Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A figyelem torzítatlan ereje

 

A figyelem a leghatalmasabb eszközünk, amink van: ezért akarja mindenki azt.

Ezért a Mátrix mindent megtesz, hogy elvonja azt.

Talán kapcsold ki a Mátrixot és tudatosan döntsd el, hogy mit szeretnél látni vagy hallani.

 

http://1.bp.blogspot.com/

 

Ha nem teszed, akkor te vagy a célpont az agymosóid számára, miközben ők és te aláásod az egyik legerősebb eszközünket, amink csak van: a torzítatlan figyelmet.

 

A figyelmet e helyütt így használom: az elmének egy és csakis egy bizonyos irányba történő összpontosítása, bárminemű elterelés nélkül.

 

Nincs több háttérzaj hasonlóan ahhoz, mint amikor a rádiót vagy a tévét bekapcsolva hagyjuk, mivel az gyenge kifogás arra, hogy elkerüljük annak érzését, hogy valami hiányzik, vagy ez csak egy rossz szokás. A nyugalomban és a csendben az elménk kiterjed, s a felszínre fogja húzni a befejezetlen dolgokat a tudatunk számára, hogy kioldhassa azokat a belül lévő mély tóból.

 

A zaj egy nagyon érdekes dolog, mivel rendkívül érzékenyek vagyunk a hangokra vagy azok hiányára. A zaj hiánya csak ellenőrzött körülmények között fordulhat elő. Ezzel magyarázható, hogy miért is lehetett valaha embereket kínozni a hangokkal vagy azok hiányával.

 

A túlzottan sok hang egy óriási hatás mind az érzelmi, mind a fizikai immunrendszerünkre, és azokat nyilvánvalóan az alvásmegvonással összefüggésben lehet felhasználni.

 

http://blog.spafinder.com/

 

Gondod van az alvással? Szoktad a rádiót vagy a tévét háttérzajként használni, hogy elkerüld a csendben rejlő ürességet.  A tudatalatti eltárol minden ilyen „zajt” és egy roppant rejtélyes módon egyesíti azt a gondolkodásmódunkkal.

 

A csend vagy a hangingerek hiánya ugyanolyan szörnyű, mint a hanggal történő kínzás.

A csend feldolgozatlan érzelemtöredékeket hoz a felszínre a bőség tavából, és ha ez túl sokáig folytatódik, akkor hallucinálni kezdünk.

 

A hatásba tett ember tudatosságától függ, hogy mit fogunk hallucinálni. Felszínre hozhatunk sötét dolgokat és manifesztálhatunk egy módosult, eltorzított világegyetemet.

 

Ezek nagyon erőteljes mechanizmusok, annyira befolyásosak, hogy fel lehet használni őket arra, hogy szétszedjenek minket és bizonyosan arra is, hogy egy magasabb tudatállapotba emeljenek fel minket. Annyira erősek.

 

Én még nem találkoztam olyasvalakivel, aki valóban erősen belemélyedt volna egy meditációba, önfejlesztésbe és a szellemi ezotériába, s aki egy bizonyos ponton ne törte volna meg a csendet. Ez a fordulópont: ez a józanság őre.

 

Gyakorta megkérdezik tőlem, amikor a meditációt tanítom: Rá tudok erősíteni a meditációra gyógyszer/kábítószer segítségével?”

 

Erre a válaszom nagyon egyszerű: „Te a drogot akarod őrnek. Szükséged lesz a józanságra…, mivel ez egy biztonságos mechanizmus.”

 

Nem a legnépszerűbb válasz, ha úgy gondoljuk, hogy a spiritualitás és az önismeret egy verseny.

 

Ez nem egy verseny.

 

Ez a spirituális vasnak az ütése és ez csaphatja ki a józanság biztosítékait: kialszik. Ding!

 

http://galtime.images.worldnow.com/

 

Ez sokkal inkább olyan, mint amikor arra gondolunk, hogy jól jönne némi fizikai erő. Rossz stratégia volna szteroidosan tornaterembe járni és a hosszú távú megoldás az volna, hogy mondjuk „józanul lejársz az edzőterembe 30 percre 30 napon át”, és hosszú távú előnyökre teszel szert.

 

Stuart Wilde mondta: „Az élet alatt ne harcot értsünk.”

 

A spirituális önfejlesztés sem az. Szeretném hozzátenni: Az élet alatt ne harcot értsünk, de némi józan ész, vagy fegyelem sohasem árt, amíg nincs külső kontroll. Ez önmagad vezetésének az eredménye kell, hogy legyen.

 

Ne add az életedet guruknak. Tanuld meg, hogy amit gondolsz, az szükséges a számodra és válaszd a kijáratot. Sose fogadd el az egész konstrukciót, az nem a te látásmódod, hanem a gurué, ezért a hely foglalt.

 

Van egy mondás: „Ahová a figyelem megy, oda energia folyik.” Egyetértek vele, de a figyelemelterelés világában, a feladat némiképp nehéz lehet. Ha úgy döntesz, hogy megpróbálod és szeretnéd megvizsgálni az „áramlások” doktrínáját, lehet, hogy arra lyukadsz ki, hogy ez nem egy közhely, hanem egy metafizikai tény. Lehetne közhely, ha nem volnánk tudatában a kijelentés mögötti mechanizmusoknak, és ha nem tudnánk, hogyan valósítsuk meg. azokat

 

Teljes figyelem.

 

http://psicolatina.com/

 

Sok ember mondogatja: Káosz az életem.

 

Amit valójában mondunk: nem tudom a figyelmemet összpontosítani. De amikor ezt megteszik, a rend a helyére kerül. Nagyon fontos lehet megérteni, hogy a belső káosz külső káoszt fog eredményezni. Szóval, a kis erőfeszítés az, ami igazán számít: Talán nem egy kéthetes Ashram Goán (India), de talán fogjuk meg a porszívót és takarítsuk ki a házat. Jó terápia, mert talán nem elégséges a „spiritualitás”.

 

Az bizony, és ingyenes.

 

Néha nincs szükségünk arra, hogy a szemünk távoli horizontokat kémleljen, a megoldás általában az orrunk előtt van. Ez megint csak figyelem kérdése.

 

Amennyiben a figyelmünket nagyon mélyen összpontosítjuk, a tárgy, amire a figyelmünket fókuszáljuk, elkezd megváltozni. Másként látjuk azt. Az is átalakul és mi is ebben a folyamatban. Ez a folyamat egy nagyon érezhető és megtapasztalható szinten hat az egész testünkre és tudatosságunkra, s nem fogunk különbséget tenni a test és a tudat között, avagy a megfigyelő és a megfigyelt között.

 

Néhány spirituális hagyomány – mint említettük – használ drogokat annak érdekében, hogy ezt a hatást elérje. A koncentrált figyelem ugyanazt teszi a tudattal: egy olyan állapotba juttatja, amit a Tudatos Éberségként határozhatnánk meg. Ez a figyelemösszpontosítás ezoterikus pontja, amely ezt a belső paradigmaváltást a felszínre segíti: Kik vagyunk? A megfigyelő vagy a megfigyelt?

 

http://m.c.lnkd.licdn.com/

 

Ha nem vonjuk meg ezt a különbséget többé, miszerint másoktól „el vagyunk választva”, akkor a Mátrix meghal.

 

Jézus azt mondta: „Ebben a világban vagyok, de nem a világból való vagyok.”

 

Az első szinten, Ő úgy érti: A mennyekből jöttem. Isten fia. (Jézus-vallás)

Egy másik szinten: Én vagyok a megfigyelő. (Jézus-jógi)

 

Amikor ráébredünk arra, hogy megfigyelők vagyunk, annak fogjuk látni a dolgokat, amiért azok vannak. Megfigyelőnek lenni bizonyára nem azt jelenti, hogy nem fogunk beavatkozni a létezés drámájába. Ez azt jelenti, hogy nagyobb fokú tudatossággal fogunk beleavatkozni, nagyobb sebészi pontossággal, s el fogjuk kerülni azon dolgok zajának háborgatását, amelyek bár valamilyen módon közbeszólnak, nekünk azonban még sincs velük dolgunk.

 

Mi nem láthatjuk úgy a dolgokat, ahogyan azok valójában vannak, ha túlságosan erősen azonosulunk velük. El kell különülnünk, s „helyet” kell hagynunk, csendben kell figyelnünk és kikapcsolódni, vagy igazán bekapcsolódni.

 

Úgy vélem, hogy ez egy megoldandó, igazán érdekes spirituális puzzle: az unalmas pletykák világa, vagy amit a szomszéd csinál, vagy hogy ki kit csókol, vagy hogy ki hagyta a kutya kakit a járdán. Nem éri meg a figyelmet. Hagyjuk!

 

Amíg ebbe belekeveredünk, addig a mátrix érvényesül, mivel a mátrix előnyben részesíti a kis remek dolgokat.

 

Azok az emberek, akik a mátrixot egy ellenálló entitásnak látják, jó ideig figyelték azt, s ők a spirituális kiszivárogtatók, akik makacsul bíznak annak percepciójában/érzékelésében, és egy olyan világ látomásában, amelyben mindenki jól fejlődik.

 

Vissza kellene hódítanunk a Figyelmünk Erejét

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..