Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ősi idegenek Új-Guineában: Ismeretlen lények egyedülálló szobrai

Új-Guinea ősi népe számos képmást készített teremtőjükről. Néhány ezek közül figyelemre méltó.

Vajon így néztek ki az Új-Guineát látogató ősi asztronauták?

 

Számos ősi legenda és mítosz létezik Új-Guineában arról, hogy a furcsa kinézetű istenek hogyan ereszkedtek alá az égből és alkották meg az első embereket. Azt beszélik, hogy ezek az égi lények félig emberek, félig sasok voltak, s alakváltó képességük is volt. Vajon alakváltók voltak?

 

Melanézia – a Csendes-óceán délnyugati részén elterülő térség – több ezer szigetből áll, s figyelemre méltó kultúrák sokaságát vonultatja fel. Ezek az egyedi műveltségek különféle mitológiákkal és istenségekkel bírnak. A régió fő szigetcsoportja Új-Guinea, Új-Kaledónia, Vanuatu (a korábbi Új-Hebridák), Új-Britannia, a Salamon-szigetek, az Admirális-szigetek, a Trobriand-szigetek és Fidzsi-szigetek.

 

2.1

 

Egy korábbi cikkben (Különös idegenszerű hasított gongok figurái Vanuaturól) megvizsgáltuk azokat a különös kinézetű figurákat, amelyek a falusi emberek közötti kommunikációra lettek kialakítva. A Vanatu-i hasított gongok szintén rendkívüliek, de nem hasonlítanak ezekre az Új-Guineában felfedezett nevezetes alakokra.

 

A sok pápuai (Új-Guinea) maszkba és szoborba faragott szent arc a Ramu folyó területének mitikus őseit ábrázolják.

 

Ezek olyan mítoszokat és legendákat tükröznek, amelyek a modern időig fennmaradtak.

 

Mindezek jelentős szerepet játszanak a spirituális életben, akár szertartások, akár a védelem, akár a halottak szellemeivel való kommunikációk terén.

 

Olyan védőistenekként tekintettek rájuk, akik gyakran kenuban ülnek, illetve magán az emberen, vagy a házban, vagy a családi ház alatt tartották azért, hogy a különféle problémákat és katasztrófákat okozó mágia ellen védelmezzenek. Ezek szintén valós vagy mitológiai elődöket ábrázolnak.

 

2.4

 

 

A föld és az ég közötti közlekedésről szóló történetek az óceániai mitológiában – különösen Mikronéziában és Melanéziában – töltenek be fontos szerepet.

 

Az Új-Guinea-i Kiwai emberek szerint, Sido trixter (bolondozó, csínytevő istenségféle) képes a bőrét kígyóvá változtatni. Egy hatalmas mágus gyilkolta meg őt. Olykor azt beszélik, hogy ezek a furcsa lények a tengerből érkeztek vagy a föld alól bújtak elő.

 

Ezek a szobrok rendkívüliek és akár olyan ősi idegeneket is ábrázolhatnak, akik réges-régen látogatták meg Új-Guineát.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/ancientaliensnewguinea.php?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Messagetoeaglecom+%28Message+To+Eagle+-+News%29#.VVGS2vntmko

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..