Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

7 megtanulandó lecke a gyermekeink számára, mielőtt elballagnak az iskolából

„Az iskolában megtanulunk egy leckét és levizsgázunk belőle. Az Életben levizsgázunk, ami megtanít nekünk egy leckét.” – Tom Bodett

 

Az elmúlt három év sok pozitív átalakulása során sok leckét elsajátítottam. A gyors személyiségfejlődésemet megelőző periódusban széles körben elfogadott nézet volt velem kapcsolatban baráti és családi körben, hogy nekem éppen elég kihívás lesz magamról gondoskodnom, nem beszélve egy gyermekről, ha majd annak is eljön az ideje.

 

Éretlen, iszákos, szerencsejátékozó szoknyapecér voltam. Úgy mondhatnám, hogy megrekedtem egy „romboló életciklusban”.

 

Miután egy év leforgása alatt majdnem elveszítettem a járóképességemet egy autó- és egy focibaleset miatt, végül átvettem az irányítást az életem felett. A pszichológia terén elért Mester fokozatomra építkeztem és több mint 300 önfejlesztő könyvet nyálaztam át három év alatt.

 

Elég szerencsés voltam, hogy át tudtam alakítani magamat oly mértékben, hogy most már az a szenvedélyem, hogy másoknak segítek. Az út, amit bejártam, akkor állt össze, amikor a barátnőm rám nézett és közölte, hogy „Jermaine, csodálatos Apa leszel”. Eltöprengtem: „Nahát! Valóban?”

 

Elkezdtem gondolkodni mindazokról a hatékony dolgokról, amelyeket az elmúlt néhány év során sajátítottam el, majd összeállítottam egy hét leckéből álló listát, amit majd büszkén taníthatok a gyermekeimnek addigra, mire befejezik az iskolát és kilépnek a nagyvilágba.

 

http://humansarefree.com/

 

1. Összpontosíts a fontossági sorrendre

 

Fontos, hogy összeállítsd, hogy az életedben mik a prioritások és azok szerint cselekedj minden áldott nap, ha lehetséges. Ne bűvészkedj a dolgokkal, s ne is készíts listát a tennivalókról, csak kezd el csinálni a dolgokat!

 

2. A problémák mókás kihívások is lehetnek

 

Bár a problémák stresszel járhatnak együtt, gyakran fogjuk azt érezni, hogy végül egy kihívás lesz belőlük, amivel ha sikeresen foglalkozunk, akkor közelebb visz a céljainkhoz. Minden egyes törekvésünk során hatalmas előny lesz, ha végrehajtjuk azt a kis mentális korrekciót, amely szerint a problémákat a végső célhoz vezető lépcsőfokoknak tekintjük.

 

3. A boldogság belülről fakad

 

Ha észrevesszük magunkon, hogy a boldogságunkat a külvilág dolgaihoz kötjük, csalódottak leszünk. Mindazonáltal, határozzuk el, hogy a boldogságunkat olyan dolgokhoz kötjük, amiket ellenőrizhetünk (mint például a gondolatainkat) és amikért minden egyes adott pillanatban hálásak vagyunk, így sokkal-sokkal gyakrabban fogjuk boldognak érezni magunkat.

 

http://1.bp.blogspot.com/

 

4. Tanuljunk a cselekedeteink által

 

Ha addig várunk, amíg „a megfelelő idő elérkezik”, akkor örökké várakozni fogunk. Minél tovább látjuk magunkat „előkészítő fázisban”, annál több okunk lesz arra, hogy tulajdonképpen ne vágjunk bele a dolgokba. Hibázzunk, s hozzuk helyre a dolgokat. Fejlesszük ki azokat a készségeinket, amelyekre úgy véljük, hogy szükségünk van, így jobbakká és gyorsabbakká fogunk válni.

 

5. Hagyjuk, hogy mindenkinek meglegyen a maga véleménye

 

Haladjunk keresztül az életünkön pontosan úgy, ahogyan szeretnénk. Ha valaki megpróbálja bemesélni neked, hogy egy több millió dolláros üzletbe a semmiből belevágni őrültség, akkor hagyjuk, hogy ezt gondolja és vegyük észre, hogy nem számít, hogy mások mit gondolnak. Az a fontos, hogy mi mit gondolunk.

 

Amikor azt mondtam az orvosnak, hogy ki fogom gyógyítani magamat az asztmából, akkor azt válaszolta, hogy ez nem lehetséges. Én csak annyit mondtam, hogy „köszönöm a véleményét”, majd valamiképpen meggyógyultam.

 

6. Kamatoztasd a pénzedet magadért

 

Minden ember, akivel találkoztam, s akit tanulmányoztam, befektette a pénzét valamibe. Általában azzal kezdték, hogy önmagukba fektették a pénzüket, majd olyan dolgokba invesztálták a pénzüket, amik a jövőben passzív jövedelmet fialnak.

 

7. Az egészség ajándék

 

Mihelyt a tekintetünket nagy teljesítményre irányítjuk és arra, hogy mi számít ebben a világban, szemmel látható lesz, hogy ez sok energiát fog igényelni és nem lesz időnk „betegszabadságra”. Tankold fel és tartsd fenn a testedet oly mértékben, hogy minden nap energetizáltnak érezhesd magadat.

 

Ajándékozd meg magadat 90% életet adó, energiatermelő, egészséges ételekkel és a maradék 10% jusson a „élvezetekre”. Létfontosságú, hogy ezt ne fordítva csináljuk. Ha elveszítjük az egészségünket, akkor nem sok mindenünk marad.

 

Forrás: http://humansarefree.com/http://humansarefree.com/2014/08/7-lessons-to-teach-your-children-before.html#sthash.MhfAGXde.dpuf

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..