Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A csoki 5 legfőbb egészségjavító előnye

forrás: http://blog.tauedu.org/

Az étcsokoládé jó hatással van az ízlelőbimbóidra, jó Valentin-napi romantikázásra, és különösen jót tesz az ötven felettiek egészségének.

 

Az elmúlt években temérdek arra vonatkozó információt láthattunk, amely az étcsokoládé előnyeit bizonyította. Ez jó hír azoknak az ötven felettieknek, akik egy Mintel által 2012-ben készített felmérés szerint minden csokifajtánál jobban kedvelik ezt.

 

Viszont, arra az esetre, ha nem lennél meggyőződve afelől, hogy valami egyszerre lehet finom és egészséges, készítettünk egy összefoglalót az étcsokoládé ötven év felettiek számára nyújtott 5 legfontosabb előnyéről.

 

Szokott Ön étcsokoládét fogyasztani annak egészségügyi előnyei miatt?

 

Az étcsokoládé csökkenti a szívroham és az agyi érelzáródás kockázatát

Egy 2012-es ausztrál tanulmány szerint, ha 10 éven át mindennap étcsokoládét fogyasztunk, csökkenthetjük a szívinfarktus és a stroke kockázatát a veszélyeztetett betegek körében. Eközben egy korábbi tanulmány azt állapította meg, hogy a mértéktartó napi csokoládéfogyasztás legalább 40%-kal csökkenti a szívroham és az agyi érelzáródás kockázatát egy átlagember esetében.

forrás: http://i247.photobucket.com/

 

Az étcsokoládé tele van antioxidánssal

Minél magasabb a kakaó-tartalma, annál több benne az antioxidáns a Science Daily tanulmánya szerint. Az antioxidánsok védik a testet az öregedéstől és a betegségektől, ezáltal növelik az élettartamot.

 

Az étcsokoládé segít a fogyásban

Ha mértékkel fogyasztjuk, akkor az étcsokoládé „lelassíthatja az emésztést, így tovább megmarad a teltségérzet” és segít elterelni a sóvárgásunkat a Health.com szerint.

 

Az étcsokoládé lassítja a memóriaromlást

Az étcsokoládéról szóló, nemrégiben megjelent tanulmányok kimutatták, hogy segít csökkenteni az Alzheimer-kór kockázatát és lassítja az elbutulás kifejlődését. Az étcsokoládéban található flavonoidok ezt úgy érik el, hogy fokozzák az agyi véráramlást és megóvják az agysejteket a károsodásoktól.

 

Az étcsokoládé óvja a bőrt

A flavonoidok – ugyanazok az összetevők, amelyek a memóriakopást lassítják – megvédhetik a bőrt a napsugárzástól. A kutatások kimutatták, hogy az étcsokoládéban található flavonoidok védik a bőrt a káros UV-sugárzással és a Nap károsító hatásaival szemben.

 

forrás:  http://www.huffingtonpost.com/

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..