Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

6 dolog, amit a spirituális ébredéssel elveszíthetsz

Ahogyan cseperedünk, egyre inkább tudatossá válunk, gyarapszik bennünk a szeretet, a gondolataink és a cselekedeteink is megváltoznak. Ez nem csupán a megváltozott céljainknak köszönhető, hanem azoknak az erőforrásainknak is, amelyek egyre termékenyebbé válnak. Miközben ráébredünk a világ valódi természetére, annak teljes valósága átformál bennünket a belső magtól kezdve kifelé haladva. Amíg emberek vagyunk, addig a negatív dolgokat éljük át és vetítjük ki, azonban a negatív beállítódással töltött időnk mértéke és hossza megváltozik.

 

Ugyan még mindig felkapjuk a vizet apró-cseprő bugyutaságokon, viszont ahol korábban dühbe gurultunk és önrombolásba kezdtünk, azt elfogadjuk és szívből mosolygunk rajta. Ez annak tudható be, hogy egy sor olyan érzelmet és gondolatot éltünk már át, mint a szeretet és az elfogadás, s az indulat lecsillapodik. Évek megtapasztalásai és tanulmányai során megértettem, hogy az élet buktatói kijátszhatnak minket, hogy beléjük sétáljunk.

Íme, egy olyan érzésekből és elgondolásokból álló lista, amelyeket el fogunk engedni, mihelyt elérjük a magasabb szintű tudatosságot.

 

3.1

 

Gyűlölködés

 

Érintettem már ezt egy kissé, mégis a düh és a gyűlölet sajnálatosan társadalmunk meghatározó aspektusa. A düh olyan, mint a tűz a lelkünkben, amely ködbe burkolja a szemeinket és elhallgattatja az igaz önkifejezést. Az indulatból fakadó érzés undorító és teljes egészében romboló. Miután elég időt töltöttünk el szeretetben, a gyűlölködés fizikai szinten is megbetegít. Mihelyt felfogod a dühből fakadó erőt, egydimenziósnak és terméketlennek tűnik.

 

Féltékenység/Irigység

 

Az irigység az összehasonlító gondolkodás egyenes ágú leszármazottja. Azt nézzük, mi mindenünk van, majd összehasonítjuk azt másokéval. Ezután pedig a két felet felszínes elemek alapján ítéljük meg. Ahogyan fejlődünk, úgy szeretettel és együttérzéssel töltődünk fel, s tovább már nem aggaszt, hogy másoknak mije van. Köszönetet mondunk saját sikereinkért és hibáinkért, mivel azok értékesek és pótolhatatlanok. Ez teszi felbecsülhetetlenné a mentális és a spirituális „tartozékainkat”. Az élményeinkhez és a szeretteinkhez kapcsolódó öröm igazolja számunkra a fizikai tárgyak hajszolásának sekélyességét.

Ahogy másokra mélyebb megértéssel tekintünk, illetve intenzívebben fejezzük ki a szeretetünket, úgy ez boldogsággal tölthet el bennünket. Örömmel tölthet el bennünket mások sikere felett érzett öröm, mivel mindenki megérdemli, hogy boldog legyen.

 

A hibázástól való félelem

 

Miközben felépítettük tudatosságunkat és kimunkáltuk éberségünk eszköztárát, kétségtelenül egynél többször botlottunk meg. Ámde, miközben öregszünk és bölcsebbé válunk, annál ritkábban tartunk csetlés-botlásainktól. Tisztában vagyunk azzal, hogy a hibázás okozta sérelem csupán addig tart, amíg egy leckét el nem sajátítottunk. Fogadjuk szívélyesen az összes fejlődésre és tapasztalatra szolgáló alkalmat. „Eszközeink” nem volnának közel sem annyira élesek, ha mi sohase „éleznénk ki” azokat szenvedéseinkre.

 

3.2

 

A biztonságérzet hiánya

 

Az összehasonlító gondolkodás e gyermeki változata normál esetben a negatív alkotásaink egyik első levetkőzendő fajtái. A bizonytalanság nem egy gyakori szokás itt, ahol elfogadás, szeretet és jövőbe vetett remény honol.

Ne feledjük el, hogy a szépség egyik tökéletes és megállás nélkül fejlődő megjelenési formái vagyunk.

 

Aggódás

 

A jövő és a múlt nem több mint rejtély és történetek sokasága. Nem engedhetjük meg, hogy az ismeretlen rossz közérzetet okozzon. Sokszor kényszerítettük már visszakozásra és éltük túl a jobb jövőért.

 

Bosszú

 

Ha valaki igazságtalanságot követett el velünk szemben, akkor egy ponton azt a belső kényszert éreztük, hogy viszonozzuk a kegyet. Amikor legyőzzük a saját negatív alkotásainkat, felismerjük a fájdalmat, amely az életünkben található ellentéteket táplálja. Nem gyűlöljük azokat, nem szeretnénk több negativitást fecskendezni a világba. Mialatt odafigyelünk a lehetséges károkra, elkerülhetjük azokat és megpróbálhatjuk megkímélni a világot cselekedeteink negatív hozadékaitól.

 

Forrás: http://www.riseearth.com/

Fordította: Száraz György

Boldog napot

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..