Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A hátráltató karma oldása

Évek hosszú sora folyamán sokszor szembesültem azzal, hogy sok ember követi el ugyanazokat a hibákat: felidéz magában egy-egy negatív kimenetelű eseményt és ritkábban egymagában, gyakrabban beszélgetőpartnereivel azokon lamentál és siránkozik. Picit olyan ez, mint amikor az orvosi váróban egymásnak pletykálják el az emberek a bajaikat.

Bizony, az emberek tele vannak rossz emlékekkel, kudarcélményekkel, kisebb-nagyobb traumákkal, amelyeket folyamatosan fel-felemlegetnek. De vajon feltetted-e már magadnak a kérdést, hogy ki vagy mi indítja el benned a múlt örökös felemlegetésének az igényét? Melyik az a részed, amely nem tud békében, nyugalomban maradni, hanem ingerenciát gerjeszt és érez arra, hogy az egész lényedet mozgósítsa és elárassza töménytelen mennyiségű negatív lelki hullámmal? S vajon kit vagy mit képes felizgatni, megdelejezni a hallgatóságban a sirámunk és a panaszáradatunk?

 

Sok rossz szokása van az embernek. Ezek közül az egyik legrosszabb a múlt folyamatos felemlegetése, felidézése és az azon való rágódás, tipródás. Az emberek ilyenkor észre sem veszik, hogy lelki sebeik nyalogatása közben mennyi negatív energiát és információt árasztanak a világba. Minden egyes alkalommal, amikor előveszik és felteszik a „régi lemezt”, kicsiben újra megismétlik a múltjuk egy-egy epizódját. De milyen szándékkal? Vajon mit okoznak ezzel?

Terjesztik azt a kórságot, ami bennük van. Az agresszió agresszívvé teheti a hallgatóságunkat. A személyes kétségeink kételyeket kelthetnek másokban.  A düh dühöt szül. A rosszindulat rosszindulatot. A visszaellenőrizhetetlen igazságok, magyarul a fél-, a negyed-, a tizedigazságok és hazugságok negédes koktéljai pedig elferdítik a valóságot.

 

Felhívom a figyelmet, hogy egymás elméjét mételyezzük meg, amikor nem a szívünk hangján szólalunk meg! Teljesen mindegy, hogy valós vagy vélt sérelmekről, méltánytalanságokról vagy galádságokról szólunk, a teremtő energiáinkat mozgósítjuk és létrehozunk valami színvonaltalan, alacsonyrezgésű és másokra is negatívan ható energia- és információmasszát. Csak ennyi telik tőlünk?

 

 

A kimondott szó erejével másokban keltett hatásokért mindig a beszélő a felelős! Az a szócső, aki a hírt előterjeszti és „kampányol”!

Teljesen mindegy, hogy kinek mit mondok, annak minden hatása vissza fog szállni rám. Ez az Élet egyik legalapvetőbb törvénye, a karma törvénye. Ezért mindenki vigyázzon azzal, hogy kivel mit, mennyit és hogyan közöl.

 

A karmának számos megnyilvánulása és ezek alapján megannyi fajtája ismeretes. Manapság az egyik legalattomosabb és sokszor a tudatlanság miatt mellőzött karmatípus a hátráltató karma. Azonban, újabb spirituális alapszabály: „a nem tudás nem mentesít”. Az nem képezheti önfelmentés tárgyát, hogy valakit nem világosítottak fel arról, hogy a múlton való borongás és kesergés milyen következményekkel jár.

 

A hátráltató karma mindig egy olyan képesség hiányából fakad, amelynek birtokában az ember el tudná engedni a múltja rossz emlékeit és túl tudna lépni rajtuk.

A múlt meghaladásának egyik vaskos gátló tényezője a hátráltató karma.

Ezt a karmafajtát azonban semmiképpen sem tudjuk más nyakába varrni. Bármi is történt velünk a múltunkban, bármit is követtek el ellenünk vagy velünk, onnantól csakis a megélőt terheli, mivel ő nem akarja elengedni, vagy ő nem képes megszabadulni tőle. Hol a nem akarás, hol az elengedésre való képtelenség, hol a ragaszkodás, hol egy hazugsággal egybekötött önfelmentés, hol ezek vegyüléke termeli a hátráltató karmát. Lényegét tekintve, mi magunk hátráltatjuk magunkat azzal, hogy nem a jelenben élünk akkor, amikor tehetnénk.

 

Felsorolok néhány tipikus hátráltató karma termelésére ösztönző tényezőt mielőtt a megoldására rátérnék: összehasonlító viselkedés; megtörtént traumatikus események  felemlegetése; lelki sérelmek dédelgetése; önsajnálat; vádaskodások; veszteségek könyvelgetése; a nehézségek felett érzett bánat és panaszkodás; a változásra vagy változtatásra való képtelenség folyamatos önigazolása; hazugságok hálójába való belegabalyodás; örökös kompenzálás stb.

 

Ha azon kapod magadat, hogy a fent említett dolgokat műveled, akkor tudhatod, hogy saját magad ellen dolgozol. Nem is kicsit!

Ilyenkor a következő megoldások közül választhatsz:

  • megpróbálod önerőből elengedni a múltat és továbblépsz
  • segítséget kérsz ebben szakembertől (nem baráttól vagy ismerőstől, mert ők elfogultak)

 

A hátráltató karma azokból a „gumicicákból” áll, amelyekkel az ego játszogat. Az ego egyetlen célja ilyenkor, hogy a markában tartson és a múlt egy darabjához láncoljon téged, mert akkor újraéltetve veled egy-egy negatív emléket, újra meg újra energiához juthat, amivel a hatalmát tudja gyakorolni feletted.

Aki beáll ebbe a sorba és azokat a játszmákat adja elő, amit az egója (énképe, torz személyisége) számára sugall, annak nem marad el a fizetsége: hátráltató karmát fog termelni (és magával ránt másokat is).

Ez egyik típusa az önsorsrontásnak. Vagy ha másokat is befolyásol az ember viselkedése, akkor szimplán sorsrontásnak hívjuk. Családi, baráti, munkahelyi körökben, de még spirituális berkekben fel szokta ütni a fejét a hátráltatás álnok kígyója.

Ez kétségtelenül egy roppant alattomos módszer, de manapság a rosszat vagy a rosszként beállított történeteket sokkal könnyebb elhitetni az emberekkel, mint a jót. A rosszra (botrányra, konfliktusra, lázadásra és lázításra) valahogy sokkal fogékonyabbak a diszharmonikus és emiatt könnyen befolyásolható emberek.

A harmonikus és békeszerető emberek viszont mások. Őket nem lehet az orruknál fogva vezetni.

Az egyre tudatosabban élő emberek lelki szemei – ha lassan is –, de nyiladoznak: egyre többször leplezik le saját magukat, vagyis egyre többször veszik észre magukon, hogy tévúton járnak, amelyről le kell térniük. A harmónia felé haladó ember mindig magában keresi a megoldást.

 

Hál’ Istennek, ma már egyre több lehetőségünk van a hátráltató karma oldására: szellemi műhelyek, önfejlesztő műhelyek, táborok, tanfolyamok és szertartások révén egyre több síkon tudjuk elcsípni a frakkját ennek a karmatípusnak.

A tanulás és önképzés mellett alkalmazott karma oldó szertartások sora most egy újabb elemmel bővül, ugyanis egyik tanítványom nemrégiben olyan isteni áldásban részesült, amely révén elkezdheti kioldani a hátráltató karma egyes részeit az aurából.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..