Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Hold és az emberi elme között fennálló különleges kapcsolat

Minden dolog, amely körbevesz bennünket, valamilyen hatást fejt ki ránk – amikor ki vagyunk téve a Nap ultraibolya sugárzásának, amikor az égboltra pillantunk, amikor az erdőben sétálunk vagy amikor a tengerben úszunk –, s a természet szépsége serkenti a hormontermelést és az energiatermelést a testünkben. Ugyanakkor a természetben megtalálható dolgok közül nem minden dolog jó az ember számára.

 

http://humansarefree.com/

 

A költők és a művészek által évezredeken keresztül romantikussá tett Holdnak számos negatív hatása (is) van az emberi elmére mind tudományos, mind spirituális szempontból. Sok tudós és kutatóintézet folytatott éveken keresztül olyan kísérleteket, melyek során tanulmányozták a Hold hatásait, valamint a teliholdas éjszakáknak az emberi elmére és viselkedésre gyakorolt hatásait.

 

Arra a következtetésre jutottak, hogy a Hold egyaránt befolyásolja az embereket és a többi földön élő fajt.

 

A Hold, a tudat és a tudatalatti

 

A kvantumfizika szerint a világegyetemben mindennek, így a csillagoknak, a bolygóknak, a mellékbolygóknak és még a Holdnak is megvan a működési frekvenciája. A Hold által kibocsátott frekvencia hatást gyakorol az elménk frekvenciájára, amely pedig ellenőrzése alatt tartja az érzéseinket, az érzelmeinket és a vágyainkat.

 

A tudatból és a tudatalattiból álló elme reagál az égbolton található Hold helyzetére és fázisaira. Mi nem vagyunk tudatában a tudatalattiban található gondolatainknak, mivel sokan a tudatos elménknek csupán 10%-át működtetjük.

 

A tudatalatti elme nem más, mint az évek során, illetve az élettartam alatt összegyűjtött gondolatainknak, emlékeinknek és benyomásainknak a kollektív tárháza, amely magasabb működési frekvenciával bír a Holdéhoz képest. Az embernek konstruktív gondolkodásra és megfigyelési jártasságra van szüksége ahhoz, hogy bebocsátást nyerjen a tudatalatti birodalmába.

 

Egy átlagos ember elméjének működési modellje
http://humansarefree.com/

 

A Hold frekvenciái olyan erőkkel bírnak, amelyek képesek a tudatalattinkban található gondolati rezgéseket a tudatos elmében megjeleníteni. Mivel a tudatalatti elménk szükséges és felesleges, pozitív és negatív lenyomatokat tartalmaz, ezért ezeknek a tudatba történő együttes bejutása dühös, őrült és értelmetlen érzeteket kelthet bennünk.

 

A pszichiáterek bebizonyították azt a tényt, miszerint holdtöltekor, amikor a Hold frekvenciája aktívabbak, az elmebajos páciensek olyan felfokozott érzelmi érzeteket és szorongásokat élnek át, amelyek holdkórossá teszik őket.

 

A Hold, az árapály és az emberi test

 

A Hold a kiváltó oka a Földön tapasztalható árapály jelenségnek, mivel a gravitációs tömegvonzása felkavarja a Földön található olyan változékony dolgokat, mint amilyen a víz. Az állandó árapály miatt a tengeri állatoknak nehézségekkel kell szembenézniük a túlélésért.

 

Arisztotelész és a római történetíró, id. Plinius, úgy sejtette, hogy az agy a „legnedvesebb” szerv az emberi testben. A tudósok továbbhaladtak ezen a gondolatsoron és úgy vélik, hogy mivel az emberi test nagyjából 80%-a vízből épül fel, elképzelhető, hogy a Hold által gyakorol befolyást az emberi lelki állapotra és viselkedésre.

 

Bár vannak olyan kutatások, amelyek ezt támasztják alá, mindazonáltal vannak olyan ellentmondó kutatások is, amelyek ugyanezt tagadják.

 

http://www.aaj.tv/

 

Ugyanakkor rendelkezésünkre állnak olyan konkrét bizonyítok, amelyek szerint a Hold hatással van az alvási rendünkre. A nyilvánosságra hozott bizonyítékok olyan kísérleten alapulnak, melynek során 33 változatos korcsoporthoz tartozó, felnőtt önkéntest (mindkét nem soraiból) altattak éjszakákon át egy alváskutató laboratóriumban.

 

A kutatók tanulmányozták és megfigyelték az önkéntesek agyi aktivitását, szemmozgását, valamint hormonszintjét. Fokozatosan kiderítették, hogy a holdas éjszakáknak megfelelően az önkénteseknek átlagosan öt perccel többre volt szükségük az elalváshoz és összességében 20 perccel kevesebbet aludtak a megszokott alvásidejükhöz képest.

 

Ráadásul, a melatonin – egy alvásciklust szabályozó hormon – szintje lecsökkent a többi éjszakához képest, így nyert bizonyítást az a tény, miszerint az embereknek teliholdas éjszakákon hajlamuk van az álmatlanságra.

 

Az Ashtanga jóga gyakorlóit, amely egy majdnem ezeréves tradicionális és erőteljes jógastílus, arra kérik, hogy kerüljék a jóga gyakorlását az olyan napokon, mint a telihold és az újhold.

 

Ennek oka az, hogy az ember túl sok energiát használ fel a teliholdas napokon, ami akár sérülésekhez, illetve törésekhez is vezethet. Következésképpen azt javasolják, hogy szokjunk rá az olyan tevékenységekre, amelyek megnyugtatják az elmét, mint amilyen a meditáció.

 

http://humansarefree.com/

 

A Hold hatásának kivédése

 

Azért, hogy megakadályozzuk, hogy a Hold rezgései átvegyék felettünk az uralmat, legyünk éberek a saját rezgéseinket illetően. A holdfordulós napokon ügyeljünk a viselkedésünkre, az ösztöneinkre és a gondolatainkra.

 

Mivelhogy az újhold serkenti a tudatalattink egy részért, ezért ezt előnyünkre fordíthatjuk oly módon, hogy megszabadítjuk az elménket azoktól a gondolatoktól, amelyek zavarnak és háborgatnak bennünket.

 

Az újhold energiáit az előnyünkre is fordíthatjuk, amennyiben úgy döntünk, hogy ezt az energiát egy jobb én kifejezésére, illetve kifejlesztésére használjuk fel.

 

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..