Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Gyanganj legendája: A halhatatlan bölcsek vízözön előtti városa, amit csak a kiválasztottak találhatnak meg

Az ősi legendák arról számolnak be, hogy valahol a Himalája rejtekén honol egy halhatatlan bölcsek lakta vízözön előtti város.

 

Ezt a helyet annyira álcázták, hogy még a modern technológiával sem lehet megtalálni és az átlagemberek számára megközelíthetetlen. Csak és kizárólag azok az emberek tehetik be oda a lábukat, akiket kifejezetten erre jelöltek ki – a kiválasztottak.

 

A hindu írásokban számos utalást találunk Gyanganjra. A halhatatlanok városát Siddhashrama-nak hívják. Ezenkívül Tibetben Shambala, Shambhala, vagy Shangri-La néven ismert.

 

Az ősi beszámolok nagyon érdekesek. Úgy beszélik, hogy Gyanganj, a halhatatlanok földje nem tartozik sem Kelethez, sem Nyugathoz, és nem tulajdona semmilyen vallásnak vagy kultúrának. Ez a leírás felveti azt a kérdést, hogy vajon Gyanganj ténylegesen egy létező hely-e, vagy a tudatosság egy magasabb foka, amit az emberiségnek el kell érnie, ha be akar lépni ebbe a magasabb birodalomba.

 

Egyesek azt feltételezik, hogy ez a rejtélyes, mitikus királyság egy teljesen ismeretlen világba vezető interdimenzionális (dimenziók közötti) kapu lehet.

 

A Gyanganjt kereső felfedezők közül sokan sosem tértek vissza

 

Egy tibeti legenda szerint ez a hely a „békesség északi helye” nevet viseli, s ez a Kalacsakrának nevezett ezoterikus bölcsesség rendszerének az egyik forrása.

 

Néhány indiai szekta úgy véli, hogy létezik a Himalája északi részén egy Kapapa nevű terület, ahol a „tökéletes emberek” laknak.

 

Gyanganj valahol a Himalájában rejtőzik

 

Shambhala maga állítólag Tibetnek egy vidéke vagy csak Észak-Tibet, ahol sok utazó szent emberektől hallott a hagyományról:

„A nagy hegyek között nem gyanított, elzárt völgyek vannak. Sok meleg forrás táplálja a gazdag vegetációt. Sok ritka növény és gyógynövény képest ezen a szokatlan vulkanikus talajon megteremni.

 

Sok felfedező próbálta már meghatározni Gyanganj (Shambhala) helyzetét, de eddig senki sem járt sikerrel. Néhány ember, akik vállalkoztak erre a Himalájába tett veszélyes utazásra, sohasem tért vissza és soha nem került elő.

 

Nicholas Roerich (1874-1947) egyike azoknak a személyeknek, akik mélységesen meg vannak győződve arról, hogy Shambhala egy valódi hely. Ő egy himalájai felfedező, aki a halhatatlanok elrejtett királyságát kereste. Célja a rejtélyes Buddhista prófécia beteljesítése volt.

 

Vajon a szent Rishik Gyanganjban éltek?

 

A hindu írások szerint, sok ezer évvel ezelőtt a történelmi idők előtt a Himalája egy eldugott részén élt egy figyelemre méltó személyekből álló csoport, amelynek a létezését homály fedi.

 

Ők Rishikként ismeretesek, akiket isteni tudással bíró ősi bölcseknek tartottak.

 

A Rishik voltak azok, akiket tökéletes emberekként írthatunk le. Képesek voltak együtt élni a természettel, szerények, alázatosak voltak és soha senkinek sem ártottak. A védikus irodalom szerint a Rishik képesek voltak eljutni az istenek és a démonok birodalmába.

 

Nekik megvolt az a szokatlan képességük, melyekkel képesek voltak a közeljövőben megtörténő eseményeknek a leírása. Ez a képességük sokakat gondolkodóba ejtett arra vonatkozóan, hogy ezek a lények vajon földön kívüli eredetűek lehettek-e, vagy egyszerűen csak rendkívül szokatlan és roppant tehetséges személyek voltak. Vajon a Rishik Gyanganjban éltek?

 

A Gyanganjban hívők állítják, hogy soha senki nem juthat be erre a helyre, hacsak „karmikus kapcsolata” nincs vele. Ott nem ismerik a halált, a tudat örökké él, továbbá csak a képzett jógik fedezhetik fel, s csak ők nyernek bebocsátást oda.

 

Ez egy olyan mesés királyság, ahol a valóság ugyanannyira látomásszerű vagy spirituális, mint amennyire fizikai vagy földrajzi.

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancientpages.com/2017/07/29/legend-gyanganj-antediluvian-city-immortal-sages-can-found-chosen-ones/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..