Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A híres Sacsayhuamáni templomban talált 30 000 éves rejtélyes írás újraírhatja a történelmet

Egy igencsak gondolatébresztő teóriával állt elő egy kutató, aki azt vetette fel, hogy a híres perui Sacsayhuamáni templom egy titkos 30 000 éves írást rejt.

 

Egy ekkora horderejű felfedezés könnyen újraírhatja nem csak a kőkorszak, hanem az egész világ történelmének magyarázatát.

 

Egy korábbi cikkünkben megvizsgáltuk azokat a kőből épült falakat, amelyeket a gigantikus modern gépeinkkel is alig lennénk képesek megmozdítani és a helyükre illeszteni. A Cuzco nevű ősi inka főváros külvárosában elhelyezkedő Sacsayhuamán az Andok egyik leglenyűgözőbb és legrejtélyesebb erődje.

 

Sacsayhuamán még mindig rejtélyes ködbe burkolózik. Továbbra is megválaszolatlan a kérdés, miszerint hogyan szállították Sacsayhuamán köveit. Talán a kövek szögei deríthetnek fényt Sacsayhuamán enigmájára?

 

Sacsayhuamán: Valamennyi kőtömb olyan precízen – kötőanyag nélkül – passzol egymáshoz, hogy még egy mesterember vastagságmérőjét sem lehet közéjük illeszteni.

Sacsayhuamán: Valamennyi kőtömb olyan precízen – kötőanyag nélkül – passzol egymáshoz, hogy még egy mesterember vastagságmérőjét sem lehet közéjük illeszteni.

 

Dr. Derek Cunningham, író és kutató, egy ellentmondásos és roppant érdekes elmélettel állt elő.

 

A Sacsayhuamáni komplexum tanulmányozására alapozva, arra a következtetésre jutott, hogy a kövek formálta furcsa szögek feltárják az ősi inkák Holddal, Nappal és Földdel összefüggő asztronómiai elrendezéssel kapcsolatos tudását, csakúgy, mint a holdfogyatkozásokról és a napfogyatkozásokról szóló ismeretét is.

 

Ez talán azért lehet igencsak meglepő, mert sok ősi templom csillagászatilag volt betájolva.

 

Mindazonáltal, az a nem szokványos Dr. Cunningham javaslatában, hogy hipotézise azon gondolat körül forog, mely szerint ősi elődeink legalább 30 000 évvel ezelőtt fejlesztették ki az „írást” egy olyan geometriai szövegből, amely a Nap és a Hold mozgásán alapszik.

 

A Sacsayhuamáni komplexum egy része

A Sacsayhuamáni komplexum egy része

 

Feltételezi, hogy egy, a Sacsayhuamánban látható, régi csillagászati szöveget találtak az európai Lascaux és Chauvet barlangjaiban, továbbá az afrikai faragott Ishangoi rovásírásos csonton, valamint egy nagyjából 30 000 éves vésett kövön, amit a kínai Shuidonggou kőkorszaki területén találtak.

 

Sacsayhuamáni templomkomplexum csillagászati elrendeződése. Image credit: Dr. Derek Cunningham

Sacsayhuamáni templomkomplexum csillagászati elrendeződése. Image credit: Dr. Derek Cunningham

 

Dr. Cunningham akkor kezdett el Sacsayhuamán iránt érdeklődni, amikor először lett figyelmes egy szokatlan földi mintázatsorozatra valahol a skóciai lelőhelyek közelében.  Ez a felfedezés ösztönözte őt arra, hogy más ősi lelőhelyeket is górcső alá vegyen abban a reményben, hogy némi hasonlóságra bukkan. És sikerült neki.

 

Felfedezte, hogy Sacsayhuamán kőszögei valami rendkívülit rejtenek.

 

„Minden egyes csillagászati értéket (összesen 9 szabványos értéket) ősi csillagászok választottak ki úgy, hogy azok segédkezzenek a fogyatkozások előrejelzésében. Ezek az asztronómiai fogalmak olyan értékek keverékei, amelyeket a csillagászok használnak az idő mérésére (27,32-es sziderikus hónap), valamint olyan értékek, amelyek meghatározzák, hogy mikor rendeződik „csomópontokká” a Hold, a Nap és a Föld. Ez magába foglalja a Hold 18,6 éves csomóponti körét, a 6,511 drakonikus hónapok periódusát a fogyatkozásos évszakok között, valamint a Hold pályájának 5,1 fokos hajlásszögét. A fennmaradó értékek jellemzően vagy a különféle Holddal kapcsolatos fél-értékek, vagy olyan értékek, amelyek a hold- és a napévek közötti 11 napos különbségekkel függnek össze.” – meséli Dr. Cunnungham.

(Drakonikus hónap: Az az idő amíg a Hold visszatér ugyanahhoz a csomóponthoz.  A “drakonikus” elnevezés a mondabeli sárkányra utal, ami a csomókban él, és rendszeresen felfalja a Napot vagy a Holdat a fogyatkozás ideje alatt.)

 

Egy Sacsayhuamáni falrészlet. A rajzot Derek Cunnunghamnek köszönhetjük.

Egy Sacsayhuamáni falrészlet. A rajzot Derek Cunnunghamnek köszönhetjük.

 

Egy Sacsayhuamáni falrészlet. A rajzot Derek Cunnunghamnek köszönhetjük.

Egy Sacsayhuamáni falrészlet. A rajzot Derek Cunnunghamnek köszönhetjük.

 

 

Dr. Cunningam úgy véli, hogy a tudósoknak a Sacsayhuamánban talált rejtélyes írásra kellene irányítaniuk a figyelmüket.

 

„Most pedig valódi bizonyítékot is felfedeztek, mely szerint ezt az archaikus szöveget egészen 500 évvel ezelőttig – talán megszakítás nélkül – alkalmazták.” – állítja Cunningham.

 

„Nemrég a Kolumbiából származó Muisca Tunjo-i szobrok elemzése olyan bizonyítékot tárt fel, amely szerint azokat hajszálpontosan ugyanannak az asztronómiai tervnek megfelelően alkották meg, mint a Cipruson talált bronzkori szobrocskákat.

Egy kőkorszaki szöveg ennyire „újszerű” használatának felfedezése ily módon sarkallt engem arra, hogy újra megvizsgáljam a 15-16. századi inka építészetet, amely mesés, túlzottan bonyolultan összekapcsolódó falairól híres.

Az én kérdésem az volt, hogy vajon a Sacsayhuamáni hatalmas poligonális falak pontosan a kolumbiai Muiscan szobrocskák, illetve a chilei Atacama Óriás esetében alkalmazott csillagászati értékek szerint lettek-e kialakítva?

A meglepő válasz igenlő.”

 

„Az a meggyőző ebben az új teóriában, hogy hihetetlenül egyszerű és könnyen ellenőrizhető.” – tette hozzá Cunnungham.

 

„Természetesen további munkára van szükség. A műholdképek érthető módon nem helyettesíthetik a közvetlen terepmunkát, illetve az interneten található fényképek akár torzzá is válhatnak, azonban eddig a kapott adatok igen konzisztenseknek tűnnek.” – Dr. Cunningham nem tart a kritikától.

 

„Őszintén szólva, nem törődök azzal, hogy e tekintetben igazam van-e vagy pedig tévedek.” – vonja le a következtetést.

 

„Amit eddig találtam, mindössze annyi, amit az adatok mutatnak. Nyilvánvalóan nagyon ellentmondásos az egyiptomi piramisoktól a chilei Atacama Óriásig terjedő megannyi lelőhellyel kapcsolatos dolgok egy részének megmagyarázására irányuló elképzelésnek a lehetősége, s annak is kellene lennie. De, amennyiben igaz, akkor az nem csupán a kőkor, hanem az egész világtörténelem magyarázatát írhatná újra. Másfelől, ha a tudósok bebizonyítják, hogy ez a különleges csillagászati elmélet téves, akkor továbbléphetünk abban a tudatban, hogy ezt kielégítően leteszteltük.

 

A legizgalmasabb az, hogy egy teljesen új ablakot nyithatunk a múltra.”

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/sacsayhuamanwriting.php#ixzz3Zil5MvKg 

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..