Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A bennünk szunnyadó tűz szertartása – Új dór szertartás

A napvallás követői, a fényben élők, már megszokhatták, hogy időről-időre különleges dór szertartásokat végzünk. Ezúttal egy új elemmel bővül a napvallás kincsestára.

 

Sokan tévesen azt hiszik, hogy az ősi napvallásból nem maradtak fenn eredeti hagyományok. Néhány könyvre hivatkoznak, amelyek tartalmaznak ugyan többé-kevésbé megőrzött gondolatokat, de ezek számos emberi elmeszüleménnyel vegyülnek.

A materialista szemléletű embereknek szükségük van a könyvvallásokra: ők a betűt előbbre valónak tartják a szívnél, az emberi elme gondolatait a lélek emlékezeténél, amelyből a napvallás táplálkozik.

 

Való igaz, hogy a napvallás nem mindig tud felmutatni olyan történelmi forrásokat, mint a Bibliának nevezett ember-gyártotta gyűjteményfélék, mivel történelmi ellenségei módszeresen megsemmisítették a források jelentős részét, így csupán egy-egy utalással vagy hivatkozással találkozunk. Ugyanakkor, ha mélyebben belegondolunk, efféle történelmi megerősítésekre nincs is szüksége. Miért? Mert a napvallás az emberi szívekbe van írva.

 

 

Hangsúlyozom, teljesen elfogadható számunkra, ha valaki kételkedik a napvallásban vagy bármely igaz vallási-filozófiai-spirituális rendszerben, hiszen a mai vallások és tudományos gondolkodás beleprogramozta az emberekbe, hogy minden őseredeti tanításban kételkedjenek. (Egyébként a helyes hitet kellett volna megtanítaniuk az embereknek.)

Elfogadható számunkra, ha valaki ítélkezik olyasvalamiről, mint a napvallás, amiről úgy véli, hogy neki vagy másoknak rossz. De az ilyen ember nem veszi észre, hogy ezzel önmaga felett mondd ítéletet. Bizony általános, hogy a vallásos emberek ajkain több a felesleges szó, mint az értékes. S amikor látszólag hallgatnak, belül akkor sem tudnak elcsendesedni igazából. Ezért ők nem is hallják lelkük hangjait.

 

A napvallás követői nem hadakoznak senkivel és semmivel, mert békések.

A fényben élők számára maga az élet tárja fel és nyilatkoztatja ki a titkait (misztériumait). Így nem szorulnak külső helyeslésre vagy olyan tömegre, ami együtt skandálja velük a szépen csengő szólamokat és ígéreteket. A napvallásban nincs ígéret, hanem út van, amit te teremtesz Isten segedelmével.

 

A napvallás nem tömegvallás, hanem egyéni és személyes kapcsolat a Mindenséggel, a mindent átható isteni Értelemmel.

A napvallás nem igazán foglalkozik a káosszal, ahogyan a gyertya fénye sem áll le vitatkozni a sötétséggel, hanem egyszerűen szétárad benne és teszi a dolgát.

 

Sok ember szívében és fejében még éjszaka van. A fényben élők ennek tüneteiről meggyőződnek. Nem bántja és nem frusztrálja őket a fennálló helyzet, viszont tesznek azért, hogy rájuk minél kevésbé hasson a világban örvénylő káosz és a mindenre rátelepedő sötétség.

Ebben segít „A bennünk szunnyadó tűz” nevű dór szertartás is.

 

 

Ez egy rendszeresen ismételhető, egyéni tűzszertartás. A rituálé során annyi történik, hogy a Hold Hercegének segítségével felszítjuk és tápláljuk a bennünk szunnyadó/pislákoló tüzet, hogy soha ki nem hunyó tűzként loboghasson lelkünk lángja.

 

Ez a dór rítus arra az örök bölcsességre emlékezteti az embert és a fényben élőt, hogy az égi fény bennünk lakozik, csak erre emlékeztetni kell magunkat egyre többször. De ha ezt nem tesszük, akkor azért csakis magunkat vonhatjuk felelősségre.

 

A bennünk szunnyadó tűz szertartással kapcsolatban a szernap@gmail.com címen lehet érdeklődni.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..