Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A belső célkitűzés elvezethet a boldogsághoz

Egy bolond százat csinál! – tartja egy régi mondás. Ez nagyon igaz, főleg a ma körülöttünk élőkre. Az internet, a média, a baráti társaság ontja magából a követni való dolgokat. Vannak persze igazán célszerűek, de ha valakit egyszer elkap a „gépszíj”, akkor már nehéz megállítani.

 

http://www.ilovebodyart.com/

 

Gondolj csak bele, hány ember utánoz másokat csak azért, hogy ő is olyan sikeres legyen, mint akit követ. De mit ér el vele? Csak azt, hogy feladja saját céljait egy másikért, illetve egy másik ember céljáért, elhitetve önmagával, hogy így ő is sikeresebb, boldogabb lesz. Pedig NEM!

 

Sajnos, egy idő után már nem is emlékszünk, hogy miért is kezdtük el követni azt a bizonyos személyt, hisz az a tevékenység annyira megszokottá és rendszeressé válik, hogy szinte már hiányozna az életünkből – gondoljuk mi. De egy bizonyos idő eltelte – fél év, egy év – után ismét felborul a rend, s azt érezzük, hogy valami nem jó. Nem értjük, miért jött elő megint ugyanaz az üresség, hisz létünk minden percét kihasználjuk és azt tesszük, amit akarunk, miért keressünk hát, megint önmagunkat? A válasz egyszerű: mivel mások célkitűzéseit, elveit követtük és nem a saját bensőnkre hallgattunk, ezért ismét megrekedtünk, s most nem érezzük jól magunkat a saját bőrünkben.

 

Ideje lenne már felfognunk, hogy mások céljai nem a mieink! Ő azért sikeres, mert saját elgondolását, célját – belső hangját – követi. Bár szép dolog ezt megosztani másokkal is és buzdítani mindenkit arra, hogy kövessék, de az sajnos nem mindenkit fog boldoggá és sikeressé tenni. A saját belső cél kitűzése a legfontosabb dolog egy ember életében. Mert ha azt tényleg a belső sugallat adja, általa elérhetjük a kiegyensúlyozott életet, amire minden ember vágyik.

 

http://www.ucc.org/

 

Hogyan érezzem a belső sugallatot?

 

Legelőször is figyelj önmagadra, próbáld meg lecsendesíteni a gondolataidat és csak azt a kérdést tedd fel magadnak: Mitől vagyok boldog? A válaszok színes palettája fog felvonulni előtted. Sok régebbi és újabb célkitűzés, vágy, amelyeket sohasem valósítottál meg igazán. De ezek közül érdemes azokra figyelni, amelyek a legrégebbiek, azaz a gyermekkorunkból származók. Ezek mind olyan képek, álmok, melyeket nem sikerült megvalósítanunk, valahogy félbe maradtak. De most itt az alkalom, hogy ismét felszínre törjenek. Lehet, hogy éppen a régi elfeledett hobbik között leled meg a kulcsot boldogságod kapujához. S ha van rá elég időd, energiád, kedved, tedd azt, amit a szíved diktál; és élvezd az életet! Hidd el, lelked meghálálja, ha azt teszed, ami igazán örömet – békét és egyensúlyt – okoz neked. Mert így, bevonzod a még nagyobb harmóniát és boldogságot magad és a környezeted számára egyaránt.

 

Ne hagyd, hogy bárki lesodorjon az útról, légy bátor és próbáld ki önmagad, valósítsd meg azt, amit eddig nem tettél meg. A saját boldogságodat csakis egyedül lelheted meg, így hát tedd meg az első lépést, vegyél egy nagy levegőt és indulj el bensőd felé! Ne tétovázz, hisz a benned lévő csodák csakis rád várnak!

 

Béres Andrea

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..