Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A DNS-teszt szerint az egyiptomi Tut király kelet-európai volt

Az iGENEA, azaz a zürichi központú DNS családfakutató központ, rekonstruálta annak a Tut királynak a DNS-profilját, akinek az édesapja Ehnaton, illetve akinek a nagyapja III. Amenhotep volt.

 

A kutatók felfedezték, hogy Tut király egy olyan genetikai profilhoz tartozik, amelyet R1b1a2 haplotípusként ismerünk. A nyugat-európai férfiak több mint 50 százaléka ehhez a genetikai csoporthoz tartozik, s a brit férfiaknak legalább a 70%-a.

 

Ellenben, a jelenkori egyiptomi lakosok közül kevesebb, mint 1 százalék mondhatja el magáról, hogy köze van ehhez a haplocsoporthoz a tudósok szerint.

 

Tut király és az európaiak genetikai szempontból ugyanazokkal az ősökkel rendelkeztek, mint akik a kaukázusi térségben éltek. Ez egy olyan kékszemű faj volt, amely nagyjából 9500 évvel ezelőtt mezőgazdasággal foglalkozott.

 

http://humansarefree.com/

 

A genetikusok nem biztosak a felől, hogy Tutanhamon atyai leszármazási ága erről a vidékről érkezett Egyiptomba, bár az már világos, hogy a harci szekereket és a háziasított lovakat idegen forrásból vették át.

 

http://humansarefree.com/

 

A felfedezésen túlmenően a kutatók még egy bejelentést tettek a héten: azt is meg fogják vizsgálni, hogy melyik jelenkori európai nép áll a legközelebbi rokonságban Tut királlyal.

 

„Ugyan még csupán három napja hozták ezt nyilvánosságra, nagy az érdeklődés iránta.” – fogalmazott Roman Scholz, a zürichi DNS-genealógiai központ ügyvezető igazgatója.

 

Amennyiben a fenti képeken látható egyiptomi múmiák szőke haja a mumifikálás folyamatának volt köszönhető, akkor vajon mivel magyarázzuk az egyiptomi fáraók és nemesek lentebb látható, kék szemmel ábrázolt szobrait?
http://humansarefree.com/

 

Az ősi Egyiptom dinasztiákat megelőző korszaka majdnem 6000 évre nyúlik vissza. Ez az alak ebből az időszakból származik, a feje borotvált és hosszú, csúcsos szakállt visel.

 

http://humansarefree.com/

 

Kevés részlet van a szobron, de ami van, az az arcra koncentrálódik: a szemeit világoszöld kövek berakásával alakították ki, s ez a leginkább megragadó része az alaknak.

 

Ez már egy jellegzetesen egyiptomi művészeti megoldás: a szemek megszállottjai voltak és általában több figyelmet szenteltek a szemeknek, mint az ember többi részének. (Louvre, Párizs, Franciaország. )

 

Az archeológusok nemrégiben felfedeztek egy gyönyörű, legalább 5000 éves, fából készült szobrot Egyiptomban arany csomagolópapírral együtt. A feltűnően kék szemeit drága lapis lazuli kövekből alakították ki. A szobor korát Kr.e. 3700 és 3200 közé teszik, ami megelőzi a fáraók idejét, s ezzel a valaha talált legrégebbi műtárgyak közé sorolható.

Forrás: http://humansarefree.com/2014/09/king-tut-was-eastern-european-according.html

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..