Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Föld nevű bolygó csakrái

Tippek és találgatások sora övezi a kérdést: vajon hol találhatók a Földanya spirituális energiaközpontjai, szanszkrit nyelven csakrái. Mindenfélét lehet hallani ezzel kapcsolatban. Íme, egy lehetőséges felsorolás, amely egyúttal annak magyarázatául is szolgál, hogy miért zarándokolnak el emberek százmillió évente a világ különleges vidékeire energiával töltődni. A vallás és az ezotéria metszete ez, hiszen a csodákat minden korban isteni Erővel demonstrálták és hitelesítették.

Mindenekelőtt lássuk a föld 12 fő spirituális központját Diana Cooper olvasatában!

 1. FÖLDCSILLAG London (Egyesült Királyság)
 2. ALAP Góbi sivatag (Kína)
 3. SZAKRÁLIS Honolulu (Hawaii)
 4. KÖLDÖK Fidzsi (Csendes-óceán déli része)
 5. SOLAR PLEXUS Dél-Afrika egésze
 6. SZÍV Glastonbury (Egyesült Királyság); illetve KOZMIKUS SZÍV Guatemala
 7. TOROK Luxor (Egyiptom)
 8. HARMADIK SZEM Afganisztán
 9. KORONA Machu Picchu (Peru)
 10. KAUZÁLIS Tibet
 11. LÉLEKCSILLAG Agra (India)
 12. CSILLAG KAPU Északi-sarkvidék

Egyesek úgy tartják, hogy nem csak a Földnek, hanem az embernek is tizenkét csakrája van, melyek analógiában állnak a Föld csakráival és kapcsolatba hozhatók egyes angyali lényekkel. E teória szerint a következő kapcsolatok működnek az angyalok és az emberek csakrái között:

 1. Sandalphon arkangyal hangolja az ember földcsillag csakráját.
 2. Gabriell arkangyal hangolja az ember alap csakráját.
 3. Gabriell arkangyal hangolja az ember szakrális csakráját is.
 4. Gabriell arkangyal hangolja az ember köldök csakráját is.
 5. Uriell arkangyal hangolja az ember solar plexus (napfonat) csakráját.
 6. Chamuell arkangyal hangolja az ember szív csakráját.
 7. Michaell arkangyal hangolja az ember torok csakráját.
 8. Rafaell arkangyal hangolja az ember harmadik szem csakráját.
 9. Jofiell arkangyal hangolja az ember korona csakráját.
 10. Christiell arkangyal hangolja az ember kauzális csakráját.
 11. Zadkiell és Mariell arkangyalok hangolja az ember a lélekcsillag-csakráját.
 12. Metatron arkangyal hangolja az ember a csillagkapu-csakráját.

A 12 csakra és a 12 arkangyal nem csak a Föld energiaközpontjaival, hanem egyes galaktikus térségekkel és magasabb dimenziókkal is kapcsolatban állnak, de ezeket itt nem részletezném. Azt ellenben igen, hogy aki fejleszteni kívánja a csakráit, annak mindenekelőtt meg kell tisztítania és ki kell tárnia azokat. A kitárulás lényegében befogadóvá válást jelent, ami pedig a tehermentesítéssel oldható meg. Aki tehát megoldja a saját életterületein vele szemben támasztott kihívásokat, az aktivizálja az egyes csakráit azok magasabb szintjein. Hiszen egy csakrának egyszerre vannak alacsonyabb és magasabb rendű funkciói, amelyek persze nem jelentenek minősítés, csupán a fizikai és a szellemi irányultságot mutatják. A megvilágosodáshoz vezető út tehát a csakrák megtisztulásán és megnyitásán keresztül vezet.

Ezen elmélet szerint a földcsillag csakrában hordozza az ember az isteni lehetőségeit embrionális formában. Ez az emberi lét fundamentuma, mely összekapcsol a Föld a mélyével. Ez az alapzat egyben a megvilágosodás záloga is.
Az alap csakra helyes működése örömöket okoz, s megteremti az emberben a félelemmentes biztonságot és a Sors iránti bizalmat.
A szakrális csakra, melyet ma elsősorban a szexuális energiák kiárasztására használunk, új dimenzióba helyezi a szexust, kiegészítve azt transzcendentális szeretettel.

A köldök csakra ilyetén történő rezgésemelkedése az emberek közötti kapcsolatok kiterjedését és a valódi elfogadáson alapuló összetartozást teljesíti ki egy magasabb, személyen túli és személyek közötti szinten.
A solar plexus aktivizálódása a végtelen megnyugvással és ellazultsággal ajándékozza meg az embert, aki végre képes lesz az önuralomra.
A szív csakra tökéletes működése megszüli az emberben a valódi egyetemes szeretetet és azt a tisztaságot, amely nélkülözhetetlen a magasabb kozmikus folyamatokkal való összehangolódáshoz.
A torok csakra aktivizálódása a rettenthetetlen bátorságot és az elesettek védelmezését eredményezi az igazság nevében. Nem véletlenül tartozik Mihály Arkangyalhoz.
A harmadik szem csakra teljes megtisztulása a tisztánlátást, a sorsunk irányítását és az öngyógyítást adja.
A korona csakra megtisztulása a saját lelkünkkel való kapcsolatot eredményezi.
A kauzális csakra aktiválódása a magasabb síkokon élő lényekkel való kapcsolatfelvételt és kommunikációt foglalja magába.
A lélekcsillag-csakra a karma átalakításához és a lélekben eltárolt bölcsességhez vezető kapu.
A csillagkapu-csakra az Eredet fényéhez vezető ajtót tárja ki előtted. Ez már a kozmikus tudatosság szintje.

Összefoglalva, láthatjuk, hogy mind az embernek, mind a bolygónak megvannak a maga csakrái, melyek egyúttal a mi fejlődésünk fő motorjait és kerekeit képezik. Ha a motor nem működik megfelelően, lerobban, vagy ha defektet kap egy kerék, akkor rendellenességek és problémák léphetnek fel. Ezért szükséges az embernek a neki szánt fejlődési utat bejárnia. Ehhez fel kell ismernünk az egymást segítő és egymással kölcsönös függőségben lévő dolgokat, amelyeket támogató erőként felhasználhatunk a tudati áttöréshez.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..