Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A fel nem bomló San Bernardo-i múmiák rejtélye

A rendkívüli körülményeknek köszönhetően San Bernardo múmiái kétségtelenül rejtélynek számítanak. A múmiák egyszerűen nem hajlandók feloszlani, és senki sem tudja, miért.

Más holttestektől eltérően ezeket a tetemeket eltemették, mégis valamiképpen természetes módon fennmaradtak, és a mumifikálódási folyamatra bárminemű véletlen kémiai beavatkozás nélkül került sor. Hogyan lehetséges ez?

 

 

San Bernardo egy kis város Kolumbiában úgy három órányira Bogotától délre. A múmiák nem ősiek, de ezzel együtt nagyon érdekesek. A testeket az 1950-es években fedezték fel, amikor egy áradás miatt a lakosság a helyi temetőbe kényszerült áttelepülni. Amikor a munkások átköltöztették a sírokat, akkor számos olyan testet kezdtek felfedezni, amelyek még akkor is kitűnő állapotban voltak. A tetemek a rothadás, illetve az oszlás semmilyen jelét sem mutatták. A szemtanúk elmesélték, hogy San Bernardo múmiái látszólag a tetszhalál állandó állapotában vannak. Ez azért rejtély, mert például az ókori Egyiptom vagy Venzone furcsa múmiáitól eltérően ezek a testek semmilyen bonyolult mumifikálási folyamat jelét nem mutatják.

 

Az itt eltemetett emberek sem nem híresek, sem nem gazdagok. Ők olyan helybéliek, akik a városban éltek, s akiket a temetőben helyeztek végső nyugalomra.

 

A tudósok azon töprengtek, hogy ezek a testek, hogyan nem adták át magukat az idő elkerülhetetlen múlásának, illetve létezik néhány elmélet, de egyik sem oldja meg a talányt. Egyesek azzal álltak elő, hogy a helyi étrend lehet a magyarázata annak, amiért a holttestek továbbra is kitűnő állapotban vannak. Látszólag a guatila és a baluthere az a két szokatlan gyümölcs, amit gyakran fogyasztanak a térségben.

 

Lehetséges, hogy ezek a gyümölcsök tartják egészségesen az embereket, de az étrend nem szolgáltat magyarázatot arra, hogy a ruháik miért maradtak sértetlenek. Az állítólagos diéta sem magyarázza meg miért csak egyetlen temetőben maradtak meg tökéletesen jó állapotban a múmiák. Ez vezetett arra a következtetésre, hogy talán a földben – vagy legalábbis ezen a különleges helyen – található valamilyen ismeretlen organizmus lehet a tettes. Egy másik eshetőség, amiért a halottak nem bomlottak szét, a terület klímája lehet. Egyszerűen nem tudjuk, hogy ez a természetes, de nem egyedülálló mumifikálódási folyamat hogyan ment végbe.

 

A rendkívül jól megmaradt San Bernando-i múmiák továbbra is zavarba hozzák a tudós társadalmat. Az eset okát soha nem sikerült kielégítően megoldani.

 

 

„Úgy vélem, hogy a temető elhelyezkedése, a jelenleg terület, olyasvalami, ami kapcsolatban áll a világegyetemmel, mivel soha sem fordult még elő ilyen eset egy régi temetőben. Soha egyetlen múmia sem került elő” – mondta egy helybéli.

 

A családtagok beleegyeztek abba, hogy szeretteik maradványait oktatási céllal kiállítsák. A turisták meglátogathatják a mauzóleumot, ahol megtekinthetik a legjobb állapotban megmaradt múmiákat.

 

A legjobb állapotban lévő testek közül néhányat üvegvitrinben tartanak. Egy ember továbbra is zakóban, nyakkendőben és nadrágban van. Ha nem lenne furcsán fakó arca és beesett szemgödre, ami elárulja róla, hogy holttest, akkor aligha hinnénk el, hogy olyasvalakit nézünk, aki már régóta eltávozott.

 

A cikk alapjául szolgáló forrás: http://www.ancientpages.com/2018/11/07/enigma-of-san-bernardo-mummies-that-refuse-to-decompose/

 

A cikket fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature