Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

5 alapvető igazság, amit még a legéberebb emberek is elfelejtenek

Óriási feladat az élet Értelmét – így nagy É-vel – megtalálni. Aligha meglepő, hogy hektikus világunkban még ha minden szinten össze is vagyunk kapcsolva, valójában sokkal inkább elválasztva és magányosabbnak érezhetjük magunkat, mint bármikor a múltban. Azonban, néhány igazságot mi hozunk létre önmagunk számára. Ezek olyan pillanatokká válhatnak, melyek egy kicsit elviselhetőbbé tehetik az utazásunkat.

Sajnálatosan még a köztünk élő legéberebb embereken is erőt vehet az életuntság mint modern életforma, s megfeledkezhetnek azokról az apróságokról, amelyek nagy mértékben megváltoztathatják azt, hogy miként szemléljük az életünket és kitartásra inspirálhatnak bennünket, bármilyen keménynek is tűnjön a tempó.

 

Ez az egy élet minden, amit kapunk. Ezt bárki őszintén kijelentheti. Ahogyan Heidegger bölcsen megjegyezte: „A halál a legbizonyosabb eshetőség.” Megvan annak a maga előnye, ha az ember az események áramlatával együtt halad, de az aligha vethető össze azzal, ha visszalépünk és úgy szemléljük az életünket. Végül is, magunknak köszönhetjük az életünket és azt, ha mély megértésre teszünk szert. Néha az előttünk álló út bámul bele az arcunkba, s remélhetőleg a cikkben közölt öt kis emlékeztető szembesíteni fog bennünket a saját realitásunkkal a saját javunk érdekében.

 

 

A KUDARCOK VALÓJÁBAN A SIKER TARTÓOSZLOPAI

 

A siker a frusztráció és a kudarcok évei után következik. Ez olyan sablonosnak hangzik, pedig tény, hogy a megtapasztalásokat a próbálozásokból nyerjük és a kudarc akár értékesebb is lehet annál az önelégültségnél, ami a sikert árnyékként követi. A kudarc megtanít minket az összeszedettségre: poroljuk le magunkat és próbálkozzunk újra. A kudarcok felett érzett fájdalom a folyamat része, ráadásul létfontosságú is. Hidd el nekem, hogy ha semmilyen akadállyal sem találkozol a választott utadon, akkor valamit a leghatározottabban rosszul csinálsz. Ahogyan a fény és az árnyék, úgy képtelen létezni egymás nélkül a siker és a kudarc.

 

BOLDOGNAK ÉS SIKERESNEK LENNI NEM UGYANAZ

 

Sajnálatos módon legtöbbünk számára az számít sikernek, amit a társadalom annak ismer el. A világ összes pénze vagy akár életünk szerelme sem tehet bennünket boldoggá. Te magad tartod a kezedben saját boldogságod kulcsát. Nem számít, mi mindent teszel, ha önmagadat nem fogadod el, s ha önmagadat nem szereted, akkor nem leszel boldog. Az fog bennünket folyamatosan boldoggá tenni, ha önmagunkkal békében élünk még akkor is, ha például az előléptetésünket elveszítjük.

 

 

AZ ÉLET RÖVID, ÉLD ÁT!

 

Mindnyájunknak szabott ideje van ezen a világon. Különösen rövid ahhoz, hogy saját démonjaink mocsarában vergődjünk. Próbálkozz valamivel és állítsd magadat kihívás elé. Az élet túl rövidke, éld át, mielőtt túl késő lesz. Ugyanakkor arról se feledkezz el, hogy soha nem késő.

 

A SZENVEDÉS A CSOMAG RÉSZE

 

A fájdalom és a szenvedés állandó társaink lesznek életünk útján. Ideje elfogadni őket és felismerni, hogy amennyire rosszul hangoznak, annyira elengedhetetlenek a fejlődéshez. Az utazás számít és ezeknek az útakadályoknak megvan az a képességük, hogy leteszteljenek minket és közelebb juttassanak önmagunkhoz és a körülöttünk élőkhöz. Mindnyájan érzünk fájdalmat egy ponton, ami előhozza az életről szóló végső igazságunkat.

 

 

MINDANNYIAN EGYÜTT VAGYUNK AZ ÉLETBEN

 

Nézz körül! Valamilyen módon mindenki a másik tükre is. Természetesen egyediek vagyunk a magunk módján. De ezalatt azt értjük, hogy mindenki a maga módján szenved. Mindenki a saját harcát vívja. Mindnyájan egymást sebezzük meg. Egy kis rész belőled megvan a hozzád közel álló emberben és fordítva. Ekkor felismerjük, hogy még a legsötétebb órában sem vagyunk egyedül. A világ tele van elveszett és magányos lélekkel, s egymás felé fordulhatunk a szükség órájában. Nem számít a másvilág igazsága ezen a világon, legalább mi itt vagyunk egymásnak. Amikor ezt észrevesszük, akkor ez egy cseppet könnyebbé teheti önmagunk és az életünk elfogadását. Ez egy kis győzelem az életünkben, s a világot jelentheti oly sok ember számára, akik velünk együtt róják ezt az ösvényt.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.riseearth.com/2017/06/5-fundamental-truths-even-most-awake.html

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..