Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A haiti katasztrófa okai – Mi okozta a haiti káoszt?

2010 januárjában egy szörnyű földrengés rázta meg Haitit. Az amerikai földtani intézet végül 7.0-ás besorolást adott a földrengésnek, ami gyakorlatilag hatalmas terület elpusztítására képes földmozgásnak felel meg. A földrengés epicentruma a fővárostól, Port-au-Prince-től 16 kilométerre volt és még 400 kilométeres távolságból is érzékelni lehetett. A szigetország miniszterelnöke, Jean-Max Bellerive, úgy nyilatkozott, hogy halálos áldozatok száma jóval meghaladhatja a százezret. De vajon miért kellet ennyi embernek meghalnia egyetlen tragédiában? Beszélhetünk-e sorsszerűségről ilyen esetben? Hol itt az igazság?

 

 

Mindenekelőtt fontosnak tartom leszögezni, hogy nem vallási oldalról közelítem meg ezt a kérdést, tehát sem a Jóistent, sem az ördögöt nem teszem felelőssé a történtekért. Ez egyébként azért is kézenfekvő lenne, mert amikor az ember már nem tud mit mire fogni, illetve nem képes racionális módon magyarázatot találni életének nagy kérdéseire, valahogy elfelejti a szkepticizmusát és az ég felé fordulva, a fentiektől vár választ a miértekre.

Ez Haitire hatványozottan igaz lehet, hiszen az egész lakosság – 9 millió ember – vallásos érzületű. S bár statisztikailag 80%-uk katolikus, azért az olyan ősi vallások, mint például a vudu, szerfelett dívik és az emberek mindennapi életét, a gyerekek neveltetésétől kezdve a szerelmi rontásokig, nagymértékben befolyásolja, sőt áthatja. Ebből a szemszögből Haiti furcsa. De a fő kérdés továbbra is az marad, hogy miért éppen az amerikai kontinens legszegényebb országát sújtja egy ilyen cudar természeti kataklizma? Már csak azért is helytálló ez a kérdés, mert a korábbi évek katonai diktatúrái éppen eléggé tönkretették a szigetország gazdaságát és arrafelé az átlagos életszínvonal roppant alacsony, mondhatnók, nyomorgó egy európai szemével.

 

 

Nos, spirituális oldalról megközelítve az eseményeket, már várható volt egy efféle katasztrófa. És pediglen azért, mert már évek óta megfigyelhető tendencia, hogy a világunkban közelednek egymáshoz a terek. A hártyavékony határvonalak egyre csak vékonyodnak, mígnem összecsúsznak az egymáshoz közeli síkok. Ezt, ugye, mi nem szoktunk érzékelni szokványos esetben, viszont mostanság egyre több ilyen irányú következménnyel kell számolnunk, melyeket tanulságos volna végiggondolnunk.

Ezen következmények közül az egyik – hangsúlyozom, hogy csak az egyik típusuk – mindig egyfajta földrajzi helyhez kötődik. Vagyis ahogyan Haiti esetében is történhetett, egy meghatározott időben és egy meghatározott helyen ment végbe egy természeti esemény. Magyarul egy természeti katasztrófa ott szokott megtörténni, ahol energetikai szempontból támogatottak az efféle jelenségek. Energiák, őselemek nélkül ugyebár nem mehetne végbe semmilyen folyamat a világunkban – ezt még a görög bölcselkedők is elismerték.

 

Tehát arról van szó, hogy egy természeti jelenséget természetfeletti okkal magyarázunk meg? Igen, mert a mi világunkban ezt a kettőt széthasítjuk, holott valójában itt nem rejtélyről szól a fáma, hanem arról, hogy a számunkra meg nem nyilvánult világból a számunkra érzékelhető, megnyilvánult világba folynak át az események.

 

 

Most már talán világos, hogy egy olyan folyamat, mint egy földcsuszamlás, ezoterikus oldalról nézve csakis nagyon nyomós okkal történhet meg. Jelen esetünkben a világok közeledő mozgása is kiválthat ilyen jelenségeket.

 

Világunk a kettősségek élettere. Nem csupán abban az értelemben kettős, hogy pozitív és negatív polaritású alkotóelemek együtteseiből épül fel, hanem úgy is duálközpontú (kettőzött), hogy egy másik fizikai testvérvilággal áll párban. (Ezt az Ellenvilágot külön cikksorozatban fogom bemutatni.) Amikor ebben a másik világban történik valamilyen katasztrófa, akkor az az esemény a mi világunkban is előbb vagy utóbb érezteti a hatását. S mivel az elmúlt években már voltak odaát (az Ellenvilágban) különféle őselemek (tűz, víz, levegő, föld) okozta szerencsétlenségek, így sejteni lehetett, hogy ez nálunk is néhány éven belül le fog vetülni. Miért? Mert yin-yang elv szerint állunk párban a szomszédvilágunkkal, azaz oda-vissza tükröződik számos sorsszerű esemény. Ilyen értelemben is ok-okozati, vagyis karmikus a viszonya a két világnak. Azzal a kérdéssel, hogy miért éppen haiti népét érte el a káosz, s miért nem egy másik etnikumot talált meg, a következő cikkemben fogok majd részletesen foglalkozni.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..