Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

7 dolog, amit a kiemelkedő vezetők másképpen csinálnak

„Egy vezető akkor a legjobb, amikor az emberek alig tudják, hogy létezik, s amikor a munkáját elvégezte, a célját teljesítette, akkor azt mondják: mi magunk csináltuk azt.” Lao Tzu

 

Mi által tűnik ki az átlagos tömegből néhány ember, mint bámulatra méltó vezető?

 

Miért élnek ezek az emberek csodálatra méltó életet, míg a többiek csak vonszolják magukat egyik napról a másikra?

 

A nagyszerű vezetők alakítják a történelmet. Az átlagemberek csak megélik. A nagyság azonban nem egyéb, mint egy sor különböző viselkedés- és magatartásminta. Te is válhatsz naggyá, ha magadévá teszed őket. Íme, amit a kiváló vezetők másként csinálnak, és ahogyan elkezdhetjük beültetni ezeket a szokásokat a saját életünkbe.

 

1. Van elképzelésük a jövőt illetően

 

A kiváló vezetők az életnek nevezett saját hajójuknak a kapitányai. Tudják, hogy a hajó az ő parancsaikat követi és ők magukra vállalják a felelősséget aziránt, hogy megszabják azokat a parancsokat. Ők olyanok, akik éppen azáltal alakítják a jövőt, hogy tiszta jövőképük van, illetve 100 százalékig vállalják a felelősséget bármiért, ami velük történik.

 

Egy ember jövőkép nélkül olyan, mint egy hajó úti cél nélkül: csak sodródik az óceán közepén, a hullámok és az árapály szeszélyének kitéve.

 

Minden nagy vezetőnek van egy elképzelése és hatalmas szenvedéllyel követi ezt a jövőképet. Pontosan tudják, hogy mit akarnak, ezért képesek rávenni másokat arra, hogy kövessék őket az óhajtott végeredmény felé.

 

„Ahol nincs jövőkép, ott az emberek tönkremennek.” – egy közmondás.

 

http://danblackonleadership.info/

 

2. Hűek maradnak önmagukhoz mindenekfelett

 

A kimagasló vezetők saját belső iránymutatásukat követik valahányszor döntési helyzetbe kerülnek. Tudják, hogy mi a legjobb a számukra és bármit megtesznek, amit helyesnek gondolnak, még a balsors közepette is.

 

Igazat szólnak, és a szerint cselekednek, amit igaznak éreznek, még akkor is, ha ezzel megbántanak másokat. A kiváló vezetők hitelesek és meggyőzőek. Ily módon tudják elnyerni más emberek bizalmát olyan könnyen. Nem félnek attól, hogy olyannak mutassák magukat, amilyenek – erősségeikkel és gyengeségeikkel együtt.

 

Beismerik, hogy emberek és hibázhatnak. Gyengéden szeretik a tökéletlenségüket és előnyükre fordítják. Mindenek felett becsülik az egyéniséget és nem félnek megmutatni azt, még azok számára sem, akik nem értenek velük egyet.

 

A kiváló vezetők hűek maradnak önmagukhoz még akkor is, ha mások megalkuvást kérnek. Tisztában vannak azzal, hogy egyedül saját magukat éri meg legyőzni (mint ellenfelet). Nekik nagyon erős belső önmegerősítő rendszerük van, amely irányt mutat nekik, ezért nincs szükségük mások megerősítésére.

 

„Mielőtt vezetővé válsz, a siker teljesen önmagad fejlesztéséről szól. Amikor vezetővé váltál, a siker teljes mértékben mások fejlesztéséről szól.” . Jack Welch

 

3. Állhatatosan kitartanak az akadályokkal szemben

 

A kiváló vezetők egyik legfontosabb jellemvonása abbéli képességük, amivel túllépnek a kudarcokon és a visszautasításokon. Sok kiemelkedő vezető találkozott elutasításokkal mielőtt az elképzeléseiket megvalósíthatták volna. Mindazonáltal, állhatatosan kitartottak és sikert értek el.

 

A gondolkodásmódjuk juttatta el őket a sikerhez. Kihívásokként és fejlesztő lehetőségként tekintettek az akadályokra, s nem a feladás jelzőtábláiként. Ahelyett, hogy megállították volna őket, az akadályok pont az ellenkező hatást érték el: még eltökéltebbekké tették őket, hogy sikerrel járjanak, és hogy bebizonyítsák, hogy nekik volt igazuk, nem pedig másoknak.

 

A nagy vezetők nem koncentrálnak a problémákra és a visszautasításokra. Ehelyett, a megoldásokra fókuszálnak és arra, hogy mit tanulhatnak, illetve mit csinálhatnak jobban legközelebb. Nem személyesen győzik le az akadályokat. Tudják, hogy igazuk van – belső önmegerősítő rendszerűk ezt súgja nekik –, és mindent megtesznek, ami ahhoz szükséges, hogy meggyőzzék a világot erről a tényről.

 

http://herokids.files.wordpress.com/

 

4. Bátran cselekednek, jóllehet félnek

 

A kimagasló vezetők csodálatra méltóak a bátorságuk miatt. Sok ember, aki nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot, hősként marad fenn a történelemben.

 

Azonban, ami ezeket az embereket megkülönböztethetővé tette, az nem a félelem hiánya volt. Épp ellenkezőleg. Ők éppen úgy érezték a félelmet, mint más emberek. Az a képességük különböztette meg őket, hogy érezték a félelmet és annak dacára cselekedtek.

 

A kiemelkedő embereknek ugyanazok a félelmei, kétségei, belső konfliktusai és felkavaró érzelmei, mint mindenkinek. De megtanulták, hogy kövessék az elképzelésüket, s közben nem számít, mit éreznek. Ők tisztában vannak azzal, hogy egy nagyobb ügy érdekében cselekednek, amely jövőképe arra inspirálja őket, hogy folyamatosan haladjanak még akkor is, ha félelmekkel kell szembenézniük.

 

Nem arról van szó, hogy ne vennének tudomást a félelemről. Lényegében elismerik azt – mivel beismerik a gyengeségeiket és nyugodt lelkiismerettel megmutatják a sebezhetőségüket –, de bármit is csináljanak, az fontosabb a számukra és nem engedik meg a félelemnek, hogy a tétlenségig lebénítsa őket. A félelmet katalizátorként használják arra, hogy a vágyott irány felé ösztökélje őket.

 

5. Előre megsejtik az akadályokat és megtalálják a megoldásokat

 

A kiváló vezetőknek van tervük. Ők nem vetik bele magukat csak úgy előkészítetlen dolgokba. Kitaposnak egy ösvényt a céljuk felé. Ráadásul, megkísérlik megjósolni, hogy mi alakulhat rosszul az ösvényükön, ezért aztán fel tudnak készülni bármilyen szituációra.

 

Ugyanakkor nem kezdenek el arról gondolkodni, hogy minden dolog rosszul is elsülhet és megtalálják az elhárításuk útját-módját. Különben az túlságosan sok energiát és időt emésztene fel. Emellett, egy dologra millió olyan okot találhatnánk, amiért az rosszul sülhetne el.  Nem ez a cél.

 

A kiváló vezetők megtanulták használni a józan eszüket és előre látni a kihívásokat. Ezt azáltal érik el, hogy megfigyelik, miként működnek és kapcsolódnak egymáshoz a dolgok. Reális szemlélettel rendelkeznek és kerülik, hogy az aktuális körülményeiket alul- vagy túlbecsüljék. Nem izgatják fel magukat túlzottan, sem nem válnak paranoiddá. Nekik sikerül úgy tekinteni a körülményekre, a helyzetekre, az emberekre, valamint olyannak látni őket, ahogyan vannak.

 

A tisztán gondolkodásra szolgáló képességük és nem az önkorlátozásuk teszi lehetővé számukra, hogy precízen előre lássák az akadályokat és előre megtalálják a megoldásokat.

 

http://rack.1.mshcdn.com/

 

6. Ők azokra a dolgokra szánnak időt, amelyek a leginkább számítanak

 

A kiemelkedő vezetők nagyon hatékonyak. És nekik is pontosan ugyanaz a napi 24 óra áll a rendelkezésükre, mint mindenki másnak. A különbség azon képességükben rejlik, ahogyan beosztják az idejüket.

 

A kimagasló vezetők a legtöbb idejüket olyan tevékenységekre fordítják, amelyek fontosak a számukra és amelyeket a legjobban meg tudnak valósítani. Mivel nekik van egy elképzelésük egy tervvel, azt is pontosan tudják, hogy mit tegyenek azért, hogy az megvalósulhasson. Tehát a dolgok valóra váltásába fektetik az energiát és egy jelentőségteljes életet hoznak létre.

 

Másik oldalról, az átlagos emberek olyan tevékenységre fordítanak időt, amelyek megosztják a figyelmüket és nem teszik lehetővé a hosszú távú céljaik kibontakozását. Ők csak az azonnali kielégülést hajszolják és annyi örömöt, amennyit csak lehet.

 

A kiemelkedő vezetők gyakran feláldozzák a rövid távú élvezetet a hosszú távú nyereségért, mivel tudják, hogy ebből fakad a valódi boldogság.  Ők megtanulták későbbre halasztani a kielégülést, miközben a szemüket a jövőképükön tartják és olyan komoly lépéseket tesznek, amelyek közelebb hozzák az álmaik megélését.

 

„A menedzselés a megszervezésről és a megbeszélésről szól. A vezetés a táplálásról és a növelésről.” – Tom Peters –

 

7. Szakadatlanul tökéletesítik magukat

 

A kimagasló vezetők nem elégednek meg azzal, amijük van. Ők arra törekednek, hogy állandóan fejlesszék magukat, folyamatosan új készségeket sajátítanak el és fejlesztik a képességeiket. A kiemelkedő vezetők örökös diákok és sohasem fáradnak bele a tanulásba.

 

Ők egyfolytában álmokat szőnek és célokat tűznek ki maguk elé. Van egy maradandó elképzelésük arról, hogy milyen is az ideális életük, és mindig csiszolgatják ezt a képet, mihelyt közelebb kerülnek az eléréséhez.

 

A kimagasló vezetők nagyon magasra teszik a mércét maguk elé. Valahányszor közelebb jutnak a céljaik eléréséhez, újabbakat tűznek ki maguknak, ezért folyamatosan új területek felé haladnak. Terjeszkednek, növekednek és állandóan új, leküzdhető kihívásokat keresnek és új módokat a saját komfortzónájuk kitolására.

 

Nem hasonlítanak az átlagemberekre, akik megelégednek a komforttal, a kimagasló vezetők felhasználják a kihívásokat, mivel tudják, hogy azok nélkülözhetetlen feltételei a tartós növekedésnek és elégedettségnek.

 

„Az emberek fejlődése és fejlesztése a vezetés legfelemelőbb hivatása.” – Harvey Firestone

 

Te jössz!

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..