Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A bélmezi kísértethistória

Egy spanyol falucska egyik házikójának konyhájában 1971. augusztus 23-án furcsa arcok jelentek meg. Az arcképek a konyha kövezetéből rajzolódtak ki. Egyik a másik után tűnt fel halálra rémítve a lakókat. A talányt az adta, hogy sokan sokféleképpen próbálták eltüntetni a képmásokat, ám azok mindig visszatértek, sőt változtatták a vonásaikat.

 

A hasztalan próbálkozások sora sem tette lehetővé, hogy a rejtélyt, avagy a csalást leleplezzék Bélmez de la Moraledában. Maria Gómez Pereira először csak egyetlen arcot vett észre a cementpadozatban, s nem is tulajdonított neki eleinte különösebb jelentőséget, fogta magát és fel akarta súrolni. Miután sokadik próbálkozására sem sikerült, megkérte férjét és fiát, hogy csákánnyal törjék fel a padlót és tüntessék el ezt a baljós arcot.

 

Az ügy megoldódni látszott, azonban néhány héttel később ismét megjelent az arckép, amely úgyszólván kirajzolódott a padlón. Ekkor valóban nagyon megrémült a család. Az esetnek gyorsan híre ment. A képmást kiemelték és elküldték vizsgálatra, hogy megállapítást nyerjen az eredete. A kutatóknak nem sikerült semmilyen csalást megállapítaniuk, ami csak tovább fokozta a rejtélyeket.

 

Egyre több arcnak a kontúrjai kezdtek kibontakozni a padlón, s természetesen megjelentek a Rodrigez Aroca utca 5. szám alatt a kíváncsiskodók, a tudósok és az ördögűzők is. Később furcsa hangok is társultak a képmások mellé. Megmagyarázhatatlan eredetű, síron túli, nyöszörgő hangok voltak ezek, amelyek leginkább gyermekek jajongására emlékeztették a fültanúkat.

 

Sem a rendőrség, sem a parapszichológus szakértők, sem az egyházi képviselők nem tudtak értelmes magyarázattal szolgálni az eseményekre. Kb. 1000 különféle arc jelent meg összesen a ház különféle helyiségeiben: egy részük később eltűnt, másik részük átalakult.

 

A helytörténeti kutatások feltárták, hogy a ház alatt valaha temető volt. Később az ásatásokból kiderült, hogy valóban így áll a helyzet. Talán a holtak választották a kísértésnek ezt a szokatlan módját? Germán de Argumosa professzor szerint nem kizárt, hogy a háziasszony pszichikai erői hozták létre az arcokat. Ezt arra alapozza, hogy a kísértetarcok szinkronban változnak az asszony kedély- és egészségügyi állapotával. Amikor például kórházba ment, az arcok halványulni kezdtek, majd visszatértekor erősebbek lettek a kontúrok.

 

A szkeptikus kutatók egy része azt állítja, hogy az arcokat tudatosan hozhatta létre valamelyik családtag, míg más részül arra gyanakszik, hogy a felmosó szer lépett kémiai reakcióba a cementpadló egyes elemeivel. Ehhez képest a Spanyol Tudományos Kutatótanácsa vegyi elemzésének eredménye negatív volt, vagyis festékre utaló nyomokat nem találtak. Az arcokról sok fotó készült ama harminc év alatt, amíg megjelentek.

Bár különféle hihető és kevésbé hihető magyarázatokat mi magunk is kreálhatunk a történtekre, azért a rögzített hangokat sem volna szabad figyelmen kívül hagynunk, melyek között nem csak artikulálatlan hangcsomókat találunk, hanem egy értelmes mondatot Mariának címezve: „El akarok menni innen!”

 

A bélmezi paranormális jelenségeknek egyik napról a másikra szakadt vége. Maria Gomez Pereira 2004-ben hunyt el. Ilyen esetekkel találkozunk még Spanyolország más vidékein is, Olaszországban és Mexikóban is, ami újabb és újabb rejtélyek elé állít bennünket.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..