Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

12 érdekesség Puma Punkuról – a Puma Kapujáról

La Paztól 45 mérföldre nyugatra az Andok csúcsai között fekszenek Puma Punku rejtélyekkel övezett ősi romjai. Az itt található megalitikus kövek a legnagyobbak a világon. Méretüket tekintve 26 láb hosszúak, míg tömegük külön-külön meghaladja a 100 tonnát. Puma Punku egy hatalmas templomkomplexum, illetve egy olyan műemlékcsoport, amely a bolíviai Tiwanaku (Tiahuanaco) közelében található Tiwanaku-i lelőhely része.

 

http://upload.wikimedia.org/

 

 Most lássunk 12 érdekességet ezzel a megalitikus csodával kapcsolatban!

 

www.flickr.com

 

1.) Puma Punku egyedülálló mind építését, mind kialakítását, mind elhelyezkedését tekintve. Olyannyira így van ez, hogy Puma Punku talán a Föld legérdekesebb lelőhelye.

 

2.) Ha alaposan szemügyre vesszük a köveket, akkor bonyolult kőművesmunkát fedezhetünk fel rajtuk, mintha szerszámgépeket, vagy inkább lézereket használtak volna hozzájuk. Vajon ez eklatáns példája volna a modern technológiát alkalmazó ősi kultúráknak?

 

http://www.ufo-contact.com/

 

3.) Puma Punkuban hihetetlen köveket találunk tökéletes méretekkel rendelkező szögekkel. E megalitok tükörsimák, s ez teszi Puma Punkut egyedülállóvá, s emeli a földön megtalálható néhány hasonló fajta lelőhely fölé.

 

4.) Az elképesztő méretű köveket a több mint 60 mérföldre lévő kőfejtőkben vágták ki a sziklából.

 

https://www.google.hu/

 

5.) Puma Punku 12800 láb (3901 méter) magasságban fekszik, magyarul a természetes erdőhatár felett. Ez azt is jelenti, hogy semmilyen fa nem terem meg ezen a vidéken, következésképpen nem vághattak ki semmilyen fát sem a környéken, hogy fa görgőket készíthessenek a szállításukhoz. Adódik tehát a kérdés: hogyan szállították el az óriásköveket?

 

6.) Tiahuanaco Puma Punku közelében fekszik, Puma Punkutól kevesebb, mint negyedmérföldnyire. A tudósok úgy vélik, hogy Tiahuanaco egykoron egy több mint 40 000 lakosú műveltség fővárosa volt.

 

hiddenincatours.com

 

7.) Tiahuanaco valószínűleg a legnagyobb bennszülött amerikai kultúra, amiről valaha is hallhattunk.

 

8.) Úgy tartják, hogy Tiahuanacoban az emberiség összes fajtája képviseltette magát, még a megnyújtott koponyájúak, a turbánt viselők, a széles orrú emberek, a keskeny orrúak, a vastag ajkúak is. Ezen felül néhány szobor kiváltképp szokatlan és egyáltalán nem hasonlít a közeli térségben találtakhoz.

 

www.crystalinks.com

 

9.) A Tiahuanacoban, illetve Puma Punkuban valaha felfedezett legfontosabb régészeti műtárgyak egyike a Fuente Magna Edény, amire Tiahuanaco szomszédságában bukkantak.

 

10.) A kerámiatálon sumér ékírás és ős-sumér hieroglifírás található.

 

http://badarchaeology.files.wordpress.com/

 

11.) A Puma Punkuban lévő megalitikus kőkolosszusok a legnagyobbak közül valók a Földön.

 

12.) Egyes kövek tömege meghaladja a 100 tonnát.

 

hiddenincatours.com

Forrás: http://www.ancient-code.com/12-facts-about-puma-punku/

Forrás: http://www.ancient-code.com/amazing-discovery-egypt-archaeologists-find-pharaonic-mummy-precedes-first-dynasty/

Száraz György

 

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..