Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A horoszkópban rejlő lehetőségek, tudatosság és szabad akarat

Legtöbbször, amikor valaki asztrológushoz megy, arra kíváncsi, hogy vajon mi fog vele történni a jövőben. Kicsit néha úgy tekintenek ránk, asztrológusokra, mint a jövendőmondókra.

Meg fogok-e valaha gazdagodni? Lesz-e majd gyerekem? Vajon flörtöl-e a feleségem a főnökével? Tényleg üzleti útra ment-e a férjem?…és még sorolhatnám.

 

Ezzel nincs is semmi gond, mert mióta világ a világ, az ember fürkészi a sorsát, keresi az összefüggéseket az életében. Nos, akkor nézzük sorban a jelentősebb szempontokat! Mi az, ami látszik egy képletből, és mi az, ami nem.

 

http://i73.photobucket.com/

 

A radix (születési képlet) olyan, mint a jó térkép. Minden főút és mellékút látszik rajta, ha valaki tud térképet olvasni, e szabály alól csak egy-két dolog kivétel.

 

Először is, nem tudjuk megállapítani egy születési képletből – amennyiben a dátumból nem kézenfekvő –, hogy a tulajdonosa élő, vagy már esetleg halott.

 

Másodszor, a nemi hovatartozás megállapítása is bajos, bár az egyértelműen férfias, és az erősen nőies vonások jól kiolvashatóak.

 

Harmadszor, nem tudjuk megítélni, hogy az illető mennyire tudatosan éli az életét.

Minden bolygónak, háznak, fényszögnek, és ezek kapcsolódásának számos jelentéstartalma van, tehát több szinten, több dolgot jelenthetnek.

 

Nézzünk egy példát. Ha valakinek hangsúlyos a Mars bolygó a képletében, az számos dologra utalhat. Az illető lehet egy férfias, vitalitással teli, határozott jellem, akinek megvannak a saját elképzelései. ( A Mars az energiaszintünkkel, cselekvésünkkel, tettvágyunkkal, szexualitásunkkal van összefüggésben).

Ha a horoszkóp tulajdonosa alacsony szinten éli meg az energiáit, akkor a környezete szemében egy agresszív, erőszakos, zsarnokoskodó ember benyomását kelti, aki a tettlegességtől sem riad vissza, ha az élet úgy hozza.

Azonban, ha már tudatosabban él, akkor egy bátor, kihívásokat szerető, határozott jellemű embert ismerhetünk meg a személyében.

 

http://images.glaciermedia.ca/

 

Az asztrológus feladata, hogy felismerje, hol tart a tőle tanácsot kérő a fejlődésében. Nagyon fontos, hogy a tanácsadás során mindig felemelje a hozzá fordulót és a jobb lehetőségek irányába terelje.

 

Kulcskérdés tehát, az elemzés előtti beszélgetés. Nem lehet egy olyan embernek kézzelfogható segítséget nyújtani, akinek nem látunk bele egy kicsit az életébe, vágyaiba, céljaiba.

A tudatosság vizsgálata azért alapkérdés, mert ebből következően hozzuk a döntéseinket, és minden általunk meghozott döntés a jövőnket alakítja, formálja. Ebből világosan látszik, hogy nem lehet hitelt érdemlően és biztosan meghatározni a jövőjét senkinek 10 évre előre.

 

Fel lehet térképezni, hogy az illető milyen szakaszában van az életének, mely életterületekre érdemes koncentrálnia az adott időszakban. Mik azok a dolgok, amikben aktuálisan sikereket érhet el, illetve milyen nehézségekkel, megoldandó feladatokkal találhatja magát szemben.

 

Az első lépés a bemelegítő beszélgetés után, hogy megvizsgáljuk a tanácsot kérő személyiségét, rávilágítsunk a gyenge pontjaira és erősségeire egyaránt. Nézzük meg, mi alapján hozza a döntéseit! A józan eszére hallgat inkább?A környezete véleménye a fontos számára, vagy az érzéseire hagyatkozik? Sokat rágódik-e, mielőtt cselekszik? Vagy hirtelen hoz döntéseket?

 

Ezen a ponton tennék még egy kitérőt és írnék néhány gondolatot a szabad akaratról. Véleményem szerint, szabad akarat létezik, de bizonyos korlátok között.

Egy vizuális példával élve, mindenkinek ki van jelölve az útja, amin el kell jutnia élete során A-ból, B-be. Mondjuk Budapestről Sopronba.

Az, hogy az utat meg kell tenni, az nem kétséges. Viszont az már a mi döntésünk, hogy legyalogoljuk-e, autóba ülünk-e, stoppal megyünk-e, esetleg taxiba vágjuk-e magunkat. Megtehetjük ezt a távot egyszerre, de átszállással, pihenők beiktatásával, sőt kerülőutakon is.

 

Az, hogy az úton felmerülő akadályokat könnyedén vesszük-e, avagy minden lépés nehéznek tűnik, az érettség, a tudatosság, a kor és az addig megélt tapasztalatok határozzák meg.

Tehát, ha egészében látjuk az embert és a horoszkópja által kirajzolódott jellemvonásait is figyelembe vesszük, ezt követően pedig mindezen dolgokat összefésüljük az aktuális élethelyzetével, akkor megtettük, amit megkövetelt a haza.

 

Liszkay Judit

Okleveles asztrológus

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..