Sherman Ranch) egy 480 hektáros ingatlan észak-nyugat Utahban, ami számtalan ufó-észlelésnek, állatcsonkításnak és más furcsa eseményeknek ad otthont. Bár már az 50-es évektől sok rejtélyt dokumentáltak, a legbizarrabb történetek közül néhány egy gazdálkodó párral, Terry és Gwen Sherman-nel esett meg, akik 1994-ben vették meg a tanyát.

 

Az első napon, amikor beköltöztek az ingatlanra, egy óriási farkast láttak a legelőn.  Még oda is mentek megsimogatni a farkast, mivel szelídnek tűnt (a kíváncsi olvasónak mondom, hogy igen, ez mindig egy jó ötlet J). Shermanékkel engedelmes volt, de végül az orránál fogva elragadott egy borjút a kerítés lécein át. Amikor Terry egy pisztollyal a farkasra lőtt, a golyók nem értek el semmilyen hatást. Így hát nem maradt más hátra, Terry kihozta a puskát, de még azzal sem sikerült semmilyen tényleges sebesülést okoznia. Shermanék megpróbálták követni a farkast, de a nyomoknak minden átmenet nélkül megszakadtak, mintha köddé vált volna a farkas.

 

És itt még nem értek véget a dolgok. Shermanéket folyamatosan olyan események sújtották, mint az ufó-észlelések, intelligens lebegő gömbök (állítólag három kutyájukat is elhamvasztották), rejtélyes teremtmények és borzalmas szarvasmarha csonkítások. A helyzet annyira tarthatatlanná vált, hogy Shermanék végül eladták a farmot Robert Bigelow-nak 1996-ban, a National Institute for Discovery Science alapítójának, aki a farm körüli rejtélyeket kívánta tanulmányozni. A mai napig Bigelow tulajdonában van a tanya és az NIDS (az imént említett szervezet) féltve őrzi a felfedezéseit.

 

5. POINT PLEASANT

 

http://listverse.com/

 

Point Plesant-ot valószínűleg egy szempontból találóan nevezték el, de mostanára már annyira befedték a titokzatos és hátborzongató események meséi, hogy nem több mint ironikus alliteráció. Eme események sorában a leghíresebb egy olyan lényről szól, amelyek Mothman-ként (Moly-emberként) ismernek, akiről úgy hírlik, hogy a kis nyugat-virginiai közösséget 1966 novemberétől 1967 decemberéig terrorizálta. Point Pleasant több mint száz különböző polgára látta a saját szemével ezt a teremtményt, ami egy 7 láb magas, széles mellkasú féri volt hipnotikus, izzó, piros szemmel és olyan szárnyakkal, amelyek kifeszítve 10 láb hosszúak voltak, s amiket a földön vonszolt maga után.

 

A Molyember létezésére, aki mind könyvnek, mind filmnek volt már tárgya (és saját szobra van Point Pleasant-ben), sokféle magyarázat született eddig. Néhányan azt hiszik róla, hogy egy földönkívüli lény, míg mások egy mutánsnak vagy egy rejtélyes lénynek tartják, megint mások azzal álltak elő, hogy Point Pleasant lakói bizonyára a baglyoktól vagy a Sandhill-i (kanadai) darutól félnek. Bármi is legyen az ügy hátterében, a Molyemberről szóló elbeszéléseknek azután szakadt vége, hogy az Ezüst-híd összeomlott 1967. december 15-én, s 46 ember vesztette életét. Ez vezetett sokak hiedelméhez, miszerint a két esemény között valamilyen kapcsolat lehet.

 

A Molyemberen túl számos egyéb paranormális mese szól Point Pleasant-ról, melyek közé az ufó-észlelések és az úgynevezett „Men In Black”-ről szóló beszámolók is tartoznak. A „fekete ruhás emberek” olyan teremtmények után nyomoznak, amelyek már pusztán a beszédmódjuk, a megjelenésük és modoruk sajátosságával a frászt hozzák másokra. Ezek az „emberek” állítólag azért tűnnek fel, hogy információkat gyűjtsenek a paranormális eseményekről (vagy inkább olyan emberek, akiknek van ilyen irányú információjuk).

 

4. A MICHIGAN-HÁROMSZÖG

 

http://listverse.com/

 

A Michigan háromszög egy másik földrajzi háromszög, amely a Michigan-tó közepén található. Ez a hely a szárazföldi és a vízi járművek titokzatos eltűnések a színtere. A híresebbek közül, íme, néhány:

 

Donner kapitány: 1937. április 28-án az O.M. McFarland George R. Donner nevű kapitánya a Pennsylvaniai Erie-ből a Wisconsini Port Washingtonba tartott, így át kellett kelnie ezen a háromszögön. Az események folyamán kimerültnek érezte magát, ezért visszavonult a kabinjába és meghagyta a másodtisztjének, hogy ébressze fel, amint az úti céljukhoz közelebb érnek. Úgy három óra múltán, amikor a másodtiszt érte ment, Donner nem volt a kabinjában. És a hajókonyhában sem volt. Nagyon alaposan átkutatták a hajót, de sohasem találták meg őt.

 

2501-es járat: 1950. június 23-án a Northwest Airlines 2501-es számú járata New Yorkból Minneapolisba tartott a tapasztalt Robert C. Lind parancsnoksága alatt és 58 utassal a fedélzetén. A rossz időjárás miatt, amikor a járat megközelítette Chicagót, megváltoztatta az útirányát és a Michigan-tó felé folytatta az útját. Éjfél körül Lind engedélyt kért arra, hogy 3500 lábról 2500 lábra ereszkedjen minden különösebb ok nélkül. A kérését visszautasították és ez volt az utolsó kommunikáció a 2501-es járattal, ami valaha történt. Az utolsó ismert pozíciója állítólag a Michigan háromszög felett volt.

 

Bár a források a tekintetben eltérnek egymástól, hogy mennyi roncsot találtak a 2501-es járatból (néhányan azt mondják, semmit, míg mások olyan válogatott roncsokat különböztetnek meg, mint amilyenek az üléspárnák és ilyesmik), világosnak tűnik, hogy a repülő a vízbe csapódott. Azonban az a rejtélyes ebben, hogy a gép kitűnő állapotban és szakszerű kezekben volt az eltűnése idején. Ráadásul, az évenkénti újra meg újra lefolytatott keresések dacára, sem a repülőgép testét, sem komplett emberi maradványokat nem fedeztek fel.

 

3. A SAN LUIS-VÖLGY

 

http://listverse.com/

 

A Colorado déli részén található San Luis-völgy egyike megmagyarázhatatlan jelenségekben bővelkedő helyeknek, melyek közé az ufó-észlelés és több száz rejtélyes tanyasi állatnak a megcsonkítása is tartozik. Olyan gyakoriak az ufó-észlelések, hogy egy Judy Messoline nevű nő még egy ufó-megfigyelő őrtornyot is felépített a birtokán, s 2000 óta egyedül ő több mint 50 ufót látott a saját szemével. Ezek közül néhányat vele egy időben több tucat ember is meg tudott figyelni.

 

Az ottani ufó-szkeptikusok számára sokkal inkább vérfagyasztóak a területről származó állatcsonkításokról szóló elbeszélések. Ezek 1967-ben kezdődtek egy Snippy nevű lóval. Snippy-re az egyik reggel agy nélkül bukkantak rá és a nyaki csontjait teljes mértékben eltávolították. Azóta több száz, ha nem több ezer megmagyarázhatatlan állatcsonkítás történt ebben a régióban, melyekben számos közös dolog van: először is, az állatok körül soha nem voltak vérnyomok, másodszor, minden állatot pontos vágásokkal öltek meg, ami egyértelműen nem ragadozók munkája. Végezetül, minden csonkítás az éjszaka folyamán történt máskülönben egészséges jószágokkal.

 

Az incidensek után folytatott nyomozások semmilyen eredményre nem vezettek, de a mai napig tartanak. Néhány gazda arról szokott beszámolni, hogy különös fényeket lát az égbolton azon éjszakát megelőzően, amelyek után tetemeket találnak – ennek tudható be, hogy néhányan a földönkívüliekre gyanakodnak. Bár nehéz elképzelni, hogy a földönkívüliek ennyire törődnének a coloradói haszonállatokkal, a másik verzió sem sokkal vonzóbb: olyan emberek tették, akiket a „síkság fantomsebészeiként” emlegetnek. Szerintem inkább az idegenek voltak.

 

2. A BENNINGTON-HÁROMSZÖG

 

http://listverse.com/

 

Ó, nézd csak, még egy háromszög. Ez délnyugat Vermontban található és öt rejtélyes eltűnés-sorozatnak a helyszíne, amelyekre 1945 és 1950 között került sor, de nincs köztük semmilyen kapcsolat, csupán a földrajzi elhelyezkedésük. Ezek közé tartoznak:

 

Middie Rivers, 75 éves és 1945. november 12-én egy csoport vadászt ment vezetni. A visszafelé tartó út folyamán lehagyta a csoportját és soha többé nem került elő. Egyedül csak egy patakban talált puskatartót fedeztek fel bizonyíték gyanánt.

 

Paula Welden, egy 18 éves lány, másodéves a Bennington College-ban, hegyet mászni indult 1946. december 1-én. Soha nem tért vissza és semmilyen nyomát nem találták.

 

Pontosan három évvel később, 1949. december 1-én egy James E. Tetford nevű veterán egy buszon tartott hazafelé Bennington Soldier’s Home-ba a rokonlátogatását követően. Szemtanúk látták őt a buszon a megálló előtt, de amikor a busz megállt annál a helynél, akkor már sehol sem volt. A csomagjai még továbbra is a buszon voltak.

 

A nyolcéves Paul Jepson 1950. október 12-én tűnt el, mialatt az édesanyja a disznók etetésével foglalatoskodott. Annak ellenére, hogy egy jól észrevehető piros kabátot viselt, egyik felállított mentőosztag sem volt képes előkeríteni a fiút.

 

A legutolsó eltűnése egy Frieda Langer nevű asszonynak volt. 1950. október 28-án az unokatestvérével túrázott a Glastenbury-hegyen, amikor egy patakba csúszott. Elhatározta, hogy gyorsan visszamegy és átveszi a ruháját, és ha Ön figyelt eddig, akkor feltételezheti, hogy soha többé nem került elő. Nos, nem egészen – ő volt az egyetlen olyan áldozat, akinek a teste előkerült, bár csak 1951. május 12-én találtak rá (6 hónappal később) egy olyan területen, amit töviről-hegyire átkutattak az eltűnése után. A teste annyira szétroncsolt állapotban volt, hogy a halál okát nem lehetett megállapítani.

 

Bár csak úgy sorjáztak az elméletek – a földönkívüliektől, a jetin keresztül az ismeretlen sorozatgyilkosig –, csak egy dolgot tudunk biztosan: jó ötlet, ha távol maradunk a háromszögektől.

 

1. A BRIDGEWATER-HÁROMSZÖG

 

http://listverse.com/

 

Nem, de komolyan, maradj távol a háromszögektől! Kiváltképp ettől. A Bridgewater háromszög egy kb. 200 négyzetmérföldes terület Massachusetts délkeleti részén, Bostontól épp délre, s itt aztán mindannyian fogyaszthatunk a természetfeletti büfében.

 

Többek között, a terület számos kriptozoológiai észlelés színtere. Az 1970-es évek óta számos beszámoló szólt magas, szőrös, majomszerű teremtményekről, amik a mocsárban kóborolnak. Számos alkalommal láttak viharmadarakat, óriás szárnyasgyík-szerű lényeket, amelyek összecsaptak a levegőben. Egy 1976-os jelentésből kiderül, hogy egy férfi két pónilovának egy óriási, szellemszerű, vörös szemű kutya tépte ki a torkát.

 

A bizarr teremtmények mellett számos történet szól megcsonkított állatokról (főként tehenekről és borjakról) ebben a régióban. Néhányan a sátáni kultusz számlájára írják ezeket a csonkításokat, de még senki sem állt elő azzal, hogy az állatok vajon honnan származnak.

 

És ha ez még nem volna elegendő, a Bridgewater-háromszög az ufó-észlelések melegágya, amelyek egészen 1760-ig nyúlnak vissza, amikor állítólag „egy tűzgömböt” láttak lebegni New England felett. Azóta számos megmagyarázhatatlan eredetű tárgyat láttak az égbolton, a rejtélyes fekete helikoptereket is ide sorolva. Egy 1976-ból származó történet leírja, hogy két ufó szállt le a 44-es út mentén Taunton városának közelében és egy 1994-es eset során egy piros-fehér fényű, háromszög alakú tárgyról mesélt a Bridgewater törvényvégrehajtó tisztje.

1908. Halloweenjének éjszakáján két temetkezési vállalkozó épp Bridgewaterbe utazott, amikor észrevett valamit az égen, ami egy „hatalmas lámpásra” hasonlított. Majdnem 40 percen át figyelték, míg el nem tűnt.

 

Bermuda többé már nem is tűnik annyira rossznak.

 

Forrás: http://listverse.com/

 

Szerző: Michael Alba

Michael Alba a természetfeletti szkeptikus bűvöletében él. (twitter @MichaelPaulAlba)

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..