Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Hold levarázslása

A miénket megelőző korszakokban még élt egy hiedelem, mely szerint a boszorkányok képesek lehúzni a Holdat az égről. Ez a félelem értelmezhető mitologikusan is, de a mágia stúdiumai alapján különös következtetésekre lyukadhatunk ki. Lássuk, kik, miért és milyen árat fizetve próbálkoztak ezzel a praktikával!

 

A Hold szorosan összekapcsolódik az éjszakával és a mágiával. Hekatének hívták a Hold istennőjét. Minden mágus, varázsló és boszorkány az éjjel főhatalmának tartotta a Holdat. Az éjjelre pedig félelemmel tekintett, minthogy saját láthatatlan, ismeretlen, sötét, tudattalan ösztönvilágára emlékeztette. Az éjszaka folyamán nem láttak úgy, mint nappal, ezért az emberek alapvetően féltek a sötéttől. Az egyetlen támaszuk, amely éjszaka is eljutatta a Nap fényét az életükbe, a Hold volt, de esetenként maga a Hold is eltűnt az égről, s akkor úgy érezték, hogy magukra maradtak.

 

A Hold a túlvilág és a halál birodalma volt a régebbi korok emberei számára. Szemelé például nem csak holdistennő volt, hanem halálistennő is. Talán azért, mert az asztrális világok kapuit mindig is a Hold nyitogatta. Az asztrális világ egy durva, de már nem anyagi rezgésű világ, ahol nagyon sok lény él. Olyan entitások, akikkel a varázslók és a boszorkányok dolgoznak együtt. Innen nézve aligha meglepő, hogy az átlagemberek féltek a Holdtól és varázserőt tulajdonítottak neki.   

 

Az a varázsló, aki képes volt a Holdat a földre lehúzni, gyakorlatilag a halál birodalmának a kapuit tárta ki. A Hold elrablásáról olvashatunk Arisztophanésznél, Vergiliusnál, Horatiusnál, Petroniusnál, Lukianosznál többek között.

Plutarkhosz a rómaiak és a macedónok csatájának előestéjéről írva említi, hogy a rómaiak érceket ütve, tüzeket gyújtva és a fáklyákat az ég felé lobogtatva hívták vissza a Hold fényét, miután az teljesen láthatatlanná vált. Kell-e mondanom, hogy a macedónokat minő rettegés fogta el ezt látván.

 

Platón a Gorgias (Georgias) című művében említi, hogy a tesszáliai varázslónők levarázsolták a holdat. Ezek szerint már akkoriban is létezett olyan varázslónőkből álló titkos szervezet, misztikus társaság, akik le akarták hozni az égi erőket a földre. Platón azt állítja, hogy csak átmenetileg sikerült nekik lelopniuk az égről, s a Hold bosszút állt rajtuk a holdfogyatkozásokkor – az életükbe került a művelet.

 

Izgalmas elbeszélése Arisztophanésznak Püthagorasz tükörjátéka. Ez így néz ki: ha valaki vérével teliholdkor ábrákat ír egy tükörre, s egyik barátja mögé áll, az illető pedig a tükröt a Hold felé irányítja, akkor a Holdra meredő barátja látni fogja, amit a tükörre írt.

 

A Hold és a tükör kapcsolatára vonatkozik a holdtükrözés szertartása, amikor a Hold tisztító erejét lehet befogni és felhasználni különféle mágikus szertartásokra. Például kristályok energetizálására. Ebben az esetben is a Hold erejének a befogásáról és felhasználásáról van szó, s nem okoz semmiféle bajt vagy ártalmat a szertartást végző számára.

 

A Hold levarázslása tehát történhet hatalomszerző céllal, miként Platónnál láthattuk, ugyanakkor megvalósulhat tisztító és energizáló célzattal is. Aki pedig képes a Hold energiáit aurájába befogadni, az lelki fájdalmakat oldhat ki magából, fejlesztheti a médiumi képességeit, asztrális látásra tehet szert és képessé válhat a túlvilági lényekkel való kommunikációra is. Attól nem kell tartanunk, hogy ezek a képességek egy avatatlan személyben kialakulnak, mert nagyfokú szorgalom és tehetség szükségeltetik hozzá, ami kevés ember sajátja.

 

A Holdról pedig mindenképpen meg kell említenünk a nőiséget, hiszen a nők tisztuló havi ciklusát is a Hold szabályozza. Ilyenkor nem csak egyfajta testi megtisztulás, hanem egy lelki ürítés is végbemegy a nőben. A Hold fokozza a lelki érzékelést és szenzitívvé teszi a nőket. A nőiség erejét éppen ezért a Holdkő rejti, amit a nők a nyakunkban szoktak hordani saját női oldalukat erősítendő.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..