Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

2012 a számmisztika tükrében

Hallottunk már jót és rosszat egyaránt 2012-ről. Mindenki hivatkozik valakire vagy valamire. Ezúttal közelítsük meg a kérdést a numerológia felől. Vizsgáljuk meg, hogy mi mindenre engednek következtetni a számok 2012-ben. Valóban a nagy fordulatok éve várható? Gazdagság, siker, spirituális felemelkedés, technológiai vívmányok és némi éhezés várható jövőre? Mire számíthatunk? Milyen nehézségekre készülhetünk? Hogyan álljunk 2012-höz?

A számok nem szólnak arról, hogy a jövő évben kerülne sor a beharangozott világvégére, apokalipszisre, illetve valamelyik Nostradamus-jóslat beteljesedésére, vagy Edgar Cayce-hez kapcsolódó prófécia valóra válására, esetleg a Bibliából valamilyen agyafúrt módszerrel kiolvasott jelenésre.
A számok sokkal egzaktabb területei az okkult tudományoknak, ha úgy tetszik, a mágiának, mint képzelnénk. A prognózisok 2012. december 21-re teszik a maják naptárfordulóját, ha figyelembe vesszük a többszöri naptárreformjainkat. De sajnos egy kissé félre lettünk tájékoztatva, merthogy a korszakváltás maja verziója sem pontosan arról szól, amiről mi hisszük. A valóság sokkal összetettebb és az időben jóval kiterjedtebb ciklust ölel fel, mint azt ma sokan gondolják.

Az viszont tény, hogy egy majdnem 26000 évig tartó korszak számmisztikailag is lezárul, tehát érdemes úgy állni 2012-höz, mint valaminek az utolsó, befejező akkordjához. Ténylegesen a lezárások éve elé nézünk. A számok azt is elárulják, hogy a változás globális, azaz kiterjed a Föld egészére, illetve érinti az emberiség minden egyes tagját. (Ne feledjük, hogy Jézus megváltó tette is lokális jelenségnek tűnt, mégis az egész akkori és azutáni emberiség sorsát determinálttá tette.)

A számmisztikában a 2-es szám alapvetően kapcsolódik a nőiességhez. Ez pedig a feminin princípiumok erősödését jelzi: az emocionális intelligenciát és annak szükségességét, a bölcs jövőbelátást és annak szükségességét, a spiritualitást előretörését, az ösztönösség és az intuíciók felértékelődését, az érzelmek és az együttérzés fontosságát, a segítségnyújtás szükségességét, annak belátását, hogy a családi kapcsolatokat meg kell erősíteni és hogy az összetartás nélküli jövő illuzórikus.

Az emberekben növekedni fog az igény a harmóniára és a szeretetre. Olyanok is meg fogják tenni az első lépéseket a harmonikus élet és a holisztikus szemléletmód irányába, akik eddig nem közelítették meg az élet értelmét erről az oldalról. Minden szokványos és egoista út lassacskán keskenyedni fog jövőre, mígnem teljesen járhatatlanná fog válni, s elkezdődnek a világméretű változások.

A 2012-es év változásai alapvető jellegüket tekintve kiszámíthatatlanok és szeszélyesek. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne meghatározni a folyamatok főbb áramlatait, s az egyes időszakok támogató és hátráltató hatásait, csupán annyit takar, hogy mindig fel kell készülnünk a Sors spontán érkező meglepetéseire és improvizálnunk kell. Erre pedig az alkatilag lazább, rugalmasabb és bátrabb emberek képesek inkább. Ha valaki nehezen alkalmazkodik új helyzetekhez, vagy rugalmatlan típus, vagy rosszul viseli, ha a Sors rángatja életének szálait, s nem ő irányít és tervez, akkor a 2012-es esztendőben sokat fejleszthet a személyiségén.
A 2012-es év újabb titka, hogy soha semmit nem szabad halogatni, hanem mindig élni kell az élet által felkínált lehetőségekkel, mert a legritkább esetben ismétlődnek meg ezek jövőre. Az események olyan gyorsak és fordulatosak lesznek, hogy bárkit könnyedén az egekig repíthetnek, de ugyanakkor a mélybe is taszíthatnak. A tendenciákat a hirtelenség és a gyorsaság fogja jellemezni.

Bármilyen életterületről legyen is szó, a változások forgatókönyve spirituális szándékot követ. A 2012-es év számjegyei az 5-öt adják eredményül. (2+0+1+2=5) Ez pedig a szabadság jelképe. Kérdés, hogy vajon milyen úton és milyen áron jutunk el egy magasabb szabadságfokhoz? A szabadság egyet jelent az illúziók lerombolásával, vagyis fel kell ébredi az álmunkból. A szabadság a függőségeink és a kötöttségeinktől való végleges megválást sürgeti. Ami nem hajlik, az törni fog. Aki képes megválni a régi szokásaitól és a rossz múltját maga mögött hagyja, az rendkívül sokat fejlődhet 2012-ben.

Mindig kollektívában gondolkodjunk jövőre. Az önzésünkből adjunk le fokozatosan és segítsünk másokat abban, hogy ők is megkapják a szabadságuk visszanyeréséhez szükséges eszközöket. Beszélgessünk, adjunk tanácsot, de ne magunkat toljuk előtérbe, hanem a másik embernek adjunk jobbító és bátorító információkat. Ehhez egyfajta diplomáciai érzékre és saját elismerésünk háttérbe szorítására lesz szükségünk. A megoldás az összefogásban, egymás támogatásában, a közös érdekek és értékek felismerésében lesz 2012-ben. Legalábbis nagyobb hangsúlyt fog kapni e néhány erény, mint az elmúlt években.

Végül, de nem utolsó sorban, 2012-ben nagy szükségünk lesz a hitünkre is. Szerte a nagyvilágban nőni fognak jövőre a földdel kapcsolatos természeti katasztrófák esélyei, valamint a megszállással (háborúskodással) kapcsolatos lehetőségekkel is számolnunk kell. DE! Sok múlik az emberiségen! Az emberek tudatosságán. A magam részéről hiszek abban, hogy meg lehet változtatni, illetve lehet befolyásolni egyes sorsszerű folyamatokat, és soha nem késő elkezdeni hinni és jót tenni. Remélem, sokan fogják jövőre velem együtt átérezni ennek a jelentőségét, s a csaták helyett a békés megoldásokat választják majd.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..