Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A hihetetlen Padmanabhaswamy templom és annak kígyókkal őrzött kamráiba rejtett ősi kincsek

Padmanabhaswamy templomának és ősi titkos kincseinek története az Ali Baba és a negyven rabló, illetve az Indiana Jones filmekre emlékeztet.

 

Ez a hat teremmel rendelkező ősi misztikus templom régóta őrzi a titkait.

 

Egy régi legenda értelmében ősi átok ül azokon, akik beszennyezik a szent helyet.

 

Az 1930-as években kincsvadászok próbáltak meg bejutni a templomba, s amint sikerült nekik, halálos kígyók jöttek elő az egyik teremből. Vajon a helyen valóban átok ül?

 

Úgy tartották, hogy minden olyan módszer katasztrófába torkollott vagy a templomon belül, vagy a környezetében, amely megkísérelte a rejtélyes B termet kinyitni. A B kamrát csakis énekszóval lehet feltárni.

 

Az ősi legendák úgy beszélik, hogy a B termet kígyók védelmezik és csakis énekkel nyitható ki.

Az ősi legendák úgy beszélik, hogy a B termet kígyók védelmezik és csakis énekkel nyitható ki.

 

A keralai (India) Thiruvananthapuramban található Padmanabhaswamy templomának eredete az ősidők homályába vész. Képtelenség pontosan meghatározni bármilyen hozzáférhető történelmi dokumentum vagy más forrás alapján, hogy mikor és kik állították Sree Padmanabhaswamy eredeti bálványát.

 

Néhány jól ismert tudós, író és történész, mint amilyen a néha Dr. L. A. Ravi Varma is, azt állítják, hogy ezt az enigmatikus templomot a Kali-juga első napján építették, amely több mint 5000 évvel ezelőtt volt.

 

Mi a Kali-juga?

A Kali-juga (dévanágari: कलियुग) a hindu kronológia négy világkorszakának, azaz jugáknak Szatja-juga, Tréta-juga, Dvápara-juga, Kali-juga) egyike. Nevének jelentése a „démon (Kali) korszaka”. Időtartama 432 000 emberi év (1200 istenév) a hajnalokkal és az alkonyattal együtt (100-100 istenév).

A tradicionális hindu szentírások szerint a történelem ciklikus jellegű, különböző korszakok hatalmas, ismétlődő sorozata. Minden korszakra sajátos tulajdonságok jellemzők. A világkorszakok isteni tudatállapotok kivetüléseinek is tekinthetők, mindegyik korszakban azonos mentalitású emberek születnek, akiknek feladatai, erényei, kötelességei csaknem azonosak, és hasonló módon felelnek meg a vallás (dharma) által támasztott követelményeknek. A négy korszak időrendben követi egymást, mindegyik korszak erkölcsileg alacsonyabb rendű értéket képvisel mint az előző. A Kali-juga korszaka az utolsó, és legromlottabb, amit a védikus írások szerint a lelki sötétség, az erőszak és képmutatás jellemez. Az időszak végén általános kataklizma zajlik le, melynek során Visnu utolsó avatárja, Kalki elpusztítja a világot, és kezdetét veszi egy újabb ciklus a Szatja-jugával.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kali-juga

 

A legendák évszázadokon át adódtak át nemzedékről nemzedékre.

 

Tilos az Úr Vishnunak szentelt templomba belépni, hacsak nem vagy hindu, ezen kívül a hívek szigorúan követik az öltözködési előírásokat.

 

Ez a világ leggazdagabb hindu temploma.

 

Valójában, drágakövek és nemesfémek tekintetében ez mindenidők messze legtehetősebb intézménye és kultikus helye, amit az írott történelemből ismerünk.

 

A lenyűgöző Padmanabhaswamy templom

A lenyűgöző Padmanabhaswamy templom

 

Néhány forrás szerint a Padmanabhaswamy templomot Travancore királyai építették, akik felbecsülhetetlen mennyiségű kincset helyeztek el a templom vastag köveiben és kamráiban.

 

Réges-régóta senki sem merte kinyitni a templomot. Sokan tartanak az ősi átoktól.

 

2001-ben a régészek felnyitották a föld alatti termeket és hat kamrát fedeztek fel, melyeket A-tól F-ig láttak el számokkal a templomi papok segítségével.

 

Csodálatra méltó dolgokat találtak bennük. A kincsek között voltak több ezer éves aranyérmék, kilenc láb (2,74 méter) hosszú és nagyjából 2,5 kilót nyomó arany nyakláncok, nagyjából egy tonna sárgaarany rizsszem formájú csecsebecse, aranyrudak, gyémánt zsákszámra, arany füzérek, több ezer darab antik arany ékszer gyémántokkal és smaragddal kirakva, koronák és más drágakövek hevertek szétszórva az A-jelű teremben.

 

„Mindezek a tárgyak szétszórva hevertek mindenfelé.” – emlékszik vissza  Justice CS Rajan , a keralai Legfelső Bíróság 75 éves nyugalmazott bírája, aki egyike volt azoknak, akik bebocsátást nyertek a kamrába.

„Nem voltak igazán rendszerezve a tárgyak. Voltak kosarak, néhány agyagedény, pár rézedény, s ezekben a dolgokban tartották az említett tárgyakat. Nagyszerű élmény volt. Nem is lehet szavakkal leírni.”

 

Hihetetlen ősi kincseket fedeztek fel a kamrákban.

Hihetetlen ősi kincseket fedeztek fel a kamrákban.

 

Később még meglepőbb műtárgyak láttak napvilágot. Többek között 7 kiló arany érme a Kelet-indiai Társaság korszakából, 18 érme Napóleon érájából, selyem csomagocskákba bugyolált drágakövek, több mint 1000 kiló arany pénz és egyéb csecsebecse egy sárgaaranyból készült kis elefánt mellett.

 

Voltak olyan pénzérmék, amelyek 1772-es pecsétet viselték, ami jelzi, hogy a későbbi bennszülött király, Karthika Thirunal Rama Varma uralkodási idejéből származnak.

 

Mégis, sokan úgy vélekednek, hogy a templom történeti szentélye még nagyobb gazdagságot rejt.

 

Azon a napon, amikor az első kamrát megnyitották, a hatósági csoport megkísérelte felnyitni a másodikat is, amit Kallara B-nek neveznek. (Kallara = kamra, terem)

 

Azonban, az ajtó a maga erősen berozsdásodott, régimódi zárjával, s annak külön-külön kulccsal működő három emelőkarjával teljesen be volt ragadva.

 

„Ez egy különleges ódivatú zár, s igen csak rozsda marta.” – emlékszik vissza Rajan.

 

„A kovács sem tudta kinyitni, bár mi nem szerettük volna feltörni az ajtót, mivel az a templom egészének a részét képezte.”

 

Egy ősi legenda szerint a rejtélyes B kamrát kígyók őrzik. Ezt Vinod Rai, a Legfőbb Állami Számvevőszék elnöke elveti, mondván, tudomása szerint 1990 óta a kamra hét alkalommal is nyitva volt.

 

Mindazonáltal, eddig még nem lepleződött le, hogy mit is rejt a kamra. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a B kamra még elképesztőbb ősi kincsek rejtekhelye lehet.

 

Az ember akár azt is mondhatná, hogy a rejtélyekkel övezett Padmanabhaswamy templom India saját Eldorádója.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/articles1/padmanabhaswamy.php#.VZI2qPntmko

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..