Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A borostyán hatásai

A borostyán vagy borostyánkő az idők során megkövesedett gyantából alakul ki (lényegében fosszília). Zárványaiban találhatunk apró leveleket vagy akár bogarakat is. Színe sárgásbarna. Spirituális és harmonizáló hatásait az ősidők óta ismerik és alkalmazzák az emberek. Könnyen beszerezhető, sokoldalú és roppant hatásos ajándéka a természetnek.

 

borostyán1

 

 

A kristálygyógyászat szerint a borostyán komoly gyógyító hatásokkal bír. Az alábbi szervekre és működésekre fejt ki jótékony hatást: agy, anyagcsere, csigolyák, hólyag, idegrendszer, máj, pajzsmirigy, vesék. De védelmet nyújt a vírusfertőzésekkel és a gyulladásokkal szemben is. Előszeretettel alkalmazzák az asztma tüneteinek enyhítésében. Jó eredményeket értek el borostyánnal a hallászavarok kezelésében is.

 

A borostyán(kő) már sokszor bizonyított a legkülönbözőbb bőrproblémák esetében: ekcéma, pattanásos bőr, szemölcsök, pikkelyesedés és sömör ellen alkalmazták hatékonyan. A fogzás időszakában szoktak kisbabák nyakában tenni egy kis borostyánt, mely a kellemetlen fájdalmakat hivatott csökkenteni. Amikor a száj vagy a torok begyullad, ha valakit allergia, köszvény vagy reuma gyötör, próbálja ki a borostyánt.

Fej-, állkapocs- és a fogproblémákra, de a légúti megbetegedésekre is kitűnő. Asztma, szénanátha, fülfájás, orrvérzés kezelésére is nagyon hatásosnak bizonyul a borostyán, miként a megbillent hormonháztartás kiegyensúlyozásra is kitűnő.

 

borostyán6

 

Az aurára gyakorolt hatásai közül kiemelném, hogy előnyösen hat a napfonat csakrára. A határozottságot, a lendületet, a temperamentumot és a magabiztosságot erősíti fel az emberben. Ezen felül növeli az életerőt.

 

Lelki hatásai: a félelmek és a szorongások leküzdésében segít. Növeli a határozottságot, fejleszti az emlékezőképességet. Csökkenti az aggodalmakat. Erősíti az önzetlenséget. Sokan szerencsekőnek tartják. Erősíti az önbizalmat. Jótékony hatással van a depresszióra. Támogatja az önállóságot és a kreativitást.

 

A következő csillagjegyek szülötteinek alkatilag ajánlott a viselése:

Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő

Az Ikreknél kifejezetten támogatja az intuitív adottságokat.

Viselhető nyakban hordva, karkötőként, de alkalmazható marokkőként, vagy egyszerűen csak zsebben hordva. Már azzal is kihasználhatjuk jótékony hatásait, hogy napi húsz percen át a bal kezünkben tartjuk.

 

borostyán7

 

A borostyán a szerelemben a régi kapcsolatot támogatja, illetve a múltbéli kapcsolatok hatására utal. Megfelelően alkalmazva a borostyán erejét, védelmet nyerhetünk a szerelmi varázslatokkal szemben és megóvhatjuk magunkat a nemi betegségektől. Nem véletlen tehát, hogy ezt a kristályt sokan a „védettség kövének” nevezik.

 

A történelem folyamán az arabok a borostyánkövet amulettként hordták a gonosz szellemek elleni védelem gyanánt. A borostyán inspiráló „napkő”, amely képes felszítani az emberben található életörömöt. Aki rendszeresen visel borostyánt, az érezhetően frissebb és boldogabb kisugárzást tudhat a magának.

 

Ha az ember tanácstalan, bánatos, túlságosan aggódó, védettségre vágyik és kiegyensúlyozottságra törekszik, akkor nagyszerű társául szegődhet a borostyán, mely az említett tulajdonságokra gyakorol pozitív hatást.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..