Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Frigyládát eredetileg vajon a gízai Nagy Piramisban helyezték el?

Az ókori vallási szövegek szerint a Szövetség Ládája, mely a Bizonyság Ládájaként is ismeretes, egy olyan arannyal borított fa láda, melyről a Kivonulás Könyve tesz említést, midőn közli, hogy a Tízparancsolat két tábláját tartalmazta. Bár a Tóra és a Biblia különféle szakaszaiban is nevesítik a ládát, ennek ellenére a történészek számára egy óriási rejtély.

 

Mi van akkor, ha a Frigyláda valójában igazi és rejtélyes kapcsolat fűzi a földfelszín egyik legtitokzatosabb ősi építményéhez, a gízai Nagy Piramishoz?

 

 

Mit tudunk a Frigyládáról? Tisztában vagyunk azzal, hogy egy hatalommal bíró eszköz. Csak néhány kiválasztott közelíthette meg. Amikor közelebb mentek, mindenkinek rendkívül elővigyázatosnak kellett lennie és egyfajta védőruházatot kellett viselnie. A láda arannyal volt bevonva.

 

Ezenkívül az Exodus Könyvéből tudjuk, hogy miután az izraelitákat elengedték Egyiptomból, Isten elhívta Mózest a szent hegy csúcsára és két kőtáblát adott át neki, melyekbe a tíz parancsolatot véste. Abban a pillanatban Isten pontos információkkal látta el Mózest arra vonatkozóan, hogy készítse el a Frigyládát, az emberiség történelmének egyik legenigmatikusabb „szerkezetét”.

 

A Kivonulás könyve szerint a Szövetség Ládájának méretei és tulajdonságai a következők voltak: kettő és fél könyök hosszú, másfél könyök széles, másfél könyök magas, ami megközelítőleg 131*79*79 cm vagy 52*31*31 belül.

 

Az egész láda arannyal volt bevonva és arany pártázatot helyeztek rá körbe. Négy aranygyűrűt erősítettek a négy sarkára/szegletére, s ezeken a gyűrűkön keresztül dugtak sittim fából készült és arannyal borított rudakat a láda szállítására. Ezeket sohasem távolították el. A ládára egy aranyfedőt helyeztek, amit „kapporet”-nek is hívtak. Érdekes, hogy számos kutató úgy véli, hogy ha a Láda építési részletei valóban azok, amelyeket a múltban lejegyeztek, akkor a láda alapvetően hasonlít egy szigetelővel elválasztott két elektródás elektromos kondenzátorhoz.

 

 

Különös módon úgy hiszik, hogy a gízai Nagy Piramis talán erősen kapcsolódik a Szövetség Ládájához. Azt feltételezik, hogy a gízai Nagy Piramis adott otthont a Frigyládának.

 

Ennek az elképzelésnek a támogatói bizonyítékukat arra a tényre alapozzák, hogy a szent szövegekben található méretek egybeesnek az egyiptomi műemlék szarkofágjának méreteivel, melyben múmiát sohasem találtak.

 

Gerry Cannon megjegyzi: „A láda szó a héber „aron” szóból származik, ami egy ládát vagy dobozt jelöl. Méretei a Biblia leírása szerint kettő és fél könyök*másfél könyök* másfél könyök (45hüvelyk*27húvelyk*27hüvelyk). Érdekes módon ez éppen annak kő vagy porfír ládának a pontos térfogata, amely az Egyiptomi Nagy Piramis Királytermében található. Ez a láda a Királykamrában található egyetlen tárgy, miként a Láda volt az egyetlen tárgy a Szentek Szentjében, a Templomban is. Emellett a papok lábmosásra használt tálja is éppen ezekkel a méretekkel bírt.”

 

 

Cannon továbbá részletezi: „A Templom belső termének, vagyis a Szentek Szentjének, könyökben megadott méretei pontosan megegyeznek a Király Kamra méreteivel, s térfogata ugyanakkora, mint a Templomhegyen Salamon által készített „tengervízű” szertartásos medencéé. Amikor a piramist megépítették és jóval Mózes napjai előtt lepecsételték, akkor készítették a Ládát és a Szentek Szentjét, majd 25 évszázadon át pecsét alatt maradt egészen a Kr. u. 9. századig. Így nincs természetes magyarázat arra a jelenségre, hogy miért azonosak a két építmény méretei.”

 

Nem számít mennyire valószínűlen ez az elmélet, a tudósok és a történészek egy csoportja megkísérli kihámozni belőle az igazságot. Az elveszett ládának tulajdonított történeti értékén felül sokan mágikus erőt is tulajdonítanak.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: https://www.ancient-code.com/the-great-pyramid-of-giza-where-the-ark-of-the-covenant-was-originally-located/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..