Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A KARÁCSONY SZELLEME

Az év utolsó napjaiban felszabaduló mérhetetlen szeretet, a boldogság- és a jóérzés-energiák olyan méreteket öltenek, melyek valódi megtestesülést eredményeznek. Ez idő tájt olyan nagy hatalma van a szeretetnek, hogy a Föld normál energiamezőin és kisugárzásán túl más egyéb, különleges spirituális erőforrások is beindulnak. Ezért ilyenkor válnak leginkább érezhetővé és megtapasztalhatóvá mindenki számára a világok között száguldozó és cikázó energiák, illetve azok misztikus hatásai, melyekről amúgy – gondterhelt életvitelünk hajszája miatt – tudomást sem veszünk. Pedig ajánlott lenne!

 

Az ember ilyenkor nosztalgiázik, számadást és terveket készít, s egy kicsit befelé fordul. Ez a bensőség, intim hangulat mutat rá arra, hogy az ember élete másról is szól, mint amit a mindennapjaiban általában tesz. Ekképpen a karácsony szentsége az örömből, s nem a szenvedésből születik, a megbocsátást hirdeti, s nem a haragvást, az egyetértést erősíti a rivalizálás helyett, az odafordulást az önzésen túllépve, a csendet részesíti előnyben a morajlással szemben, a megállásra buzdít a rohanás helyett, valamint a jelen értékelésére sarkal és nem az álmodozásra. Ez az ünnep elsősorban a hitről és a szívről szól, s nem az észről.

 

Közeleg az év vége és egyik legszebb ünnepünk, a Karácsony. Ilyenkor a spiritualitásnak hatalmas a támogatottsága. Ebben az időszakban számtalan lény – angyal, elementál, szellem – végzi állhatatos munkáját körülöttünk: gondolatokat sugallnak, érzeteket keltenek, cselekvésre vagy épp megállásra, elcsendesedésre, hitre buzdítanak, s mindeközben végtelen türelemmel szemlélik a rájuk emlékezni alig-alig hajlandó halandó társaikat, bennünket. De nem csupán ettől válik oly kitüntetett hellyé az évkörben ez az ünnep. Bár nem vagyunk egyformák, abban mégis hasonlítunk egymásra, hogy ezen időszakban sokat gondolunk a szeretteinkre, a békére, a megbocsátásra, a nyugalomra, a fényre, a hitre és legfőképpen a szeretetre. Ezek kivétel nélkül mind, bensőnk legmélyéből, a lélekből származó impulzusok, melyekhez elsöprő erejű érzelmek társulnak. Sőt, ezek az érzések okozzák a legintenzívebb energetikai változásokat az auráinkban, a bennünket átölelő fényes energiamezőben. Amikor valakin ilyen érzelmek lesznek úrrá, alapjában megnő a kisugárzása. Ez egy átlagos aura esetében 20-36%-os növekedést is eredményezhet, s ez pusztán a normál érzelmi állapot. Azonban családi körben vagy lelki gyakorlatok (meditációk, imádkozás) végzése közben még jobban megnyílhat ez az energiaszint, ily módon akár a duplájára is duzzadhat fényruhánk.

 

A karácsony pár napja az év legkomolyabb időszakát jelenti pozitív töltöttség szempontjából. Számos spirituális gát és átjáró nyílik meg a közös eszmény hatására, s olyan erőforrások is elkezdik táplálni auráinkat, melyekhez amúgy rendkívül magas rezgéseik miatt nem férhetnénk hozzá. De vajon mi történik ezzel a hihetetlen erőesszenciával? A hit által mozgósított életenergiák, vagyis az auráinkból felszabaduló energiák összefonódnak, összeadódnak és méretüknél fogva, dimenziókat átszelve, spirituális erőket és csatornákat nyitnak meg, így egy nagyon fejlett és magas rezgésű létformává alakulnak, a Karácsony Szellemévé.

A Karácsony Szellemének erőforrása tehát a bennünk, emberekben megszülető legmagasabb rendű csoda: a szeretet energiája, míg intelligenciája a spirituális erő. Ilyen csoportszellemek személyesültek meg az idők folyamán, akiknek ereje karácsonyról karácsonyra megújul. Noha ők szellemek, nem tévesztendők össze a köztudatba beivódott és a könyvekben szereplő szellemi kategóriákkal. Ők egyedülálló teremtmények, akik a Szellemi Hierarchia legfelsőbb lényeinek szándékából születnek, erejük életet adó, gyógyító és tanító.

A Karácsony Szelleme tehát nem egy elvont fogalom, hanem egy mágikus úton teremtődő lény, egy csoportszellem, aki az év végi időszakokban születik. Részint a mi energiáink, a bensőkben születő tiszta és felsőbbrendű gondolatok és érzelmek, részint az Isteni Értelem által fogan meg. Neki is, mint minden szellemi lénynek, küldetése van: tanító, fejlesztő és gyógyító energiákat juttat az emberek életébe, hogy inspirálja és támogassa őket a lelki fejlődésükben. A Karácsony Szelleme nagyon sok erőteret nyit meg számunkra, melyek ebben a néhány hétben valósággal ontják magukból a spirituális energiákat és tisztítanak bennünket.

 

Mindezek fényében karácsony tájékán talán érdemes volna újraértelmezni a klasszikus tételt, miszerint az energia nem vész el, csak átalakul, kiegészítve azzal a metafizikai megállapítással, hogy jelen esetben a Karácsony Szellemévé alakul át.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..