Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

6 tévedés, amit a spirituális utam során elkövettem

Igen, tudom, hogy nincsenek tévedések a spirituális ösvényen. Nem lehetnek, ha nem így fogjuk fel. A spirituális utazás egy bizonyos fokig egy tanulási folyamat. Majdnem mindig a legtöbbet azokból a dolgokból tanuljuk, melyeket hibáknak látunk, ugye? De akkor, ha és amennyiben tanulunk belőlük és fejlődünk általuk, akkor valójában hogyan lehetnek azok hibák?

 

Amikor a spirituális ösvényre merészkedünk, akkor igazából úgy kezdünk az életünkre tekinteni, mint egy óriási tanteremben folyó tananyagra, amit ÉLETNEK hívunk. Nincsenek hibák. Csak egyéni feladatok. Voltak már megtanulandó leckéim, megoldandó helyzeteim.

 

Megjelent a könyv 2

 

A fentiek ellenére itt van hat olyan dolog, amiket korábban hibának hívhattam volna. Számomra nem azok. De talán meg fogsz látni bennünk olyasvalamit, ami segíthet neked a spirituális ösvényeden.

 

Nem túl sokszor tudunk a szeretet mellett dönteni.

Utam során oly sokszor adatott meg számomra a lehetőség, hogy a szeretet és a félelem között döntsek. Megannyiszor a félelem mellett döntöttem, s azért taszítottam el embereket és dolgokat, hogy elkerülhessem a szeretetüket. Persze szenvedtem és az Élet kegyesen visszatért, és újra meg újra felajánlotta a leckét. Nagyon örülök annak, hogy így történt. Válaszd a szeretetet!

 

Nem tudunk túl sokat leülni önmagunkkal.

Akkor szerettem meditálni, amikor először elkezdtem, de jobban szerettem olvasni róla és a spiritualitásról beszélgetni. A spirituális témákról való olvasgatás és beszélgetés – bár segítőkésszé tesz – mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A spiritualitást meg kell élni, meg kell tapasztalni. Hihetetlenül lényeges és átalakító, ha leülsz önmagaddal és felfedezed, hogy ki is vagy ténylegesen.

 

Tábor 2017

 

Nem töltünk elegendő időt a természetben.

Századokon át a spirituális vezetők úgy emlegették a természetet, a természetben töltött időt, mint ami az utazás része. Van valami a fákban, a sziklákban, a növényekben, az égben, a napban, ami megszólít bennünket.

A természetben eltöltött idő egy hathatós segítség a spirituális fejlődésünkhöz. Egy fenyvesben való sétával többre mehetsz, mint egy könyvekkel teli könyvtárral.

 

Önteltek vagyunk a hiedelmeinkkel kapcsolatban.

Utazásom első napjaiban ostoba voltam, pökhendi, túlzottan magabiztos, s elhittem, hogy mindentudó vagyok. Micsoda átverés! Ténylegesen nagyon keveset tudtam. Amikor beképzeltek vagyunk, számos érdekes és lehetőségeket rejtő spirituális tanítást elutasítunk útközben. Meg kellett tanulnom az alázatot, majdnem erőszakkal. Igazán hálás vagyok, amiért sikerült, mivel most már tisztán látom, hogy minden olyan dolog, melyekről elhittem, hogy megismertem, valahogy akadályoztak annak az egyetlen dolognak a felismerésében, ami számít: valójában ki vagyok én.

 

Istentiszteletek

 

Elhisszük, hogy az érzések megbízhatóan megmutatják az utat a viselkedéshez és az igazsághoz.

Sok döntést életem során az érzéseim alapján hoztam meg, de be kellett látnom, hogy ezek nem voltak jó döntések. Az érzések csupán érzések. Vannak egyszerű érzetek a testünkben a gondolatainkra válaszképpen. Vannak olyanok, amelyek biztosan tanítani akarnak bennünket, de nem igazak.

Például mindig, amikor szorongást élünk át, akkor tartunk valamitől, ami csak az elménkben létezik. Viszont nem vagyunk nagy veszélyben, s nem fogunk belehalni. Következésképpen a szorongás rossz útmutató. Egyetlen dolog, amit az érzéseinkkel kezdhetünk, hogy megéljük őket és elengedjük azokat. Az érzések azt „akarják”, hogy érezzük őket. Hagyjuk az energiát áramolni.

Ahogy Hale Dwoskin a Sedona Methodnál szokta mondani: „Az érzések nem igaziak, azok nem azonosak velünk, s el lehet engedni őket.”

 

Elutasítjuk a spirituális tanításokat azelőtt, hogy esélyt adnánk nekik.

Ez együtt jár az Önteltek vagyunk a hiedelmeinkkel kapcsolatban című ponttal. Például én utáltam A Titok című könyvet, amikor először olvastam. Nagy felkavart, miután megfigyeltem magamon, hogy nagyon erősen szoktam reagálni bizonyos „személyiségekre”. Túl arrogánsnak tűntek és olyanok voltak, mint az autókereskedők. Így aztán minden A Titokkal kapcsolatos elképzelést elutasítottam. Természetesen én ugyanolyan arrogáns voltam, mint amilyeneknek ők tűntek. Vannak jó gondolatok abban a könyvben, s amennyiben hallgattam volna rájuk, esetleg utat mutathattak volna számomra néhány leckéhez, melyeket egy éven keresztül kemény út során sikerült csak elsajátítanom.

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.riseearth.com/2017/03/6-mistakes-ive-made-on-spiritual-path.html

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..