Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A KELYHEK KIRÁLYNŐJE ÉS A KELYHEK LAPJAI

Jómagam a Tarot-t (ejtsd: taró) egy ősi egyiptomi istenséghez kapcsolom, akit Thotnak hívnak. Az Ő legendás hírű bölcsességének 78 lapban történő összefoglalása számomra a Tarot. Ez alkalommal a Tarot egyik lapjával és egyik színével szeretném a kedves Olvasót jobban megismertetni.

 

kelyhekkiralynoje7

 

A Kelyhek Lapjai

 

A Tarot lapjainak összefoglaló neve: Arkána. Ez az Arcanum (titok) többes száma. Ily módon a Tarot olyan titkok rejtjelezett és szimbólumokba kódolt üzenete, amely csak a beavatottak számára fedik fel mélységeiket és végső valóságukat. Alapvetően két csoportra szokás osztani a Tarot csomag lapjait: Kis Arkánumokra és Nagy Arkánumokra.

A Kis Arkánumokat négy osztályba sorolják, melyek egyenként 14 lapból állnak. A csoportok vagy kategóriák közös szimbólumot viselnek. Ekképpen Botok, Kelyhek, Kardok és Korongok.

A Kis Arkánumok négy színét a négy elemhez rendelhetjük az alábbiak szerint:

Botok = Tűz elem,

Kardok = Levegő elem,

Korongok = Föld elem,

Kelyhek = Víz elem.

Érdekes, hogy amennyiben járatosak vagyunk a számmisztikában (numerológia), akkor az elemek és a számok ismeretében máris rengeteg információt levezethetünk az egyes lapokból.

Ezen túlmenően még azt érdemes megjegyeznünk, hogy a Kis Arkánumok 1-től 10-ig számozandók, a fennmaradó négy lap minden elem, illetve szín esetében az Udvari Kártyákból tevődik össze. Az Udvari Kártyák hagyományos jelölései: Király, Királynő, Lovag és Apród. Más felosztás szerint ugyanebben a sorrendben az elnevezések: Lovag, Királynő, Herceg és Hercegnő. Így alakul ki a színenkénti 14 Kis Arkánum, azaz 56 lap, melyhez a 22 Nagy Arkánum járul hozzá, így kapjuk meg a Tarot csomag 78 lapját.

A Kelyhek 14 lapja a víz elemet képviseli. A nőiességet, az intuitivitást, a felülről érkező inspirációkat, a szeretet impulzusait, a megtermékenyíthetőséget, a lelkiséget, az érzelmek sokféleségét és a tudatalatti sugallatait jelenítik meg a Kelyhek lapjai. Továbbá a lelki örömök, az együttérzés és a szívhez tartozó princípiumok jutnak kifejezésre a Kelyhek lapjaiban.

 

 

A Kelyhek Királynője

 

A Kelyhek Királynője a víz elemet, azon belül a visszatükröződést és a befogadóképességet szimbolizálja. A királynő egy lefátyolozott nőalak, voltaképpen egy tündér. A víz vagy tenger nyugodt, tiszta, semmi sincsen, ami megzavarhatná a békéjét – ez jeleníti meg a tudatalattit, a benső érzékelést. A tudatalatti vizében minden tükröződik, ami lényegében a lélek tükre és az álmok birodalmáé. A Királynő egyik kezében egy fehér kagyló alakú kelyhet tart, amiből egy rák emelkedik ki, másik kezében egy lótuszvirágot fog. Mindkettő istennői szimbólum. A kehely az anyaságot, a befogadást, az újjászületést és a termékenységet jelenti, míg a rák az ösztönös viselkedést. A Kelyhek Királynőjének ruhája végtelen kékes-fehér fényívekből áll, melyek az intuíciókat sejtetik. A vízen úszó lótuszvirágok a tisztaság, a bölcsesség és a fogamzás jelképei.

Ezen a lapon találkozunk egy kócsaggal is, ami az éberséget, a megbízható ösztönösséget és a higgadtságot mutatja. A Kelyhek Királynője a tökéletes közvetítő, aki képes mindent torzításmentesen átengedni magán, akit semmi sem befolyásol, mégis mindent magába enged. Az állatövi jegyekben az Ikrek 21. fokától a Rák 20. fokáig uralkodik.

 

A Kelyhek Királynőjének kulcsszavai: fogékonyság, mediális képességek, lágyság, intuíció, érzelemgazdagság, gyengédség, inspiráció és megtermékenyíthetőség.

A Kelyhek Királynője a spirituális, a művészi és a gyógyítói tevékenységekre is vonatkoztatható, illetve ezen közben a megérzések és a beleérző képesség használatára is utal. Arra ösztönzi a tudatot, hogy hallgasson a belső hangjára és bízzon a lelki vezetettségben. Maradjon hű önmagához, a benső énjéhez, s mindenhez, ami ebből az énből érzelemként, avagy megérzésként felszínre jön.

A Kelyhek Királynőjének lapja a szerelemre/szeretetre is rámutat, egyfajta közös lelki feloldódást, hangtalan megértést és szeretetteli odafigyelést, nyitottságot jelent.

A Kelyhek Királynője titokzatos lap, mely közelebb hozza az élet rejtett oldalát a jósoltatóhoz.

 

Száraz György

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..