Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Feltételezés Törvénye

Bár a hangsúly jelentős része a Vonzás Törvényén van, úgy gondolom, hogy a Feltételezés Törvénye igazából a valóság megteremtésének a sarokköve. A Feltételezés Törvénye alatt a látható világ nem annyira az, amit mutat, hanem olyan feltételezések halmaza, amelyeket akkor alkotunk, amikor ránézünk. Feltételezések azok, amikben hiszünk, amiket érzünk, amiket elgondolunk, s amiket jóváhagyunk.

 

Minden megtapasztalásunkat meghatároznak a feltételezések és az, hogy miként használjuk a képzelőerőnket, ami ezeket a feltételezéseket úgy irányítgatja, hogy megteremtsék a mi létállapotunkat. A feltételezés hidat épít az eseményekből, amelyek elkerülhetetlenül a tudatos vagy tudattalan vágyképeink beteljesüléséhez vezetnek.

 

Sokunk számára a gondolatok mechanikusak és mivel mi alszunk a képzelőerőnkhöz képest, van egyfajta hajlamunk arra, hogy mindent letagadjunk/érvénytelenítsünk, és hogy elhiggyük, hogy minden rajtunk kívül álló dolog valóságos. Az örökös negatív gondolkodásunk lehangoló érzelmeket okoz és ezek a pesszimista érzések nemkívánatos cselekmények közé zárnak minket. Íme, egy végtelenségig leegyszerűsített példa. Ha elhisszük, hogy az emberek modortalanok és durvák, akkor többnyire ilyen embertípussal fogunk összetalálkozni egész nap, hogy igazoljuk a feltételezéseinket. Valaki eléd lép a sorban. Valaki nem hajlandó megtartani az ajtót számodra. Valaki beléd ütközik a járdán és úgy néz rád, mintha valami rosszat csináltál volna.

 

Amikor ráébredünk a képzeletünk erejére, akkor a feltételezéseinket egy pozitívabb ösvény mentén irányíthatjuk, majd amikor így teszünk, akkor az érzelmeinket egy felfelé vezető irányba visszük el. Amikor az érzelmeink pozitív módon áramolnak, felfedezzük, hogy a világ a mi saját magunk elképzeléséhez idomulva változik. Így tesz, mivel az elme elrendezi a képet mindarról, amiben hiszünk és azokat igaz dologként hagyja jóvá.

 

http://4.bp.blogspot.com/

 

Annak érdekében, hogy konstruktív módon működhessünk együtt a Feltételezés Törvényével, meg kell értenünk a különbséget a spirituális és a fizikai világ működése között. A fizikai, avagy a külső világban hajalmosak vagyunk kijelenteni, hogy „ez a valóság” vagy „ez így működik”. A világot a mentális képességeinken keresztül ismerjük meg és megvan a hajlamunk arra, hogy egy fix nézőpontból tekintsünk rá. Ez az objektív nézőpont mindig vissza fogja tükrözni ránk a belső létállapotunkat.

 

A spirituális szinten, avagy a belső világunkon keresztül rendelkezünk átalakító erővel. A képzelőerőnk tudatos használata által szubjektív módon tehetjük magunkévá az objektív valóságunkat. Más szavakkal, a feltételezéseink oda helyeznek miket pszichológiailag, ahol fizikailag nem is létezünk, s mialatt a belső lényünk megismeri azt a létállapotot, amit majd ő fog kivetíteni a mi valóságunkba.

 

Tehát hogyan is működik a Feltételezés Törvénye? Először is kell, hogy legyen egy vágyunk vagy egy célunk az életünkben. Mihelyt elhatároztad, hogy mit is akarsz, bele kell menned és fel kell öltöztetned a vágyadat az elképzelésedbe/imaginációdba. Add meg neki a valóság minden érzetét és addig játssz az imaginációddal, amíg el nem kap egy érzelmi létállapot.

 

Egész nap ellenőrizd az állapotodat!

Kérdezd meg magadtól: Hol vagyok pszichológiailag? Haladok-e a vágyott létállapot felé vagy negatív színben látom a világot? Feszült vagyok-e? Ezáltal értem-e, hogyan használjam az „én vagyok”szavakat?

A jelen pillanatban vagy-e, vagy azt mondod, hogy „én majd … leszek” vagy „valószínűleg … leszek”?

Folyamatosan hozd vissza magad a pillanatba és tedd lehetővé magad számára, hogy a vágyott állapot érzései eluralkodjanak rajtad.

Gyakran ismételd!

Megvan az erőnk, hogy újrarendezzük az elménket a valóság megváltoztatásának a céljából. Láss hozzá most azonnal!

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..