Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A korall spirituális hatásai

A korallt már ősidők óta ismerik és szívesen viselik magukon az emberek. Mivel nagyon könnyen formálható és faragható, ezért ékszereket és dísztárgyakat is készítettek belőle. Azért is viselték sokan, mert állítólag ha nyakban lóg, akkor megvédi viselőjét a szemmel veréstől. Ennek okán az újszülötteknek például a mai napig adnak nemeskorallból készült karkötőket. Ha a viselője megbetegszik, a korall ezt elhalványulásával jelzi, majd miután felgyógyult, visszanyeri eredeti élénk pirosas színét.

 

korallhatásai4

 

A korall a hagyomány szerint távol tartja a szerelemből származó betegségeket, ugyanakkor fokozza a nemi vágyat, a szerelmet és a termékenységet.

 

Ezek után talán már nem meglepő, hogy a korall a gyökér, a keresztcsonti és a szív csakra erősítésére kitűnő. Ebből következnek elemi minőségei is: a föld, a víz és a levegő elemek beépülését és áramlását segíti elő a korall. Csillagjegye a Halak.

 

Nagyjából 6000 fajta korallt ismer a szakirodalom. Egyik legfontosabb erénye, hogy védőkőként funkcionál. A kelták különösen tisztelték a vörös és a rózsaszínű korallt. Az
egyiptomiak a sírokba helyeztek korallt, ezzel kívánták a megigazultat megvédeni a reá leselkedő túlvilági veszélyektől és sötét erőktől.

 

korallhatásai1

 

A korall nagyon sok területen kitűnően alkalmazható.

Ekképpen lelki szinten jótékonyan hat az aggodalmakra és a rémálmokra, fejleszti a lelki szenzitivitást és erősíti a kiegyensúlyozottságot.

Fizikai szinten hat a vérsejtekre, a vérkeringésre és az erekre, az életerőre, a koleszterinszintre és a lázra. Ezen kívül az emésztést, a belek állapotát befolyásolja, hashajtó hatású. A csecsemőmirigy, a máj, a nyirokrendszer működését támogatja, de segít a súlyproblémákban is, sőt még az öregkori szellemi leépülést is lassítja. A tüdők és a nyálkahártya erősíthető energiáival.

 

A fehér korall a csontproblémákra és húgyúti betegségekre javallott. Ezen kívül csökkenti a köhögési rohamokat és az asztmatikus tüneteket. Lelki hatásai: a nyomasztó, lehangoló gondolatokat és szomorú érzéseket tisztítja, a szellem pozitív indulatait erősíti.

 

korallhatásai3

 

A vörös korallt alkalmazzák vérszegénység, vérkeringési zavarok, rendszertelen menstruáció esetén. Ha valaki meddő vagy veszélyeztetett terhes vagy csak a szülést akarja megkönnyíteni, akkor nagyon jó hatással lehet rá a vörös korall. A vörös korall lelki hatásai: az anyaság szimbóluma, támogatja a magzat fejlődését és a fokozza a szeretet rezgését. Depresszió ellen alkalmazható, segíti a belső harmónia kialakítását és a meditációt. Ugyanakkor növeli a szexuális vágyat.

 

A rózsaszín korall kedvező hatással van a szívritmuszavarokra, segít eltávolítani a méreganyagokat és csökkenti a végtagfájdalmakat.
A fekete korall a daganatos megbetegedésekben, illetve a gennyes kiütések és kelések elmulasztásában segíthet. Lelki és energetikai hatásai: védelmet nyújt utazások alatt, véd a rosszindulatú emberek fondorkodásaitól és a negatív célzatú mágiától.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..