Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

7 megmagyarázhatatlan ősi egyiptomi lelet

Természetesen az egyiptológusokra hárul az a csodálatos feladat, hogy kitalálják, hogyan élhettek a dinasztiabeli egyiptomiak akár már Kr.e. 3100 táján. Mindazonáltal, vannak bizonyos leletek – közülük néhányról itt lesz szó –, amelyek nem illeszkednek túlságosan a rendszerükbe.

 

Magyarázd meg az alábbiakat:

 

1. Memnón kolosszusok

 

http://humansarefree.com

 

 

A baloldali egyetlen darab kvarcitból álló tömb, melynek súlyát 720 tonnára becsülik. Az a kőfejtő, amiből a követ bányászták, Kairó közelében található, 400 mérföldes távolságra.

 

2. Az asszuáni, befejezetlen, vörös gránit obeliszk.

 

http://humansarefree.com

 

1200 tonnás lehetne a tömege, ha befejezték volna. De akkor vajon hogyan tervezték meg az árokból való kiemelését? Rabszolgákkal?

 

3. A Szerapeum megalitjai

 

http://humansarefree.com

 

A több mint 20 tonnás ládák egyike, mely a szakkarai Szerapeumban van a föld alatt. A teteje és a láda ugyanabból a kőből készült, s megközelítőleg 100 tonnát nyom. Ugyanakkor a követ Asszuánból szállították ide számos esetben, ami kb. 500 mérföldre fekszik.

 

4. Az Ozireion Abüdoszban

 

Szándékosan a föld alá építették, mint több más predinasztikus építményt. A hatalmas függőleges tömbök asszuáni gránitok, s a kőfejtő több mint 100 mérföldes távolságban van.

 

http://humansarefree.com

 

5. Óriási magfúrólyuk Karnakban

 

http://humansarefree.com

 

Egyértelműen egy ősi munka, s a kialakított üreg jelzi, hogy a fúró fordulatonként legalább 2 mm-rel haladt az asszuáni rózsaszínű/vörös gránitban.

 

6. A Ramesszeum összetört szobra.

 

http://humansarefree.com

 

A Karnak közelében lévő Ramesszeumnál lévő összetört szobor egy darabja, mely ugyancsak asszuáni vörös gránitból készült. Amikor még egyben volt, hozzávetőlegesen 1000 tonnát nyomhatott. A kőfejtőtől való távolság kb. 140 mérföld.

 

Íme, az én lábam a hatalmas szobor lábfején:

http://humansarefree.com

 

7. A Feljegyzések Csarnoka, a Szfinx alatt

 

http://humansarefree.com

 

Valamennyi ősi szobor közül talán a legrejtélyesebb a Szfinx. Hol rejtőzik a Feljegyzések Csarnoka? Ha elmozdítanánk a Szfinx vége közelében található követ, akkor egy olyan létra tárulna elénk, amely a Gízai Fennsík fekükőzetébe vezet lefelé.

 

Az arca felőli oldalon a hatóságok egy fa sétányt készítettek, ami elfedi a Szfinx mancsai alatt található esetleges termek és a rámpa bejáratát:

http://humansarefree.com

 

http://humansarefree.com

 

Valamennyi fent említett rejtélyt tökéletesen megvizsgálták a szakértők www.khemitology.com oldalon; ez családi tradíció. Itt megvásárolható Brien Foerster legújabb könyve: Vintage Photos of Ancient Egypt.

http://www.amazon.com/gp/product/B00KI2OM0E/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B00KI2OM0E&linkCode=as2&tag=humarefre-20&linkId=HNORBF4U5BH3QBP7

 

Forrás: http://humansarefree.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..