Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A bőséget hozó Szuperhold és a lunáris erők tánca az emberben

Sokszor az az érzésem, hogy nézünk, de nem látunk, illetve sok mindenről van tudomásunk, de a tudatosság szintjén alig-alig jelenik meg a tudásunk a mindennapokban. Holott a mai információs szupersztrádákon a másodperc tört része alatt hozzáférhetünk csaknem minden lényeges információhoz az ezoterikus-spirituális jelenségekkel kapcsolatban, így az égitesteknek az emberi életre gyakorolt hatásaival kapcsolatos összefüggésekhez is könnyedén hozzájuthatunk. S ha már ez az előny megadatott a számunkra a 21. század elején, akkor nem ártana élni is a felkínált lehetőségekkel.

 

Yosemite Nemzeti Park

Yosemite Nemzeti Park

 

Számos előadást tartok a Fényben Élők Szellemi Műhelyének keretein belül, ahol a Napvallás mint univerzális filozófia egyes szirmait bontogatom ki szombatonként havi rendszerességgel. Még csak az alapoknál tartunk, de mi más lehetne fontosabb a helyes alapok megfelelő lerakásánál?

Ebbe a sorozatba illeszkednek a Holdról szóló tanítások és tudnivalók is, melyek közül kiragadok néhányat és bemutatom annak praktikus oldalát. Már amennyire egy ilyen nyílt, mindenki számára hozzáférhető, rövidre szabott cikkben ez lehetséges.

 

Mivel közeledik az úgynevezett „szuperholdas teljes holdfogyatkozás”, amelyre 2015. szeptember 28-án fog sor kerülni, különösen érdemes foglalkozni legközelebbi égi kísérőnkkel.

 

Szuperholdnak azt a jelenséget nevezzük, amikor a Hold teliholdkor a legközelebb jár a Földhöz. Mihez képest a legközelebb? Nos, a Hold minden úgynevezett holdhónapban egyszer „megtelik”, ám ez a teliholdnak nevezett jelenség nem mindig ugyanolyan távolságra van a Földtől. A Hold hol közelebb, hol távolabb kerül a Földtől, tehát bizonyos értelemben hullámzó mozgást végez azon kívül, hogy a Föld körül kering. Ennek a hullámzó, azaz közeledő-távolodó mozgásnak a két végpontja között közel 50 ezer kilométer távolság van. Vagyis az egyes teliholdak egy közel 50 ezer kilométeres távolságon belül következnek be. A teliholdak közül azt nevezzük szuperholdnak, amikor a Földünkhöz a legközelebb megy végbe a telihold.

 

Mivel jár ez? Csak emlékeztetőül idéznék fel néhány apróságot a Hold és az emberi élet összefonódottságával kapcsolatban.

A Hold hatással van mind a férfiak, mind a nők biológiai-fiziológiai funkcióira. Így a vízháztartásunkra, a hormonrendszerünk működésére, a nyirokrendszerünk folyamataira, ezen felül az idegrendszerük állapotát is befolyásolja, az áloméletünkre, a tudatállapotainkra, az érzékenységünkre, az érzelemvilágunkra (hangulatingadozásokra), a kreativitásunkra úgyszintén hatással van. A Hold uralja mindkét nem esetében a yin, azaz a nőies tulajdonságokat. A nőknél testi szinten a Hold ritmusa tetten érhető a mentális ciklusaikban is! A felsorolást hosszasan lehetne folytatni, de ez bőven meghaladja e cikk kereteit.

 

Mindebből kitűnik, hogy az ember egy luniszoláris lény, vagyis a Hold és a Nap változásaihoz és életéhez igazított entitás, voltaképpen a két égitest ritmusaira hangolt lény. Így a Nap és a Hold legcsekélyebb változásai is intenzíven befolyásolhatják a testi, a lelki és a szellemi dimenzióinkat.

Most ismét szűkítenünk kell a kört és kifejezetten a szeptember 28-i szuperhold hatásairól ejtsünk pár szót!

 

1.2

 

Miként azt a szuperhold neve is elárulja, a lunáris hatások ilyenkor még fokozottabban érvényesülnek, mint más teliholdakkor. Miként szuperholdkor a Hold 14 százalékkal tűnik nagyobbnak és 30 százalékkal fényesebbnek, úgy a spirituális és energetikai hatásai is intenzívebben érvényesülnek ekkortájt.

Roppant érzékenyek és nyitottak leszünk ezen a napon, pontosabban már előtte és még utána is egy-két nappal. Ez a hatás kiaknázható a lunaritás által maximálisan támogatott lelki fejlődésre. Minden meditációs és elcsendesedést célzó technika és módszer sokkal hatásosabb lesz ebben az időszakban. Ezért mindenkit buzdítanék arra, hogy forduljon befelé és keresse a belső hangjával a kapcsolatot, szánjon időt a gondolat- és érzelemvilágának az elcsitítására, és erősítse kapcsolatait a lelkével.

Végezzünk lehetőleg minél több Hold-erős szertartást, Hold-erős önfejlesztést és bőségenergiával kapcsolatos rítust. (Ezeket külön oktatom a Szellemi Műhelyek alkalmával.) A legegyszerűbb módszerek:

  • a Holdtükrözés;
  • a Hold energiával tölthető kristályok energetizálása;
  • Hold-erős víz készítése;
  • az olyan erőhelyek és szent terek felkeresése, mint amilyen a Holdvilág-árok;
  • A Horváth Zoltánnal közösen írt és hamarosan megjelenő könyvünkben külön mágikus gyakorlatokkal szolgálunk ősi magyar hagyatékunk kincsestárából, amely a Hold erejével működnek.

Ilyenek: A Hold erejének a bevonzása; Egyéni önbeavató szimbólum készítése; A női-férfi energiák (yin-yang) harmonizálása.

 

Aki álomban szeretne üzeneteket kapni, annak javasolom a tudatos álmodás technikáját, amely szuperholdkor roppant erős.

Ez a holdállás nagyon nyitottá tesz a szellemvilág üzeneteinek a vételére, következésképpen a médiumi képességek fejlesztésének kimondottan kedvez.

Az intuitív érzékenységről pedig csak annyit, hogy nem véletlenül volt minden tradicionális magaskultúrában istene és istennője a Holdnak! Honszu és Thot az asztrális világokon át ma is felügyeli és irányítja a rájuk már emlékezni alig akaró emberiség sorsát és folyamatosan újabb isteni üzeneteket programoz el az emberiség kollektív tudattalanjába, amely természetesen Hold égi vezérlése és fennhatósága alá tartozik. A megérzések és az intuíciók, az ösztönös megértés és a spirituális vezetettség, az angyali világokkal való kapcsolatfelvétel, az ihletettség, az égi inspiráció szintén támogatott ebben a szuperholdas időszakban.

 

Ugyanakkor fel kell, hogy hívjam a figyelmet az óvatosságra is! Könnyen túlzottan is nyitottá válhatunk, ami nem csak előnyökkel járhat. Nem törvényszerű, hogy a Hold szuperholdkor kerüljön a Föld árnyékába, magyarán holdfogyatkozás is történjen szuperhold idején. Legutoljára 1982-ben fordult ez elő, legközelebb pedig csak 2033-ban lesz ilyen.

 

A hold teljes megfogyatkozásával – ami 71 percig fog tartani – együtt jár az is, hogy a Hold nem képes a Nap sugarait a Föld felé tükrözni, vagyis elsötétül egy időre. Ilyenkor teret nyer a sötétség. Tetszik vagy sem, a kozmosz örök törvényei erre lehetőséget biztosítanak a sötét erőknek. Így a megfelelő védelem alkalmazása sem maradhat el annak, aki komolyabb szinteken foglalkozik az okkult erőkkel, vagy tudati transzformációkkal.

 

A hétköznapi szinten figyelnünk kellene az érzésvilágunk felkavarodására, az érzelmi zavarokra, a belső feszültséggócok aktivizálódására és a múlt emlékeinek a felszínre törésére emocionális szinten, míg a gyomor-béltraktus, valamint a nyálkahártya panaszaira fiziológiai szinten.

 

Végezetül, hadd jegyezzem meg, hogy a fent említett Napvallás holisztikus és univerzális szemlélete minden síkot felölel, amelyből ezúttal csak kis részleteket ragadtam ki. Így, akit behatóbban érdekelnek a részletek, az folyamatosan tanulhat és képezheti magát a Fényben Élők Szellemi Műhelyében!  Infó: marisziklas@invitel.hu

A magyarok beavatása című könyv pedig előrendelhető a következő címen: napvallas@gmail.com

 

Remélem, hogy e rövid eszmefuttatással új (hold)fényben csillantak meg a spirituális tanítások gyakorlati alkalmazhatóságának és a tudatosság fejlesztésének végtelen lehetőségei.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..