Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Föld csakrái: A Földanyag hét fő energiaörvénye

Ahogyan a fizikai testnek hét (vagy több) azonosítható energiaközpontja vagy forgó finomenergia-örvénye van, ugyanúgy a bolygónak is vannak olyan csakra-központjai, amelyek szabályozzák az egészségét és tükrözik az energetikai fejlődését. Dr. Hiroshimi Motoyama kifejlesztett egy olyan módszert, amellyel mérni lehet az emberi test csakráit, s ezzel tudományosan megalapozottá tette azokat, mivel eddig csupán metafizikai dolognak tartották őket, bár a szentek, a bölcsek, a szerzetesek és a jógik jóval azelőtt tudtak a létezésükről, hogy a tudományos műszerek felismerték volna.

 

http://www.bloomingrosepress.com/

 

 

Sok olyan kultúra létezik, amely megérti a testet irányító energiarendszert, viszont a jógikus csakra rendszerről azt mondják, hogy 4000-5000 éves. A csakra tág értelmezés szerinti szanszkrit fordítása „kerék”, viszont szabatosabban forgó energiaörvényként írható le. Bizonyos csakrarendszerek 12 elsődleges csakrát tartalmaznak, mások kevesebbet, de mind hivatkozik egy a testen keresztül haladó, elsődlegesen a gerincoszlopon áthaladó energiakeringési térképre.

Minden egyes csakra egy belső elválasztású mirigy közelében helyezkedik el, amelyek a testbe zajló, hormonális folyamatok szabályozásáért felelősek. A csakrák energia-átalakítóként is működnek. Feldolgozzák a környezeti hatásokból származó energiát, beleértve a saját érzelmeinket és gondolatainkat, valamint mások csakráinak a hatásait. A csakrarendszer jógikus fogalomalkotásában hét elsődleges energiacsakra létezik. (Yogaforums.com)

 

Minden egyes csakrának megvan a saját energia-sávszélessége és azon a rezgésszinten irányítja az egyén kilátásait. A Föld csakrái nagyon hasonlóak. Jellemzőek a gyökértől egészen a koronáig. A csakrák és az energiavezetékek kínai/japán megfogalmazása némiképp eltér az indiai felfogástól, csakúgy, mint a kabbalisztikus, azonban az energiatestek nagyon is egységes szemléletévé állnak össze.

 

Így áll a helyzet a Föld energetikai örvényeivel és csakráival kapcsolatban is. „A Föld egy élő teremtmény, aki saját kreatív és fejlődési akarattal bír, s megvannak a sajátos módszerei, hogy ezt a célját betöltse. Ha a természetre pillantunk, felfedezzük, hogy a terv és az újítás működik – a tervező és a feltaláló ügyködik. Mi ennek az erőfeszítésnek a célja? Naprendszerünk bolygói között egyedül a Föld egy életmátrix. Melyek az élet legnagyobb lehetőségei? A Földnek igazán szándékában áll megtalálni erre a kérdésre a választ és megosztani az eredményeit a többi életlaboratóriummal univerzum szerte.” (earthchakras.org)

 

Hasonlóképpen ahogy a kundalini energia végigkígyózik a gerincen felfelé az emberi gerincvelő tövétől DNS-szerűen, úgy forog az energia is mindenütt a Földön.

 

http://www.nationalgeographic.it/

 

Íme, a bolygó csakra-rendszerének a legáltalánosabban elfogadott földrajzi helyei és azok spirituális funkciói. (Úgy gondolják, hogy a csakrák a planetáris ciklusok szerint meg tudják változtatni a helyüket.):

 

1. Csakra – Megfelel a Gyökér vagy Mooladhara Csakrának

A Kaliforniában található Shasta-hegyet tartják a bolygó gyökér csakrájának. (Néhányan azt is mondják, hogy ez a Föld 5. csakrája.

Ezt az energiaközpontot ősinek és „alap”-nak tartják. Úgy vélik, hogy az univerzális életerő itt gyülemlik fel, mielőtt élet sarjadna belőle és ez jelképezi azokat a gejzíreket, amelyek energiájukkal a felszínre törnek ugyanolyan módon, ahogyan a kundalini energiáról is úgy tartják, hogy a korona felé tör, illetve hogy a tobozmirigyet a gyökér csakrától indulva ébreszti fel.

2.Csakra – Megfelel a Szex vagy Swadhistana Csakrának

A Titicaca-tavat (Peru/Bolivia) tekintik a bolygó második csakrájának.

A Tollaskígyó, amely számos dél-amerikai mítoszban megtalálható, a bolygó szex csakrájához felemelkedő kundalini energiát szimbolizálja. Szivárványkígyónak is hívják ez a központot, amely magáénak tudhatja a bolygó néhány legnagyobb Ley-kereszteződését vagy Ley-vonalát. (A rangsorban második legnagyobb Balin van.) Innen indul el az ősi energia, hogy megszülje önmagát, szó szerint azért, hogy formát öltsön. Egyesek azt mondják, hogy e csakra révén győzi le a Föld az entrópiát.

3. Csakra – Megfelel a Manipura vagy a Solar Plexus Csakrának

Az ausztráliai Uluru, más néven az Ayers Rock Kata Tjuta-val együtt Föld csakra 3. csakrájának az otthona.

Ez egy hatalmas, egy kőtömbből faragott szikla, amely Ausztrália Északi területén található. Az őslakos népek folyományaképpen innen származnak az álomidő-legendák. Az Anangu-k élete a Tjukurpa körül forog (amire olykor helytelenül álomidőként hivatkoznak). Az aboriginálok szerint ez volt az az ősi időszak, amikor a világ formát öltött. Kata Tjutaát Uluru nővér-sziklájának tartják. Bennük – a solar plexusban – emésztjük meg az érzelmeinket. Ez az a hely a bolygónkon, ahol egy napon majd beteljesedik az aborigineknek a bolygó „összekötő-húrjáról” szóló legendája.

4. Csakra – a Szív Csakra az indiai hagyomány szerint az Anahata Csakra

Glastonbury (Somerset) és Shaftesbury (Dorset) alkotja a földkerekség szív csakrájának a központját.

Ez a Szent Grál lakhelye. Talán ez járul hozzá a legnagyobb mértékben saját önvalónkhoz és érző embertársainkhoz ezen a bolygón azáltal, hogy megnyitja a szívünket, hogy ily módon meggyógyítsa a Földet és lehetővé tegye számára, hogy békés, szeretetteljes bolygóként a világűrben elfoglalja az őt megillető helyet. Érdekes módon ez egy olyan területként ismert, ahol gyakorta látnak olyan gabonaköröket, amelyek a mágneses rendellenességekről tanúskodnak.

5. Csakra – a Torok vagy Visuddha Csakra

A Föld torkát vagy hangját a Sínai-hegyhez közeli Nagy Piramishoz (Egyiptom) és a Közel-Keleti Olajfák-hegyéhez (Izrael) helyezik.

Ez az egyik olyan csakra, amely nem fordul elő Ley-vonalon. Ez a Föld szárazföldi tömegének a pontos centruma, mivel jelenleg így van beállítva. A mai közel-keleti válságokról azt tartják, hogy az az „anya jajveszékelése”, avagy a bolygó segélykérő hangja.

6. Csakra – A tobozmirigy vagy a Harmadik Szem  Csakra

Ez a csakra el tud mozdulni – ezt Eón aktiváló központnak hívják. Jelenleg úgy vélik, hogy Nyugat-Európában található, de valószínűleg a következő évezredek folyamán tovább fog mozdulni.

Ez az a csakra, amely kapukat nyit meg és lehetővé teszi a magasabb dimenziók energiáinak a mi világunkba történő belépését. Ahogyan a tobozmirigy segít nekünk más dimenziók és valóságok megismerésében, úgy működik a Föld 6-os számú csakrája is.

7. Csakra – a Korona Csakra Sahasrara, az Ezer szirmú Lótusz, a Legmagasabb Energiaközpont

Kajlás-hegy a Himalájában, Tibetben. Ezt a „világ mennyezetének”, illetve a korona csakrájának is tartják.

A tibeti nép rendkívül fejlett tudatossága, amit a Dalai Láma tanításai is bizonyítanak, következtetni enged arra az energiára, amely a föld korona csakrájában lakik. Miként a saját korona csakránk összekapcsolja a mi akaratunkat az isteni szándékkal. akképpen a Kajlás-hegy is összeköti a bolygót a spirituális sorsával.

 

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..