Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Jedik (Dzsedik) alapvető tanításai, avagy az Erővel való élet vezérelvei

Ez a dokumentum számos formában hozzáférhető a különféle Jedi (ejtsd: dzsedi) vallást követő csoportok révén. Ezt a különleges verziót a Jedi Rend Temploma mutatja be. Ezen állítások mindegyike a Jediket bemutató mozifilmeken alapulnak.

 

http://files.enjin.com.s3.amazonaws.com/

 

1. Jediként azzal az Élő Erővel állunk kapcsolatban, amely rajtunk keresztül és körülöttünk is áramlik, és az Erő szellemi ismeretében nyilvánul meg. A Jediket arra képezik ki, hogy fogékonnyá váljanak az Erő energiájára, ingadozásaira és zavaraiba.

 

2. A Jedi a jelen pillanatban él és arra koncentrál; mi nem időzhetünk sem a múltban, sem nem aggódhatunk túlságosan a jövő miatt. Amint az elme elkalandozik, a jelen pillanatra való koncentráció egy olyan feladat, amit nem könnyű elérni, mivel az elmét nem elégíti ki az örök jelen pillanat. Jediként muszáj feloldanunk a feszültséget és lecsillapítani az elmét.

 

3. A Jedinek tisztán kell tartania az elméjét; ezt meditáció és kontempláció által éri el.  Az elménket telezsúfolhatják és megfertőzhetik olyan erők és emberi viselkedések, amelyekkel nap mint nap szembesülünk, s az elménket meg kell tisztítani ezektől a napi gyakoriságú szükségtelenségektől.

 

4. Jediként óvnunk kell a gondolatainkat…, s a gondolatainkat pozitívvá hangoljuk. Az erő pozitív energiája egészséges a test, a lélek és a szellem számára.

 

5. Jediként megbízunk az érzéseinkben és használjuk azokat. Intuitívak vagyunk – jobban, mint mások – és e felfokozott intuíció által spirituálisan fejlettebbé válunk, mivel az elménk még inkább harmóniába kerül az Erővel és annak hatásaival.

 

http://www.vokrug.tv/

 

6. A Jedi türelmes. A türelem egy nehezen megfogható dolog, de idővel tudatosan fejleszthető.

 

7. A Jedi ügyel a negatív érzelmekre, melyek a Sötét oldal felé vezetnek: a Haragra, a Félelemre, az Erőszakosságra és a Gyűlöletre. Amennyiben érzékeljük ezek megjelenését önmagunkban, a Jedi Kódexen kell meditálnunk és arra kell koncentrálnunk, hogy megtisztítsuk magunkat ezektől a negatív érzelmektől.

 

8. A Jedi megérti, hogy a fizikai képzés ugyanolyan fontos, mint a szellem és a lélek edzése. Megértjük, hogy a kiképzés valamennyi aspektusára szükség van ahhoz, hogy fenntartsuk a Jedi életformát és végrehajtsuk a Jedik kötelességét.

 

9. A Jedi a béke őre. Mi a béke harcosai vagyunk, s nem olyanok, akik az erőt arra használják, hogy konfliktusokat oldjanak meg; a konfliktusok éppen a békén, megértésen és a harmónián keresztül oldódnak meg.

 

10. A Jedi hisz a rendeltetésben/sorsban és bizalmát az Eleven Erő szándékába helyezi. Elfogadjuk azt a tényt, hogy amik véletlenszerű eseményeknek látszanak, valójában egyáltalán nem azok, hanem a Teremtés Eleven Erejének a tervei. Valamennyi eleven teremtménynek célja van, s e cél megértése az Erővel való mély tudatossággal jár együtt. Még a látszólag negatívnak tűnő dolgok is rendelkeznek céllal, bár ezt a célt nem láthatja akárki.

 

http://img4.wikia.nocookie.net/

 

11. A Jedinek el kell engedni a kínzó kötődést – az anyagit és a személyeset egyaránt. A javak iránti rögeszme hozza létre ezen javak elveszítése iránti félelmet, amely a Sötét Oldalhoz vezet.

 

12. A Jedi hisz az örökéletben. Nem kezdjük rögeszmésen gyászolni azokat, akik elmentek. Szomorkodhatunk, de összeszedjük a bátorságunkat, mivel a lélek és a szellem tovább él az Élő Erő túlvilágán.

 

13. A Jedi csak akkor használja az erőt, amikor arra szükség van. Nem használjuk a képességeinket, illetve az erőnket kérkedésre és nem válunk általuk gőgössé. A tudásért használjuk az Erőt, s eközben gyakoroljuk a bölcsességet és az alázatot, mivel az alázat egy olyan jellemvonás, amit minden Jedinek meg kell valósítania.

 

14. Jediként hisszük, hogy a szeretet és a könyörület áll életünk középpontjában. Úgy kell szeretnünk egymást, ahogyan önmagunkat is szeretjük; ily módon egész életünket az Erő pozitív energiájába burkoljuk be.

 

15. A Jedik a béke és az igazság őrzői. Hiszünk abban, hogy a problémákra lehet békés megoldásokat találni, tehetségünk van ahhoz, hogy a legnagyobb képesség közvetítői maradjunk. Mi felvállaljuk az összes élőlény igazságát, alapvető jogaik védelmét és megóvását. Létfontosságú számunkra az együttérzés és a könyörület; ez teszi lehetővé számunkra, hogy elköteleződjünk és hűségesek maradjunk a Jedik ügyéhez. A Jedi eszmék, filozófiák és gyakorlatok meghatározzák a Jediizmust, s mi ezen az ösvényen járva teszünk önművelésünkért és mások megsegítéséért. Hitünk gyakorlása révén a Jedi út bizonyságtevői és védelmezői is vagyunk egyszerre.

 

Forrás: http://altreligion.about.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..