Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A húsvét bensőségessége: szeretni és szeretve lenni

Az ember húsvétkor jó esetben megáll, egy picit megpihen és eltűnődik azon, hogy mi az élete értelme, honnan jön és merre tart. Szükségesek az ilyen pillanatok, mert egyfajta lelki szükségletet elégítenek ki. Egy olyan részünk kap ilyen idő tájt figyelmet, amelyet jobbára elhanyagolunk – a lelkünkre célzok. Ilyenkor a hit, az érzelmek, a vágyak és a Legfelső Egésszel, Istennek való összekapcsolódás kerül lényünk fókuszába.

 

A szeretetet nem lehet leírni, mert mindenki számára más élményt jelent. Mégis abban közösek vagyunk, hogy szeretet nélkül nem értékes és nem tartalmas az életünk. A szeretet – bármi is legyen – az Univerzum és a Teremtés összetartó ereje, de jóval több, mint egy erő.

A szeretet a kapcsolatok végtelen hálózatáról szól, amelyben a legparányibb teremtmény is tudhatja magáról, hogy ő egy Nagy Egész része. Nincs egyedül, mert sosem vagyunk egyedül. Legfeljebb akkor, ha elhitetjük magunkkal és sajnálni kezdjük magunkat. Merthogy az ember képes arra, hogy életidejének egy jelentős hányadát felesleges dolgokra pazarolja, vagy épp önrombolásra.

 

Ha azonban a húsvét misztériumaiban el szeretnénk merülni, akkor mindenféleképpen befelé kell fordulnunk. Aki nem szeret elcsendesedni, az elszigeteli magát az élet magasabb szféráitól. Vannak olyan hangok, a természetnek vannak olyan dimenziói, amelyek csak akkor nyilvánulnak meg számunkra, ha hagyjuk. Ami ebben az esetben azt jelenti, hogy elfordulunk a megszokott külvilágtól és elmerülünk a belső világunkban.

A valódi összekapcsolódások a teremtés végtelenségével ilyen elmerülések során születnek meg. Ez nem azt jelenti, hogy amúgy teljesen el vagyunk szigetelve mindentől, hanem csupán azt érzékelteti, hogy nem érzékeljük mélységeiben a bennünk lévő kis világot. A vallásoknak éppen az volna legfőbb feladatuk, hogy az embert visszavezessék Istenhez. Igen ám, de ez a keresés nem kifelé kellene, hogy irányuljon – bármennyire is szentnek tartunk egyes könyveket –, hanem befelé, a láthatatlan, a megfoghatatlan, de azért élményszinten nagyon is megtapasztalható világ(ok) felé. Ha örökösen csak éneklünk, gyónunk, imádkozunk és egyebek, akkor nem hagyunk arra időt, hogy a lelkünk megszólaljon bennünk. De igaz ez a meditációkra is. Egy idő után az ember átesik a ló túloldalára és ott hibázik, hogy mindig újabb és újabb ingerekkel köti le magát. Holott, csak léteznie kellene, szabadon és hagyni, hogy a dolgok megtörténjenek vele. De aki állandóan kapaszkodik valamilyen gondolatba, az nem szabad, hanem görcsös és képtelen elengedni magát.

 

Sajnos a legtöbb ember nem ismeri szemtől szembe Istent, még azok sem, akik a szolgájának mondják magukat. Isten ugyanis mindenben ott van, de titkait csak azok előtt tárja fel, akik tényleg meg tudják élni Őt. Ahhoz pedig helyet kell kialakítani magunkban. De akinek már megvan a saját istenképe, amihez ragaszkodik, az nem fogja észrevenni Isten valódi arcát, illetve arcait, mivel ő a speciális istenképét figyeli és tartja igaznak. Aki a saját gondjaival van elfoglalva, megint csak nem veheti észre Istent. Aki folyton imákat mormol, az nem hallhatja a szférák zenéjét, mert folyamatosan dumál. Szóval, az érzékszervi ingereket ki kell kapcsolni valamelyest és az elménket el kell csendesíteni ahhoz, hogy tükröződni tudjon benne az, amit Isten küld. Különben, lehetünk mi buzgó hívők, nem jut át az üzenet.

 

A húsvét ezen felül alkalmas arra, hogy olyan pozitív energiákból töltődjünk fel, melyek csak ilyen kiemelt ünnepnapok alkalmával nyilvánulnak meg. Arról külön angyali lények gondoskodnak, hogy a magasabb világok és az alacsonyabb rezgésű emberi világ között hidak létesüljenek. Az emberek ilyenkor érzelmi energiákat küldenek a magasabb síkokra, ami kétségtelenül pozitív, mivel a teremtést táplálja, ugyanakkor cserébe szentséges energiákat kapnak, amelyek akár tudatállapot-változásokat is kiválthatnak. Vagyis az emberi tudatban akár le is képződhetnek bizonyos élmények ezen isteni energiák hatására: spirituális élmények, az értelem számára felfogható és összerakható tapasztalások ezek. Van, aki a szív síkján éli át a húsvétot, de akad azért olyan is, aki a tudatában tapasztalja a változásokat és teljesen konkrét állapotokat él meg.

 

A teremtményekben számos dinamikai princípiumból származó mozgás megy végbe húsvétkor. Ezek egy rész a remény, a hit és az intuitív tudás megannyi színét villantják fel az emberi elme előtt. De csak az olyan elmék előtt, akik befogadóak és valóban érzőkké akarnak válni.

Aki nem érez, az nem tapasztal. Aki nem tapasztal, az nem ért. Aki nem ért, azt kijátsszák az érzékei és félreért dolgokat. A természet mindig is rafinált volt, vagy fogalmazzunk úgy, hogy folyamatosan kijátssza az ember érzékszerveit. Ezért fontos, hogy húsvétkor és a húsvéthoz hasonló ünnepekkor olyan isteni ideákat is kapjunk, amely harmóniát alakít ki, egyensúlyba hoz a világmindenséggel és önmagunkkal.

Kívánok mindenkinek kellemes, a változások mögötti örökkévalóságot közelebb hozó húsvéti ünnepeket!

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..