Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

15 növény, amely a szakrális geometria legjavára tanít

A növények növekedését a Fibonacci-sorozat irányítja, melyet a szaporodás vagy a sokszorozódás törvényeként is felfoghatunk. A növények fejlődésében tetten érhető Fibonacci-sorozat ékes példája az egész teremtés mögött megbúvó egységesítő rendnek. Ezek a mintázatok minden szinten megtalálhatók és áthatják a világegyetemet, arra emlékeztetve minket, hogy ugyanaz az örvénylő energia alakítja ki a napraforgókat, az örvényeket, a forgó galaxisokat, mint az emberi DNS-t.

 

A szakrális geometria a tudomány és a spiritualitás összetalálkozása, a téridő szerkezete, modellje, amely megszervezi az anyagot. Egy olyan ősi tudomány, mely feltárja és megmagyarázza az univerzumunkban található valamennyi dolog építőelemét és nyelvezetét.

 

Amikor az ember bepillant a formák kiterjedt számában kifejeződő korlátlan információhalmazba, amelyben az Anyatermészet a Phi-arányt (Aranymetszés) alkalmazza, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy nincs még egy olyan különleges szám, amely egész földi életünk során ilyen szabályszerűen fordulna elő.

 

4.1

 

Gyakorlatilag a Fibonacci-sorozat azt fejezi ki, hogy a dolgok miként növekednek, épülnek fel és sokszorozódnak a szerint, ami már bennük van. Ez a halmozódás általi fejlődés tükröződik vissza a fák ágaiban, a virágok formáiban és a páfrányok kitárulásában.

 

Az összes jelenség – a végtelenül parányitól a határtalanul nagyig – a növények növekedés, az emberi test arányai, a kristályok szerkezete, a planéták pályája, a fény, a zene és a többi dolog speciális geometriai struktúrával rendelkezik. Az univerzumban minden ugyanazt a geometriai mintázatot követi, ami újra meg újra lemásolódik, létrehozva ezzel a fény, a szín, a forma és a hang végtelen lehetőségeit. Valamennyi mozgás, növekvő rendszer, sejt, növény, állat, bolygó, csillag, csillagrendszer és fekete lyuk a szakrális geometriai matematikatörvényeinek hatalma alatt áll.

A világ ősi kultúrái ezt a misztériumiskolákból származó tudást használták fel műemlékek, templomok és szent körzetek létrehozására. Évek óta tanulmányozzuk ezeket a helyeket és a modern tudomány talán most kezdi megérteni eme struktúrák mögött rejlő értelmet és célt.

 

4.2

 

A növények lenyűgöző száma szerint egy adott ág vagy levél egy hajtásból megközelítőleg 137,5 fokban fog kinőni a hajtás/szár körül az előző ághoz képest. Másként fogalmazva, miután egy ág kinő a növényből, a növény valamilyen mértékben megnő, majd egy újabb ágat bocsát ki, amely 137,5 fokkal fordul el ahhoz az irányhoz képest, amelyet az első ág követett.

 

A Fibonacci-sorozat irányítja a szár mentén lévő levelek elhelyezkedését, biztosítva ezzel, hogy minden egyes levél a lehető legtöbb napfényhez és esőhöz juthasson. Ha egyenesen lenézünk a szár mentén, akkor a belőle sarjadó levelek (vagy ágak) úgy képeznek csavarvonalat/spirált, hogy amikor elszámolunk az egyik levéltől a másik közvetlenül alatta lévőig, a köztük található levelek száma és annak az értéke, ahányszor a levélcsoportok a szár köré tekerednek, egyaránt Fibonacci-számok lesznek.

 

Ugyanez az elv működik a fenyőtobozok, a napraforgók, az ananászok és a kaktuszok esetében. Mindnek dupla spirális struktúrája van, amely lehetővé teszi a kisebb alkotóelemeknek (például a magoknak), hogy szorosan és hatékonyan csoportosuljanak.

Pillants egy napraforgó közepébe: láthatod, hogy a magok olyan egymást keresztező spirálokba rendeződnek, amely a középpontból sugárzódik szét, és ha megszámoljuk a spirálok számát minden egyes irányba (az óramutató járásával megegyezően és fordítva), akkor mindig Fibonacci számot kapunk eredményül.

 

Íme, 15 olyan növény, amely tökéletesen példázza ezt az elvet:

 

4.3 4.4 4.5 4.6 4.7 4.8 4.9 4.10 4.11 4.12 4.13 4.14 4.15 4.16 4.17

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás: http://themindunleashed.org/

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..