Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

17 életformáló lecke Teréz anyától

„Ha kedvesek vagyunk, akkor az emberek önző hátsó gondolattal vádolhatnak meg minket. – Mindenképpen legyünk jó indulatúak! Ha sikeresek vagyunk, akkor szert fogunk tenni néhány hamis barátra és igaz ellenségre. – Mindenképpen érjük el a sikereinket! Ha őszinték és nyíltak vagyunk, akkor az emberek megpróbálnak becsapni bennünket. – Mindenképpen maradjunk őszinték. Aminek az építésével éveket töltöttünk el, valakik egy éjszaka alatt lerombolhatja. – Akkor is építkezzünk! Ha megtaláltuk a derűt és a boldogságot, féltékenyek lehetnek ránk. –Legyünk boldogok akkor is! Amilyen jó dolgot teszel a mai napon, azt holnapra gyakran elfelejtik. – Akkor is tégy jót! Add a világnak a tőled telhető legjobbat, s az soha nem lehet elég. Add magadból mindenképpen a legjobban!” – Teréz anya

 

Mivel oly sok gyönyörű inspiráló életformáló leckét tanulhatunk ettől a gyönyörű, kedves és szeretetteli asszonytól, ezért szeretnék megosztani veled 17 olyan életformáló leckét, amelyeket a leginspirálóbb idézetei közül válogattam össze.

 

Leld benne örömöd!

 

http://cp91279.biography.com/

 

 

1. Nincsen nagyobb éhség a szív sóvárgásától.

 

„Napjainkban a nyugati világ legnagyobb betegsége nem a TBC vagy a lepra, hanem az, ha feleslegesek, nem szeretettek és elhanyagoltak vagyunk. Képesek vagyunk gyógyszerekkel gyógyítani fizikai betegségeket, azonban a magányosságra, a kétségbeesésre és a reménytelenségre az egyetlen gyógymód a szeretet. Sok olyan ember él a világban, aki majd meghal egy falat kenyérért, viszont sokkal többen haldokolnak (sóvárognak) egy kis szeretetért. A nyugati világ szegénysége a szegénység másmilyen fajtája: ez nem csupán az elhagyatottság szegénysége, hanem a spiritualitásé is. Azért létezik a szeretetért való sóvárgás, mivel ki vagyunk éhezve Istenre.”

 

„A szeretetéhséget sokkal nehezebb megszüntetni, mint a kenyér utáni éhséget.”

 

„Ne legyünk megelégedve azzal, hogy pénzt adunk ajándékba. A pénz nem elég, a pénzt meg lehet szerezni, de ahhoz szívre van szükségünk, hogy adni tudjuk. Úgyhogy áraszd magadból a szeretetet, bárhová is visz az utadat.”

 

 

2. A magányosság a modern világ leprája.

 

„A magányosság a modern világ leprája”

 

„Az elhagyatottság és a feleslegesség érzése a legiszonyatosabb szegénység.”

 

 

3. Senki sem olyan, mint egy sziget.

 

„Ha nincs bennünk béke, az annak az elfeledésére vezethető vissza, hogy egymáshoz tartozunk.”

 

 

4. Az ítélkezés megakadályozza, hogy meglássuk az emberekben a jót.

 

„Az ítélkezés megakadályozza, hogy meglássuk az emberekben a jót.”

 

 

http://www.rebellesociety.com/

 

5. Nem kell szeretnünk az egész világot. Csak egymást kell szeretnünk.

 

„Jézus azt monda, hogy szeressétek egymást. Ő nem azt mondta, hogy szeressük az egész világot.”

 

„Mennyünk ki a mai világba és szeretgessük azokat az embereket, akikkel találkozunk. Hagyjuk, hogy az egyéniségünk új fényt vigyen az emberek szívébe.”

 

„Árasszuk mindenfelé a szeretetet, amerre megyünk, mindenekelőtt a saját otthonunkba. Ajándékozzuk meg szeretettel a gyermekeinket, a feleségünket vagy a férjünket, a szomszédot… Senkit se hagyjunk elmenni úgy, hogy ne érezné magát jobban és boldogabban. Legyünk Isten jóindulatának élő kifejeződései, derűvel az arcunkon, jó indulattal a szemeinkben, kedvességgel a mosolyunkban és a jósággal a szívélyes üdvözletünkben.”

 

6. Mindannyian nagyszerű dolgokra lettünk teremtve!

 

„Tudnunk kell, hogy nagyszerű dolgokra lettünk alkotva, nemcsak arra, hogy egy szám legyünk a világban, nem csupán azért, hogy diplomát és tudományos fokozatokat szerezzünk, vagy ilyen-olyan munkára. Arra lettünk teremtve, hogy szeressünk és szeressenek.”

 

 

7. A munkád számít. Végezd szeretettel!

 

„Úgy szoktuk érezni, hogy amit éppen teszünk, az csupán csepp a tengerben. Ugyanakkor az óceán kevesebb lenne e csepp nélkül.”

 

„A szeretet nélküli munka rabszolgaság.”

 

„Nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy amit teszünk, nem több mint csepp a tengerben. Viszont, ha ez a csepp nem volna, akkor a tengerből hiányozna valami.”

 

„Képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amit te nem, te pedig olyan dolgokat tudsz megcsinálni, amit én nem tudok; mi együtt nagyszerű dolgokat tudunk véghezvinni.”

 

„Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mennyi szeretetet fektetünk az adásba.”

 

„Nem vagyok bizonyos abban, hogy milyen a mennyország, de tudom, hogy amikor meghalok, akkor eljön annak az ideje, hogy Isten megítéljen engem, s nem fogja megkérdezni, hogy ’Mennyi jó dolgot tettél életedben?’, hanem azt fogja kérdezni, hogy ’Mennyi szeretet fektettél abba, amit csináltál?’”.

 

http://images.politico.com/

 

 

8. A szeretet és a béke egy mosollyal kezdődik

 

„Mindenkoron engedjük meg magunknak, hogy mosollyal fogadjuk egymást, mivel a mosoly a szeretet kezdete.”

 

„A béke mosollyal kezdődik.”

 

„Árasszunk szeretetet mindenfelé, amerre járunk. Soha senkit se hagyjunk úgy elmenni, hogy ne lenne boldogabb, mint amikor jött.”

 

„Minden alkalommal, amikor valakire rámosolygunk, az a szeretet aktusa, egy ajándék annak a személynek, egy gyönyörű dolog.”

 

 

9. Isten egyetlen egy hangja a csend

 

„Szükségünk van arra, hogy megtaláljuk Istent, de őt nem lehet a zajban és a nyugtalanságban meglelni. Isten a csend barátja. Nézd meg, hogy a természet – a fák, a virágok, a fű – hogyan növekszik csendben. Nézzük meg, hogy a csillagok, a hold és a nap hogyan mozog csendben… Azért van szükségünk a csendre, hogy képesek legyünk kitapintani a lelket.”

 

„A szív csendjén keresztül beszél Isten. Ha egy imádság vagy a csend által kerülünk szembe Istennel, akkor Isten fog szólni hozzánk. Akkor tudni fogjuk, hogy semmik vagyunk. Ez csupán akkor valósul meg, amikor észrevesszük a nem létezésünket, az ürességünket, amit Isten betöltött Önmagával. Az imádkozók lelkei a nagy csend lelkei.”

 

 

10. Ha addig szeretsz, amíg az nem okoz fájdalmat, akkor nem létezik többé fájdalom, csupán több szeretet.

 

„Én ellentmondásosnak találtam, hogy ha addig szeretünk, amíg az nem okoz fájdalmat másoknak, akkor nem létezik többé fájdalom, csupán több szeretet.”

 

 

11. Soha nem kaphatunk többet, mint amennyit adtunk.

 

„Tudom, hogy Isten semmi olyat nem fog nekem adni, amit ne tudnék kezelni. Én éppen azt kívánom, hogy bárcsak ne bízna bennem ennyire.”

 

 

12. Nekünk csak a ma van, s amikor a holnap elérkezik, akkor ma lesz.

 

„A tegnap elmúlt. A holnap még nem érkezett el. Nekünk csupán a ma áll rendelkezésre. Vágjunk bele!”

 

 

13. A béke otthon kezdődik.

 

„Mit tehetek azért, hogy a világbékét előmozdítsam? Menj haza és szeresd a családodat.”

 

 

14. Az imádság nem a kérésről szól.

 

„Az imádság nem a kérésről szól. Az imádság során Isten kezébe, az Ő rendelkezésére bocsátjuk magunkat és figyelünk a szívünk mélyében felcsendülő hangjára.”

 

 

15. Ne várj arra, hogy a vezetők megváltoztassák a világodat.

 

„Ne várj a vezetőkre, cselekedj egyedül, magadtól!”

 

„Soha ne aggódj a számok miatt, egyszerre egy emberen segíts és mindig a hozzád legközelebb lévő emberrel kezd.”

 

 

16. A türelem a legnagyobb tanító

 

„Türelem nélkül kevesebbet sajátítanánk el az életből. Kevesebbet látnánk, kevesebbet éreznénk. Kevesebbet hallanánk. Ironikus módon a rohanás és a több általában kevesebbet jelent.”

 

 

17. A világban lévő legkimagaslóbb tudomány a SZERETET.

 

„A világban, a mennyországban és a földön lévő legkimagaslóbb tudomány a SZERETET.”

 

 

Szeretettel!

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..