Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A kivi varázsereje

A kivi vagy kiwi egy zöld színű, tojás alakú, szőrős gyümölcs, aminek a spirituális szerepe sokkal kimagaslóbb, mint ahogyan azt gondolnánk. Ezért nem ártana, ha a neki kijáró helyre illesztenénk a spirituális szempontok szerint összeállított étrendünkben.

A kivi olyan Actinidia nemzetségbe tartozó fajokból képzett hibrid, melyek őshazája a kínai Sanhszi tartomány. Éppen ezért Dél-Kína nemzeti gyümölcse lett. A kivi eredeti neve kínai egres volt, mely elnevezést új-zélandi meghonosítóitól kapta.

 

 

Élettani hatásai jelentősek. Viszonylag nagy mennyiségben tartalmaz A-, C-, K-vitamint, valamint említésre méltó a B6-vitamin tartalma. Legtöbbször nyersen fogyasztjuk, de joghurtok, különféle desszertek, saláták és öntetek kiváló alapanyául is szolgál, de kozmetikai célokra is nagyszerű. Minthogy a kivi magas antioxidáns-tartalmú (szabad gyök megkötő) gyümölcs, a fogyasztás mindenkinek ajánlott. Ásványianyag-tartalma (főként a Kálium) jelentős, ugyanakkor nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Erősíti az immunrendszerünket, csökkenti a fáradságérzetet és jótékonyan hat az izomzatra is.

 

Spirituális rangját azzal vívta ki magának a kivi, hogy egy olyan energiafajtát tartalmaz, mely a harmadik szem csakránkat erősíti. Aki elmélyültebben kíván ezoterikus praxist folytatni, tehát gyakorlati megtapasztalásokra és élményekre vágyik, annak kimondottan ajánlott napi egy-két kivi fogyasztás. De hogyan is működik ez a folyamat?

 

 

Mindennapi feladataink megoldásához éppen úgy fontos a harmadik szemünk működése, mint például a meditációk elvégzéséhez, avagy a különféle módosult tudatállapotok eléréséhez. Az összpontosítás ahhoz szükséges, hogy bizonyos energiacsatornák megnyíljanak és az emberi elme csodálatos teremtő erejének felszabaduljon. Igen ám, de világunkban sok minden megzavarja az energiaközpontjaink működését. Elsősorban a zajok azok, melyek állandóan megzavarhatják a harmadik szem működését, ezért a harmadik szemet rendszeresen tisztítani kell, mert ha szennyezett, annak lehetnek a fejlődést gátló és amúgy is negatív mentális tünetei. Olyan tünetek, mint önidentitás zavarok, erősen kontrolláló magatartás, valamint alacsony szintű önbizalom. Azonban különösen tiszta és tág állapotban a szép lilás színben tündököl, és nyitott energiaáramlást biztosít. Ilyenkor alakul ki bensőnkben a központosság érzése, a jin-jang egyensúly alakul ki, beindul az intuitív látás, ezáltal az egyén nyitottá válik a szellemi tapasztalatokra és jóval tudatosabbá válik. Ilyenkor az agyalapi mirigy jóval gyorsabban dolgozik, ami azért lényeges, mert ez a belső elválasztású mirigy hormonrendszerünk karmestere, melynek hatásai egész testi és energetikai állapotunkat alapjaiban érintik.

 

 

Aki kivit fogyaszt, ennyiféle folyamatot befolyásolhat az aurájában, sőt még ennél is többet. A megérzések minősége, tisztasága, a bennünk szunnyadó erők felfedezése mindannyiunk számára alapvetően fontos, mivel a hatásai a mindennapi életünkben is tetten érhetők. Agyunk frissessége, a látóidegek és a homloklebeny energiáinak felerősítése hatékonyabbá teheti az éberségünket, a velünk zajló történésekre és a saját sorsunkra való ráhangolódásunkat is. Mindez nem ördöngösség, hanem kézzelfogható változás, amit a kiviben rejlő energia támogat.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..