Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A halálfélelem a részben megélt életet jelenti

Gyakran felszínre tör a halálfélelem, mardosón és kérlelhetetlenül, valamint az attól való rettegés, hogy búcsút kell intenünk mindeme szépségnek, barátságnak és szeretetnek. Hogyan lehet békére lelni a halál bizonyossága közepette?

 

Először is, csak akkor van lehetőség a megbékélésre, amikor a halál bizonyossá válik. A beletörődés akkor nehéz, amikor a dolgok bizonytalanok. Ha tudnánk, hogy ma meg fogunk halni, akkor minden halálfélelmünk szertefoszlana. Mi az elvesztegetett idő értelme? Ha számunkra csak egyetlen nap áll rendelkezésre az életből: éljük át olyan intenzíven, amennyire csak lehetséges, és éljük meg annyira teljesen, amennyire csak lehet.

 

http://www.calebwilde.com/

 

Lehet, hogy a halál nem jön. A halál nem érinti meg azokat az embereket, akik nagyon teljes és mély érzelmekkel teli életet élnek. És ha mégis kopogtat, akkor azok az emberek, akik teljes értékű életet éltek, szívélyesen fogadják, mivelhogy az egy jókora megkönnyebbülés. Mivel ők belefáradtak az életbe, ők olyannyira teljes és érzelem-gazdag éltet éltek, hogy a halál barátként toppan be. Ahogyan egy egész napi megfeszített munka után megérkezik a csodás pihenés, a gyönyörű álom, úgy váltja fel a halál az életet. A halálban semmi rosszindulat nincs; semmi tisztábbat nem találhatsz nála.

 

Amennyiben halálfélelem jelentkezik, az azt jelzi, hogy van néhány olyan kiskapu, ami nincs élettel megtöltve. Ezért az ilyesféle halálfélelmek nagyon sokat sejtetők és sok mindent megmutatnak. Azt jelzik számunkra, hogy a táncunkat egy kicsit gyorsabban kell lejteni, hogy életünk gyertyáját mindkét oldaláról egyszerre kell égetnünk.

 

A tánc olyan gyors lehet, hogy a táncos eltűnik benne és csak maga a tánc marad.

 

Ezt követően nem fordulhat elő, hogy a halálfélelem látogatónkká váljon.

„És az attól való rettegés, hogy búcsút kell intenünk mindeme szépségnek, barátságnak és szeretetnek.”

 

Aki abszolút jelen van az „itt és most”-ban, az vajon aggódik-e a holnap miatt? A holnap majd gondoskodik magáról. Jézusnak igaza volt, amikor Istenhez imádkozott: „Uram, add meg nekem a mindennapi kenyeret”. Ő akkor sem holnapra kérte, a mai nap éppen elég önmagának. És nekünk azt kell megtanulnunk, hogy minden egyes pillanat egy beteljesülés.

 

Az attól való rettegés, hogy mindezt el kell hagynunk, csak abból fakad, hogy nem élünk teljes mértékben a pillanatban, másképp egyáltalán nem volna (erre) időnk, nem volna (erre) vágyunk, és nem volna (rá) terünk.

 

http://cdn.ancientl.com/

 

 

– Egyszer egy ember megkérdezte egy kereskedőtől: „Hány éves Ön?”

– Ő azt felelte: „Háromszázhatvan éves vagyok.”

– Az ember nem hitte el. Azt mondta: „Megismételné, kérem. Talán nem hallottam jól.”

– A kereskedő üvöltve válaszolta: „Háromszázhatvan éves!”

– Az ember így szólt: „Bocsásson meg, de nem tudom elhinni. Ön nem látszik többnek hatvannál!”

– A kereskedő így felelt: „Önnek is igaza van. Ami a naptárt illeti, hatvan éves vagyok. Ámde, ami az életemet illeti hatszor annyit éltem le, mint bárki más. Hatvan év alatt sikerült háromszázhatvan évet leélnem.”

 

Ez az intenzitástól függ.

 

Kétféle életmód létezik.

 

Az egyik a bivaly életútja. Ő vízszintesen él, egy egyvágányú vasútvonalon. A másik a Buddha útja. Ő függőlegesen él, magasságokat és mélységeket bejárva. Imígyen minden egyes pillanat egy örökkévalósággá válhat.

 

Ne vesztegesd az idődet jelentéktelen dolgokra, hanem élj, dalolj, táncolj, szeress olyan teljességgel és olyan túláradóan tedd, amennyire csak képes vagy rá. Semmiféle félelem nem fog megzavarni és nem fogsz a miatt aggodalmaskodni, hogy mi fog holnap történni. A ma elég önmagának. (A ma majd gondoskodik önmagáról.) Olyan elevenséggel telten létezik, hogy nem hagy teret arra, hogy bármi másra gondoljunk. Ha az életet nem éljük meg, akkor jönnek az aggodalmak és a félelmek.

 

Csak élj, szeress és tegyél minden pillanatot egy mély extázissá. Valamennyi félelmed köddé válhat.

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..