Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Húsvét valódi üzenete

Kitavaszodott. A Nap energiái csak cikáznak a levegőben és a természet lassacskán újjászületik. Ugyanakkor közeledik a Húsvét szent ünnepe, amikor a csend és az elcsendesedés igénye erősödik fel az emberekben. Ilyenkor megfigyelhetjük saját magunkat, a gondolatainkat, s ekkortájt jól tesszük, ha egy kis időt szakítunk magunkra és egy kicsit magunkba szállunk. Amúgy is oly ritka pillanat, amikor az ember saját lelkének szentel egy kis időt és befelé fordul. Azt hiszem, ez az egyik legnagyobb hiányosság, ami az emberek életében nincs meg.

 

A Húsvét a lezárás, a megújhodás, a feltámadás és a remény ünnepe. Ilyenkor a Föld lakosságának jelentős része ünnepel és megemlékezik a múltról és eltűnődik a jövőjén. Az ember életében ez egy olyan vissza-visszatérő alkalom, amikor újratöltődik hittel, lelki erővel és kicsit spirituálisabban éli meg életének múlandó pillanatait.

 önismeret4

A Húsvét válaszkeresés és megválaszolás is egyben. A Húsvét az élet körforgásának bizonyítéka is az emberek számára: elmenetel, majd pedig visszatérés. Ezt a nélkülözhetetlen szükségletek táplálják: a vágyak, a hit megértése és a hit megélése. Az érzelmek iránti szükséglet ilyenkor nagyban megemelkedik, hogy a teremtmény szerethessen és szeretve legyen. Ez pedig jó, mert tápláló. Ilyenkor közvetlen csatornákon folyik az érzelmi energia és táplálja a Nagy Egészet, a Teremtőt. Ez a legtisztább „üzemanyag”, a legprofesszionálisabb hajtóerő a Mindenségben.

 

A Húsvét még önvizsgálat is, amikor a teremtmény átgondol, megfontol és bűnt bán. A bűnbánó magatartás jó. Ez biztosítja, hogy ne folyjék vissza annyi energia a pozitívból, hiszen a bűnbánat miatt az ember befelé fordul, eltöpreng és ilyenkor nincs akkora energiafelvételi-igénye. Ez biztosítja, hogy a szeretet nemcsak érzelmi, hanem értelembeli állapot is.

 

Az Univerzum folyamatosan átalakul. Az univerzális, mindent átható intelligencia ilyenkor közelebb kerül a hétköznapi életet élő emberek tudati rezgéseihez. Amit ilyenkor megtanulhat az ember: az intelligencia mindig akkor nyer értelmet és célt, amikor szembesül az árnyékkal és felelősséget kell vállalnia a tiszta létezésért és a jó megóvásáért. Hát nem gyönyörű az élet?

Így aztán a jóság lehet egy szabad akaratból meghozott döntés. Amit most ünnepel az emberi faj, az valójában a bizalom ünnepe. Bíznak Isten akaratában és döntésében, hogy meghosszabbítja a létezést. Ez azonban már korántsem logikus. Milyen életminőségre gondolunk? Mindenki a saját vágyai szerinti életvitelre asszociál. De közben elfelejtjük a Nagy Egészben zajló feltartóztathatatlan folyamatokat. Nevezetesen, hogy ez már egy más kor hajnala, amikor az intuíció kezdi irányítani a logikát.

 

A mai logikai törvényeket lassacskán a feje tetejére állítja az intuíció és minden ellenállása ellenére gyengécskének bizonyul és meghajlik az érzetek előtt a logika. Ma a gondolkodás az, ami hatástalanítja a lelki értékeket, de ezért vannak a változások – a tudatváltás csupán a kezdet –, ezért van az éppen folyamatban levő Isteni Terv.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..