Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

2012 és fő uralkodó bolygója – Miben reménykedhetünk?

A 2012-es év a Merkúr éve lesz asztrológiai szempontból. Vajon miért tulajdonít az csillagjóslás a két fő világítótest (a Nap és a Hold) után kiemelt szerepet ennek a planétának? Vizsgáljuk meg ennek a bolygónak a szimbolikáját! Kövessük nyomon, milyen hatásokat indukál az emberi karmában a Merkúr támogató, illetve akadályoztató hatása. Vegyük sorra a fizikai vonatkozásokat is a szellemieken és lelkieken túl. Végül, tegyük fel a sarkalatos kérdést: mely országokat fogja leginkább érinteni a merkúri befolyás 2012 folyamán?

Az asztrológia olyan fogalmakban is gondolkozik, amely a modern dogmákon nevelkedett fülek számára idegenül cseng és inkább hat romantikus absztrakciónak, mintsem objektív valóságnak. Ezzel együtt érdemes néhány gondolatot szentelni a ma ismert ősbolygók szimbolikájának, zodiákus (állatövi jegyek) kapcsolatainak, összetételének és nemének is, mielőtt a hatásaikban részletesen elmélyednénk.

Mindez a Merkúrra vetítve a következőképpen fest: a Merkúr jelképében a + jel fejezi ki a földet és az anyagi világot és az ellentétek egymásnak feszülését, az érdekek kereszteződését, magát a keresztre feszítést is. De mit feszít keresztre képletesen? A felette lévő, illetve az alámerülő tökéletességet, amelyet a kör jelképez. Ez a lélek szimbóluma. S mindezt legfelül koronázza a szellem, az isteni Én.
A Merkúr szimbolikájában tehát jelen van a test, a lélek és a szellem egyaránt. S ha úgy vesszük, akkor összetételében megtaláljuk: a földet, mint keresztet, a Napot, mint a kört és a Holdat, mint a tetején található félkört. A gondolatmenet folytatását az olvasóra bízom.

Jellegét tekintve meglehetősen összetett bolygóval van dolgunk, mely alapvetően hideg és száraz, vagyis elsősorban összehúzó, sűrítő, feszítő, merevítő jelleg dominál benne. Vessük össze ezt a 2012-es gazdasági megszorító intézkedésekkel és a társadalom hangulatállapotával! Telis-tele van pénztárcát és lelket összehúzó hatással, szívszorító megvonásokkal és jó adag bizonytalansággal. Ez utóbbi a Merkúr könnyedséget és légiességet okozó princípiumából fakad, amely Morinus szerint inkább férfias, mint nőies ismérve a Merkúrnak, jóllehet ezt mindig az adott képlet személyre szabott kapcsolatai szerint szokás méltatni és elemezni.

Minden bolygónak van valamiféle ősi, mondhatjuk, metafizikai viszonyrendszere a többivel. Ezeket zodiákus kapcsolatnak is hívják. Minden egyes állatövi jegy rendelkezik egy alapjelleggel, amelyhez a bolygók különféleképpen viszonyulnak a maguk speciális karaktere miatt. Így a hatások összeadódhatnak, de ugyanakkor gyengíthetik is egymást. Ezt könnyen elképzelhetjük. Korántsem minden illik össze mindennel a csillagos égen.
Ennek alapján kifejezetten a Merkúr állatövi jegyekkel alkotott kapcsolatai a következők:
•    Domicil (uralomban van) az Ikrekben és a Szűzben
•    Exaltációban (erőnlétben) van a Szűzben
•    Peregrin (idegen) a Kosban, a Rákban, az Oroszlánban és a Skorpióban
•    Casusban (esésben) van a Halakban
•    Exilben (száműzetésben van) a Nyilasban és a Halakban
A bolygók uralmi helyzetének elnevezése hűen mutatja a különféle jegyekben kifejtett hatásaikat.

A Merkúr egyik legkiemeltebb szerepe az, hogy összeköti, egyszersmind áthidalja a test és az isteni szellem közötti mindennemű távolságot. 2012-ben ez roppant fontos lesz, hiszen a Merkúr a maga finom spirituális áramlataival bármit megfinomíthat és megnemesíthet, ha az ember hagyja. A Merkúr a Szellemet képviseli az emberben. Más szóval, a tiszta Intelligencia fényét igyekszik az emberi elme sötétjébe juttatni, illetve az anyagi kötelmektől saját természetes erői által törekszik mentesíteni az embereket. Nem tévesztendő össze az intelligencia az intellektussal és a gondolkodással. A Merkúr nem „agyal”, hanem megvilágosít és a Szellem tiszta intuitív felismerései által terel. Efelé tendálunk majd 2012-ben. Egyfajta tudatosulási hullámnak lehetünk majd az átélői, amely egyre spirituálisabbá változtatja a világot.

A merkúri erők működését láthatjuk az idegrendszerben, amint oda-vissza szállítják az információkat. A merkúri erők az érzékszervektől az elmébe és a lélekbe közvetítik a jeleket, illetve fordítva, a lélekből és a fejből reflexiókat továbbítanak a mozgáshoz. Minden cselekvéshez, állapot- és helyzetváltoztatáshoz nélkülözhetetlen a Merkúr. Rengeteg változás, a mozgás és az érzékelés újfajta dimenziói fognak megnyílni 2012-ben az emberiség számára mind egyéni, mind kollektív értelemben. Egyre több szellemi megtapasztalás adatik meg azoknak az embereknek is, akik amúgy elzárkóztak a szellemi világok elől. Igaz, a mániákusságot is tovább fokozzák a Merkúr impulzusai, tehát nagyon oda kell majd figyelni az egyensúlyra.

A Merkúr a kapcsolatok, a kapcsolatteremtés és az ismeretek átadásának a bolygója is. Ez különösen 2012-ben lesz érezhető, amikor is minden tanulás, ismeretszerzés és továbbítás óriási méreteket fog ölteni az arra fogékony embereknél. Legyen az kereskedelem és reklám, bölcsesség és spiritualitás, pletyka vagy kultúra – bőségesen el leszünk látva információkkal. Itt az információk szelektálása lesz a fő kihívásunk.

A Merkúr harmonikus esetben egy támogató erőkkel teli, hihetetlenül találékony, praktikus, villámsebességű, kreatív, sokoldalú, összefüggésekben dúskáló, széles érdeklődési körű, feltáró jellegű és alapvetően egy utazásokkal teli évet sejtet és vetít elénk.

A Merkúr diszharmonikus, hadd ne mondjam, irritáló hatásai a nyugtalanságban, a bizonytalanságban, az idegeskedésben, a kapkodásban, a bizalmatlanságban, a szeszélyességben, az álnokságban, a gáncsoskodásban, a bántó kritikában, a kötekedő hajlamokban, a szélsőséges megnyilvánulásokban és az ellaposodó gondolkodásban érhető majd tetten.

Ami a társadalmat illeti, a csalás és a megcsalatások éppen úgy kiemelt helyet kapnak 2012 asztrológiai vonatkozásainak sorában, mint a haladásunkat és a fejlődésünket szolgáló, valódi erőfeszítések. Nehéz lesz megkülönböztetni, hogy valami azért nehéz, mert valaki valamit elrontott, vagy mert maga az igazsághoz vezető út kimerítő.

A Merkúr egészségügyi vonatkozásai között első helyen említendő a mozgásszervi problematika, mivel ez a planéta mozgat minden ideget a testben. A mozgásban nehézségek és akadályoztatások várhatók.
A légzőszerveinkre is nagyon figyelnünk kell, mert a tüdő és a mellkas területe merkúri fennhatóság alatt áll, miként a beszéd és a lelki eredetű vagy karmikus beszédhibák is. Ezen felül a kezek, az ujjak, a comb és az agy számít még komolyabb merkúri befolyásra 2012-ben. Egyénfüggő, hogy kinél melyik területen milyen előjelű hatás fog kiváltódni.

A szellemi gyarapodás évében végezetül ejtsünk szót azokról az országokról, amelyek asztrológiai szempontok okán lesznek 2012 főszereplői. Három ilyen ország fogja felhívni magára a figyelmet, illetve lesz bizonyos folyamatoknak az elindítója: Anglia, Egyiptom és Görögország.
A többit majd meglátjuk!

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..