Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A globális ébredéshez leginkább szükséges 18 emberi készség

„Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében.” – Shakespeare

 

A valóság minden, csak nem lefixált dolog, hanem újra meg újra létrejön, újra meg újra átfogalmazódik a viselkedésünk eredményeképpen és minden érző lény választása révén. Bizonyos, hogy mi sokkal nagyobb hatalommal bírunk, mint ahogy eddig tudtuk, s mindegyikőnk valójában egy színész ugyanazon a színpadon, s mindnyájunknak megvan a ráhatás képessége.

 

A média általi kapcsolat fokozza az emberi tapasztalás/átélés szélsőséges tulajdonságait, jobbára a valóság egyoldalú bemutatását kínálva és megnehezítve az egész helyzetünket, melyben szeretnénk átlátni a szenzációhajhászás, a figyelemelterelés és a propaganda ködjén.

 

Annak ellenére, hogy az igazságot és a pártatlanságot meglehetősen elnyomják a világunkban, egy evolúciós váltás megy végbe éppen a fősodrás alatt, s ez már valódi kihívást jelent azoknak a hatalmi struktúráknak és a paradigmákat ellenőrzőknek, akik mindnyájunkat a kihalás felé sodornak.

 

2.1

 

A világ legfontosabb játékosai nincsenek rivaldafényben, ők nem hírességek, se nem mániákusak, se nem különcök, se nem hatalmi bábok. Ők aktív emberi lények, bátor életvitelük révén mintaképek, akik segítenek abban, hogy a tudatosságunkat kiterjesszük, amennyire csak lehetséges, hozzájárulva ezzel egy valódi jövőképhez.

 

Ők azok, akik beállítják a trimmlapokat az emberiség kormányán azért, hogy a jövő egy értelmes változás ígéretét hordozza magában.

 

A félelem, az ínség és a bomlasztás erői feletti hatalomgyakorlással ellentétben, megvan a lehetőségünk arra, hogy a szeretet, a gyarapodás és az alkotóerő energiáit mozgosítsuk. Hogy ez megtörténhessen, azzal a kihívással kell szembenéznünk, hogy a világra hozzuk, kiterjesszük és felmagasztaljuk azokat az emberi minőségeket, amelyekre éppen most a leginkább szükségünk van ahhoz, hogy előmozdítsuk a globális felébredést és azt gőzerővel véghezvigyük.

 

Az én kis előretolt állásomból a világot szemlélve, látok arra lehetőséget, hogy az alábbi kivételes tulajdonságokkal bíró emberek rendkívüli szerepet játszhassanak ebben az ébredésben, mindazonáltal, ez a perspektíva csupáncsak a sajátom, s ugyancsak a végtelenségig bővíthető.

 

2.2

 

Ha olyat vennél észre a felsorolásban, ami hiányzik, egészítsd ki nyugodtan tetszésed szerint:

 

Azok az emberek, akik ádázul gyakorolják az önuralmat, ugyanakkor képesek kitérni az egó és a new age-es megváltás ködképeinek csapdái elől.

 

Azok az emberek, akik meditálnak, de nem imádkoznak.

 

Azok az emberek, akik a fokozatos leépítést gyakorolják, akik értik a megvonás magas művészetét, s akik hajlandók kompromisszumot kötni azért, hogy győzhessenek.

 

Azok az emberek, akik felismerték, hogy szabadságuk érdekében, másoknak kell megadniuk a szabadságot.

 

Azok az emberek, akik képesek belebámulni a sötétség feneketlen mélységébe a nélkül, hogy belezuhannának, s elveszítenék a fény látványt.

 

Azok az emberek, akiknek van véleményük, de képesek megváltoztatni olyan gyakran, amilyen sűrűn szükséges annak érdekében, hogy azok ne bolondítsák meg őket.

 

Azok az emberek, akik jobban félnek a megfeleléstől, mint az egyedül léttől.

 

Azok az emberek, akik többre becsülik a tapasztalatot a sugalmazástól.

 

Azok az emberek, akik először saját magukat szeretik és oltalmazzák.

 

Azok az emberek, akik tiszteletben tartják az univerzum alapelvét, miszerint a természet az átélés és nem a visszaélés miatt áll rendelkezésünkre.

 

Olyan öngyógyítók és öntanítók, akik a szabadság/függetlenség gyakorlásával tartják fenn magukat.

 

Azok az emberek, akik felismerik a történelem fontosságát és behatását, azonban hajlandók eloldódni tőle és maguk mögött hagyni.

 

Azok az emberek, akik nagyra becsülik és vadul gyakorolják a nemet mondás hatalmát.

 

Azok az emberek, akik felismerték, hogy az anyagi igazság sokrétű és ritkán leplezi le magát azonnal teljes egészében.

 

Azok az emberek, akik tudják, hogy a spirituális igazság az abszolút tisztaság kozmikus fényvillanásaiban lepleződik le, viszont akik szíves-örömest visszatérnek a földi munkájukhoz, amikor az út véget ért.

 

Azok az emberek, akik harmóniát és egyensúlyt tartanak fenn a nagylelkűség, az elfogadás, a nagyrabecsülés és legfontosabb dolog, a szolgálat gyakorlása révén.

 

Azok az emberek, akik gyakorlottak és jártasak abban, hogy saját indulatukat szeretetté változtassák át.

 

Azok az emberek, akik mindenen képesek nevetni. Mivel, amennyiben valamit nem lehet kinevetni, akkor az nem a Tao.

 

Záró gondolatok

 

Rendkívüli lehetőség van a markunkban. A helyett, hogy véletlenszerűen hozzájáruljunk az orwelli realitáshoz, amelyet egy összeomló társadalom és kultúra tervezői írtak meg számunkra, inkább válasszuk azt, hogy tevékenyen részt veszünk a saját javunkat szolgáló jövőnk újraírásában.

 

Ez a szerény lista egy emlékeztető arra nézve, hogy ideje kitalálni, hol állunk a harcban, hogy elérjük a célunkat és helyt álljunk.

 

Forrás: http://www.riseearth.com

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..