Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

10 jel, hogy ideje méregtelenítened a lelkedet

Azzal nagyjából mindenki tisztában van, hogy időről időre érdemes a testét salaktalanítani. Azzal viszont már sokan hadilábon állnak, hogy a léleknek is szüksége van arra, hogy megszabadítsuk a benne felhalmozódott negatívumoktól. Ez ugyanis komoly hatással lehet a lelki egészségünkre.

 

Íme, néhány olyan jel, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy eljött a lelki méregtelenítés ideje, s valahogyan el kellene engedni bizonyos dolgokat és vissza kéne állítani a lélek rendes működését.

 

  1. Amikor keresed a negativitást

 

Amikor sok olyan hírt olvasol vagy hallgatsz, amelyekről előre tudod, hogy feláll majd tőlük a hátadon a szőr, akkor ideje hátra lépni és a lelkeddel foglalkozni.

 

A negatív emberek képesek lehangolni és boldogtalanná tenni az ember. Sajnos erre csak sok idő és tapasztalat után ébredünk rá. Persze különbséget kell tennünk egy negatív ember és egy átmenetileg negatív helyzetben veszteglő ember között. Ezt mindig vegyük figyelembe, de a negatív emberek negativitása sajnos ragadós lehet. Ezért kapcsoljuk ki vagy el azokat a kütyüket, amelyekből a negatív gondolatok áradnak ránk. És ne időzünk sokat a negatív emberek társaságában!

 

  1. Nem vagy figyelmes, amikor beszélsz

 

Sokszor észrevétlenül gúnyosan, szarkasztikusan fogalmazunk. Feltűnt már? Figyeld meg, hogy mikor szoktál megsérteni embereket, az emberek érzését, illetve mikor szoktad akaratlanul is kizökkenteni a másikat a lelki egyensúlyából. Ha ilyet teszel, akkor a te lelked sincs teljesen rendben.

Figyelj jobban arra, amit mondasz, mert lehet, hogy te is negatív információkkal tömöd a másik ember fejét. Inkább céltudatosan segíts másokon a tanácsaiddal vagy maradj csendben.

 

  1. A barátaid nem keresnek

 

Ha sokszor sugárzol ki magadból negatív rezgéseket, akkor ne csodálkozz azon, hogy barátaid nem kérnek annyit a társaságodból, mint régen. Ez egy figyelmeztető jel, hogy lelkednek komoly méregtelenítésre van szüksége. Olyan emberekkel vedd magad körbe, akik segítenek a pozitív kisugárzásukkal és mondj le a negativitásról tudatosan.

 

  1. Érzéketlenné váltál

 

Ha valakiben kiégnek az érzelmek, ha túlhajtottad magad, ha érzéketlenségen kapod magad, akkor fordulj a lelkedhez és törődj magaddal többet.

Nagyon sok mentális zavar mögött lelki bajok állnak, amelyeket sokszor mindenféle szerekkel nyomunk el, de ezzel nem oldjuk meg a probléma gyökerét, legfeljebb elfedjük, eltusoljuk azt.

A lelki sebek orvoslására is létezik többféle gyógyír: vannak például lelki súlyokat és emléksúlyokat oldó módszerek, ha segítségre vágysz, valamint sok pozitív ember, akiknek a jó példája ragadós.

 

 

  1. Élvezed mások szerencsétlenségét

 

Az odáig rendben van, hogy nem lehet mindenki számunkra kedves, vonzó és szimpatikus, de arra azért jobban is figyelhetnénk, hogy hány alkalommal válunk kárörvendővé. Mennyi olyan eset fordul elő, amikor a saját bajunkat úgy csillapítjuk, hogy a másik szerencsétlenségein élcelődünk.

Persze a keserű emberek nem szokták tudni magukról, hogy keserűek. Talán egy kis önkritika segíthet.

Nézz szembe az árnyékoddal. Picit képzeld magadat a másik ember helyébe ilyenkor. Egy kis együtt érzés sok mindent egészen más színben tüntethet fel.

 

  1. Bosszantanak a boldog emberek

 

Amikor azon kapod magadat, hogy még gyatrábban érzed magad attól, hogy mások körülötted vidámak és sikeresek, akkor tudhatod, hogy a lelked szenved, mivel elvágtad magadat a pozitív érzelmektől.

Mindenki képes valamennyire önuralmat gyakorolni: legalábbis megválaszthatjuk, hogy hogyan gondolkodjunk, érezzünk, reagáljunk a külvilág eseményeire. Életminőségünket a gondolataink és a cselekedeteink döntően befolyásolják. Tanuld meg szabályozni azokat, ha a boldog emberek bosszantanak.

Meditálj rendszeresen, csitítsd el az elmédet, mert a boldogság ragadós és eddig még senkit sem betegített meg.

 

  1. Nem alszol jól

 

Ha nehezen jön álom a szemedre, ha sokszor felébredsz éjszaka vagy rémálmaid vannak, ha fáradtan ébredsz, akkor elképzelhető, hogy lelki gondok foglalkoztatnak és gyötörnek. A meditáció a lélekkel való kapcsolatot segíti, emellett vannak olyan önfejlesztő és légző gyakorlatok, amelyek ilyenkor segíthetnek kitisztítani az aurádból a felgyülemlett rossz érzéseket és negatív energiákat.

 

  1. Mindig te vagy a hibás vagy az áldozat

 

Ez igazából önmegítélés kérdése. Ha felismered, hogy sokszor érzed magad megalázva, sértve, becsmérelve, háttérbe szorítva vagy valaki rendszeresen szekál és kötekedik veled, akkor a lelked szenved. Az igazságtalan helyzetek elnyomják a lelki energiákat. Akkor valamin változtatnod kell.

Vajon tényleg áldozat vagy? Lehet, hogy a negativitás bosszulja meg magát, amit idő közben engedtél felhalmozódni. Az is lehet, hogy döntéseket kellett volna már hoznod, de te féltél meglépni a szükségszerűt.

Bárhogy is, a negatív gondolatok okát elsősorban magadban keresd: hogyan gondolkozol, beszélsz és viselkedsz. Sokszor önmagunk elől menekülünk és magunkat juttatjuk egy-egy megalázó helyzetbe, mert nem vagyunk hajlandók felnőni vagy egyszerűen megváltoztatni a hozzáállásunkat valakihez vagy valamihez.

 

 

  1. Kerülöd a meditációt és a spiritualitás mindenféle formáját

 

Vannak olyan módszerek, amelyek feltöltik és megerősítik a lelket. Én ezeket hívom spirituális technikáknak. Ha ódzkodsz ezektől, mert előítéletes vagy, esetleg csalódtál egyik-másik módszerben, az se akadályozzon meg téged abban, hogy esélyt adj a lelkednek. Türelemmel és tiszta odaadással sikerülni fog megtalálni a kapcsolatot az égi erőkkel és lényekkel. Ez pedig a lelki tudományok világát tárja fel előtted, amelyek megnyugtatják, fejlesztik és óvják a lelkedet.

Igen, sok spirituális szemét is van a földön, de te ne ezekre fókuszálj, hanem a belső bölcsességeddel keresd a kapcsolatot. Ami nem szolgálja a lelkedet, azt fokozatosan iktasd ki az életedből.

 

  1. Állandóan unatkozol

 

Ha semmi sem okoz igazi és tartós boldogságot és elégedettséget, akkor a lelkednek feltöltődésre van szüksége. Számos olyan ősi módszer létezik, amelyekkel ez elérhető. Továbbá sok olyan tanítás van, amelyek közül mindenki megtalálhatója a neki szólót. Igaz, keresni kell, de hát nem egész életünk a kereséséről, a csodák újra felfedezéséről és megéléséről szól?

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: https://napvallas.hu/ és https://www.szarazgyorgy.hu/
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..