Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

10 tipp arra, hogyan neveld spirituálisan a gyermekedet

A Don’t Die With Your Music Still in You (szabad fordításban: Ne halj meg azzal a dallammal, ami még benned él) című könyvemben, amit édesapámmal, Wayne Dyer-rel írtam, a családi életről szóló meglátásainkat osztjuk meg spirituális alapállásból. Édesapám könyvét, a 10 Secrets for Success and Inner Peace (10 titok a sikerért és a belső békéért) címűt mintaként véve, fejtettük ki, hogyan segíthet a spirituális nézőpont abban, hogy a gyermekeink áldottnak és képességekkel telinek érezzék magukat felcseperedésük során.

 

1.Ne halj meg azzal a dallammal, ami még benned él!

 

Serena: A következőt apámtól hallottam, aki jó sokszor számításba vette: „Soha ne sajnáld, amit az életedben tettél; csak a felett sajnálkozz, amit nem tettél.”

Minden, amit valaha is tettünk, megtanított bennünket valamire, akár bevált, akár nem. Néha egyszerűen az útmutatás annyi, hogy tudjuk, mit nem akarunk. Vedd észre, hogy vajon az általad vágyott dolog felé haladsz-e vagy távolodsz tőle! Ha a figyelsz a megérzéseidre és az intuícióidra hagyatkozol, akkor nem kell aggodalmaskodnod azért, hogy a benned lévő dallammal együtt fogsz-e meghalni.

 

http://www.riseearth.com/

http://www.riseearth.com/

 

2.Úgy gondolkodj, hogy mindenre nyitott legyél és semmihez se kötődj!

 

Wayne: Azzá válunk, amiről egész álló nap gondolkodunk. Ez az egyik legnagyobb titok, aminek sok ember nincs a tudatában, mivel ők életküldetésükön kívül élnek. Amiről gondolkodunk, az a gondolataink ügye. Ha ez a belső láthatatlanság, amit elmének hívunk, zárt az új elképzelések és a végtelen lehetőségek előtt, akkor ez olyan, mintha elpusztítanánk a valódi emberségünk legfontosabb aspektusát. Az elme, amely nyitott és nem kötődik egy bizonyos módon semmilyen létmódhoz vagy életmódhoz, olyan, mint egy üres edény, amely lehetővé teszi, hogy az új lehetőségek jelenhessenek meg és váljanak felfedezhetővé.

 

3.Nem ajándékozhatjuk el, amink nincs!

 

Serena: Talán most lehetetlennek tűnik, de majd egy napon mindannyian visszatekintünk azokra a viharokra, amelyeket keltettünk és egy csendes köszönömöt rebegünk el. Sokunk számára az életünk viharai adtak együttérzést, jóindulatot és szelídséget, amit másként meg se ismerhettünk volna, s most már másokat is megajándékozhatunk velük, mivel már bennünk is léteznek.

 

4.Ragadd meg a csendet!

 

Wayne: Régóta ismerem az ősi aforizmában rejlő bölcsességet, mely így hangzik: „A hangjegyek közötti szünet teremti meg a zenét.” Ez egy olyasfajta igazság, amit a feleségem, Marcelene és jómagam is minden gyermekünk esetében igyekeztünk betartani, miközben annak a módját kerestük, hogyan tehetnénk otthonunkat a békesség és a nyugalom templomává egy nagycsaláddal együtt járó mindenféle sürgés-forgás közepette. Minden a csendből emelkedik ki.

 

5.Add fel a személyes mesédet!

 

Serena: A személyes élettörténetünk mindazokról a háttérben zajló dolgokról szólnak, amelyek minket változatlan (ugyanolyan) emberként konzerválnak. Ha a változatlanság nagyobbik részét nem akarjuk, akkor el kell engednünk a személyes történetünket. Amikor ezt tesszük, akkor elengedünk minden olyan hiedelmet, amiket magunkkal kapcsolatban éreztünk, s amelyek lehet, hogy nem is igazak. A múlt elengedése közben felismerhetjük, hogy képesek vagyunk még inkább a jelenben élni. Ha nem teszik, ahol az életben tartasz, akkor változtatnod kell a gondolkodásmódodon.

 

6.Nem lehet egy problémát megoldani ugyanazzal a gondolkodással, ami létrehozta azt!

 

Wayne: Rendszeresen emlékeztettem a gyerekeket arra, hogy az önmagukról kialakított elképzelésük nem egyebek, mint azok a dolgok, amelyeket igaznak fogadtak el. Ha az általuk igaznak vélt dolgok boldogtalan vagy akár még egészségtelen helyzeteket eredményeznek, akkor vállalni kell a kihívást, hogy megváltoztassák mindazt, amire abszolút igazság oly kitartóan támaszkodtak. Ez roppant nehéz a legtöbb ember számára. Azért is akadnak meg sokan, mert inkább azt szeretnék, ha nekik inkább igazuk lenne, mint hogy boldogok legyenek.

 

7.Nem létezik indokolt hibáztatás!

 

Serena: Nevelés közben volt egy szó, amit nem volt szabad kimondani vagy használni. Nem, nem a kurváról beszélek. A mi otthonunkban a valóban rossz szó a HIBÁZTATÁS. Apa zéró toleranciát vezetett be a hibáztatásra. Egész egyszerűen senkit és semmit sem lehetett hibáztatni. A szabadság a megbocsátásban és az elengedésben nyilvánult meg. Miközben megszabadulunk a múlt sérelmeitől, mentesítjük magunkat a jövő felett érzett aggodalom alól.

 

8.Viselkedj úgy, mintha már olyan lennél, amilyené válni szeretnél!

 

Wayne: A legnagyobb ajándék, amiben mindannyian részesülhetünk, a képzeleté. Minden egyes létező dolog egykoron csak a képzeletben létezett, s ennek az állításnak a következménye az, hogy minden, ami egyszer meg fog nyilvánulni a jövőben, annak előbb a képzeletben kell megjelennie. Apaként és tanárként az én szerepemben úgy érzem, reám hárul, hogy a gyermekeimmel megértessem és felhasználtassam ennek az alapfogalomnak a nagyszerű következményeit. „Bármit is akarsz megvalósítani, előbb képesnek kell lenned kigondolni azt magadban.”

 

9.Gondosan őrizd az isteni természetedet!

 

Serena: Amikor kicsik voltunk, a fivéreimnek és a nővéreimnek, illetve nekem megtanították a szüleink, hogy Isten mindnyájunkban benne van: az isteni természetünkért nem kell elmennünk valahova keresgélni, mivel azt megtaláljuk saját magunkban, amikor magunkba tekintünk.

 

10.A bölcsesség nem más, mint minden olyan gondolatot elkerülni, amely bennünket gyengít!

 

Wayne: Én mindösszesen azt kívánom a fiaimnak és a lányaimnak, s mindazoknak, akik a könyveimet olvassák és az előadásaimat látogatják, hogy ismerjék fel, hogy mindig dönthetnek egy olyan gondolat mellett, amely megerősíti őket, szemben azokkal, amelyek gyengévé és erőtlenné teszi őket. Ez az egyik legnagyobb lecke, amelyet életünk minden egyes napján felhasználhatunk: A bölcsesség nem más, mint minden olyan gondolatot elkerülni, amely bennünket gyengít! Illetve, ahogyan a gyermekeim tőlem oly sokszor hallották: „Az életünk minden általunk meghozott döntésünk eredménye, ezért válassz jól!”

 

Forrás: http://www.riseearth.com/2016/11/10-tips-for-raising-your-child-in.html

Fordította: Száraz György

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

3

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Aurafejlesztő és Meditációs Klubjainkon
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

11 

 

Bővebb információ:

napvallas@gmail.com

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..