Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

10 különös elbeszélés a föld alatti civilizációkról

Sok ember számára az a gondolat, hogy valami lappang a Föld sötét, üreges mélységeiben egyszerre izgalmas és félelmetes. Míg a tudomány úgy találja, hogy nem valószínű, hogy civilizációk és kiterjedt városok alakulhatnak ki a föld alatt, addig se szeri, se száma a kialakulásukról szóló modern mítoszoknak és elbeszéléseknek.

Amennyiben te azok közéé tartozol, akiket lebilincsel a felszín alatti világok lehetősége, akkor szánj egy percet azokra a leginkább magukkal ragadó, nem e világi történetekre, amelyek a mi világunkon belül található másfajta birodalmakról szólnak.

 

10 Az alvilági nácik

 

http://listverse.com/

 

Az egyik különös történet a II. világháború alatti Németország hírhedt és népirtó náci rezsimjéről szól. Az állítólagosan erre az időszakra visszanyúló térképek olyan náci expedíciók részleteit tárják fel, amelyek a Föld középpontja felé tartottak a szélsőséges déli tengereken, kiváltképp az antarktiszi régión keresztül.

A történet szerint egy német tengeralattjáró tett egy utazást és egy olyan levelet küldött, amely az Üreges Föld gyarmatosítására vonatkozó terveket tartalmazta a náci párt és az ezer éves birodalom dicsőségére.

 

Természetesen a gondolat, miszerint a Harmadik Birodalom tagjai – talán még maga Hitler is – még mindig a föld mélyén él, meglehetősen rendkívüli. Nem meglepő, hogy van egy igencsak nagy lyuk a történetükben: máskülönben hogyan tudna bárki is egy levelet küldeni a Föld középpontjából, leszámítva a német tengeralattjáró kapitányát, aki az 1940-es években ezt tette.

 

9 Az üreges föld hipotézise

 

http://listverse.com/

 

Vessünk egy pillantást az üreges föld hipotézisére, amely megkísérli fejetetejére állítani az általánosan elfogadott földrajz-tudományt. Számos teória létezik ezzel a koncepcióval kapcsolatban, azonban a feltételezés központi tantétele azt tartalmazza, hogy a világnak nincs olyan mágneses magja, amit a geológusok és más racionális emberek hisznek.

 

Helyette, a Föld középpontja egy fordított naprendszer, amely egy mini napot tartalmaz, s néhány beszámoló szerint, számos idegen civilizációt. A további variációk dinoszauruszokról, sőt még fantasztikus lényekről és társadalmakról is szólnak. Mindazonáltal, ennek a teóriának a támogatói továbbra is szorgalmasan keresik a Föld üreges belsejébe vezető bejáratot és a belül található titkokat. Talán te elég bátor vagy ahhoz, hogy átkutasd a helyi tájat olyan rejtett átjáró nyomában, amely egy másik világot tárhat fel szó szerint a talpad alatt.

 

8 Agartha óriásai

 

http://listverse.com/

 

A kiforrott történek közül az egyik, Agartha legendája, egy föld alatt élő óriásokból álló fajról és azoknak a Földet alulról átívelő üreges városhálózatukról mesél, amely a felszíni világot benépesítő emberek milliárdjai számára ismeretlenek. Amiként arról Willis George Emerson regénye, a Ködbe burkolt Isten beszámol, ezek az óriások 365 centiméter magasak és a Föld belsejében élnek, amely egy „ködbe burkolt” napot tartalmaz.

 

Agatha eléréséhez, neked és elszánt barátaidnak át kell kelnetek a Mamut-barlangon Kentuckyban vagy a brazíliai Mato Grosson, számos más egyéb hely mellett, amelyek a világban szétszórva találhatók barlangokban és hasadékokban. Természetesen egy ilyen különös és misztikus vidéken mindig tanácsos az óvatos járás az olyan bátor emberek számára, akik ilyen utazásra adják a fejüket.

 

7 A belső földben élő földönkívüliek

 

http://listverse.com/

 

Amennyiben a németek az Antarktiszon bukkantak rá a belső föld rejtélyeire, akkor egyáltalán nem meglepő, hogy az amerikaiak az ellenkező utat járják és ezeket a rejtélyeket az Arktiszon tárták fel. Az elmélet támogatói szerint az USA Haditengerészetének altengernagya, Richard Byrd, megtalálta az Északi-sarkon lévő rejtett idegen civilizációhoz vezető bejáratot egy földbe vezető hatalmas hasadék révén.  Miután találkozott a fejlett életformákkal, azt mesélik, hogy a földönkívüliek közölték Byrddel, hogy majd korlátlan élelmiszerrel, energiával és segélyforrásokkal fogják segíteni az emberiséget az emberi történelem legsötétebb periódusában. Sajnálatosan, Richard Byrd altengernagy elfelejtett egyeztetni néhány részletet, mint például hogy honnan jöttek az idegenek, miért akarják segíteni az emberiséget, vagy hogy mikorra várható ennek az apokaliptikus forgatókönyvnek a kibontakozása.

 

6 A föld bennszülött indiánjai

 

http://listverse.com/

 

Egyes bennszülött törzsek szerint, mind amilyen az Oneida, a Wichita és a Creek, az őseik egykoron egy olyan klán tagjai voltak, akik mélyen a Föld alatt éltek. A hiedelem szerint az indián őslakosok, valamint az emberi faj többi része ezektől az elődöktől származik, akik a sziklák és hasadékok között éltek. Míg a távozás okai törzsenként eltérőek, addig sok a rejtélyes hasonlóság. Miként voltak képesek az egymástól nagy távolságokra élő törzsek szert tenni egy ilyen sajátos eredettörténetre? A nagyvilág  kutató elméinek számára a válaszok titokzatosak és lenyűgözőek maradnak.

 

5 Kristálykirályságok

 

http://listverse.com/

 

Egyes elméleti szakemberek úgy vélik, hogy a nemrégiben nyilvánosságra hozott, földön álhatoló radaradatok azt bizonyítják, hogy az ősi egyiptomi időkig visszanyúló királyságok a Föld alatt léteztek. Ezen királyságok, melyek kristályépületekből és építményekből álltak, az olyan büszke civilizációk történetét mesélik el, amelyek a belső világban uralkodtak, és sok tekintetben a Nílus régiójának az egyiptomi hasonmásai voltak. A Föld belső felén átívelő fejlesztésekkel és városokkal, amelyek nagymértékben hasonlítottak Agartha és az óriások városainak elgondolásához, e kristályparadicsomok lakosai még ettől is sokkal rejtélyesebbek. Keveset tudunk a szokásaikról és a külső megjelenésükről. Talán a legfurcsább rejtély az, hogy miként állták meg a föld alatti hatalmasságok, hogy igényt ne formáljanak a felszíni világra.

 

4 A Föld mélységének szemlélői

 

http://listverse.com/

 

Ennek az érdekes és furcsa teóriának a középpontjában az a koncepció áll, hogy a Föld belseje az elszigetelődő idegenek egyik fajának ad otthont. Ezek a teremtmények egy barlangszerű világban élnek, ahol az élelem, az üzemanyag és a fénysebességű utazás egyaránt könnyen hozzáférhető. Ennek a fajnak a tagjai kevés hajlandóságot mutatnak arra, hogy állást foglaljanak az emberek háborúival, az éhezés elleni küzdelemmel, a pestisjárványokkal és minden egyéb csapásokkal kapcsolatban.

 

Ez a tétlenség nem egyeztethető össze néhány másik elmélettel, mégpedig Byrd admirálisnak a Föld mélyére tett utazásával sem. Eme elmélet hívei szerint nem sokat lehet tenni annak érdekében, hogy felrázzuk ezeket az idegeneket, akik segíthetnének megmenteni a világot azzal, hogy állást foglalnak a háború, a pestis és minden hasonló dolog befejezése mellett.

 

3 Derinkuyu

 

http://listverse.com/

 

A fikciótól távolodunk el egy pillanatra, amikor megvizsgáljuk a Derinkuyu-ként ismert föld alatti város különös esetét. 76 méterrel a földfelszín alatt, földtöltés falak és építmények ereszkednek mélyen a föld alá és 18 emeletet fognak át. Míg sok modern építmény és épület lehet beásva a föld mélyedéseibe, az ilyen föld alatti mélységeken keresztülhaladó ötletre épülő ősi változat valóban a találékonyság és a sokoldalúság elképesztő bravúrja.

 

Természetesen mindez felveti a „miért” kérdését. Sajnos, csupán keveset tudunk Derinkuyu-ról és annak enigmatikus ősi lakóiról. Jóllehet a város eredetét talán sohasem ismerjük meg, mégis az a tény, hogy még mindig áll és befogadóképessége eléri a 20 000 főt, megmutatja, hogy mennyire voltak lenyűgözőek a török építészek.

 

2 Az ősi vájárok/alagútfúrók

 

http://listverse.com/

 

Ha eddig egyik elmélet sem ragadta meg a képzeletedet, akkor játssz el azzal a gondolattal, hogy az ősi mélyépítők állítólag egy olyan civilizációt hoztak létre, amely Skóciától Törökországig terjedt. Bár nem kapcsolódtak Derinkuyu lakóihoz és építészeihez, ezek a kőkorszaki vájárok állítólag meglepő vonzalmat éreztek az iránt, hogy olyan valódi földműveket és folyosókat hozzanak létre, amelyek olyan helyekre vezetnek, amelyek közül néhány már korábban is létezett.

 

Ezek a vájár emberek feltehetően még az Alvilágba vezető bejáratra is ráleltek. Eme történetek némelyike még azt is megkísérli kifejteni, hogy pontosan mi lakozik az Alvilágban, s a legtöbb azt is elmeséli, hogy a tevékenységük vezetett az alagútkészítők végső és tragikus bukásához.

Szerencsére a modern világ lakosai számára, bármily borzalmakat is szabadítottak ki, azok jó távol maradtak a napvilágtól. Természetesen, ha bárki nyomába eredne eme ősi átjáróknak, a világ talán nem fogja ennyivel megúszni.

 

1 Mi most egy megfelelő helyen élünk

 

http://listverse.com/

 

Ez az elmélet még azt is lehetővé teszi, hogy sikerrel nem kecsegtető főszereplőkként központi helyet foglaljunk el. A fordított föld elmélete szerint, mi – és az emberiség többi része – voltaképpen egy olyan civilizációnak vagyunk a tagjai, amely még nem fogta fel, hogy ez a világ pillanatnyilag a föld alatt van. Azok számára, akik elhiszik ezt a koncepciót, mi voltaképpen a Föld kérgének a belső részén élünk, olyan csillagokkal az égbolton, amelyek jégkristályok, melyek visszatükrözik a tágra nyitott szakadék túlsó oldalán lévő belső nap fényét.

 

Ráadásul, a nappal és az éjszaka illúziója egy fordított világ belső csillagától származik, amelynek van egy fényes, izzó oldala és egy másik hideg, sötét oldala. Bár ez szemben áll a modern fizikával és a naptevékenységről alkotott tudásunkkal, legközelebb majd, ha egyszer sokáig fent leszünk, szánjunk egy percet arra, hogy felnézzünk az éjszakai égboltra. Lehet, hogy nem túl hihető, mégis biztosan mókás elképzelni.

 

Forrás: http://listverse.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..