Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A „látófa”: az ókori csillagászok által hátrahagyott különleges sziklavéset és örökség

A látófa egy olyan különleges petroglifa, amiről az a vélemény járja, hogy az ókori asztronómusok hagyták hátra maguk után csendes hírmondóként.

 

Minden évben a napfordulókor bekövetkező együttállás által keltett, figyelemre méltó fényt lehet látni a december 21. és december 28. közötti tiszta reggeleken a Smallin Polgárháborús Barlangban tett barlangtúrák alkalmával.

 

A Missouri államban található Smallin Polgárháborús Barlang az első dokumentált barlang Ozarks-ban. A barlang bejárata 55 láb (16,7 méter) magas és 100 láb (30,5 méter) széles.

 

A barlang Ozark történelmi rejtekhelye is egyben.

 

Ezen a helyen egy igazán érdekes petroglifába (sziklavésetbe) botlunk. A látófának nevezett folyami kavicsból álló ősi formáció oldalába faragva találunk egy olyan sziklavésetet, amelyről úgy vélik, hogy az ókori asztronómusok szótlan hagyatéka.

 

Az év legrövidebb nappalaink, nagyjából egy héttel a december 21-t megelőzően és követően, a Nap összehangolódik a Smallin Barlangjának bejáratában található ősi petroglifával.

 

A Föld déli dőlésének és a barlangba vezető bejárat délre néző elhelyezkedésének köszönhetően a téli napsugár pászmái messze a barlang mélyébe hatolnak.

 

 

A Smallin Cave Website jóvoltából.

A Smallin Cave Website jóvoltából.

 

 

A napfény visszatükröződik a vízzel teli tavacskákról, a mennyezetről és a falakról, valamint a napalakú petroglifáról, avagy a „nap-glifáról”.

 

http://bloximages.chicago2.vip.townnews.com/

http://bloximages.chicago2.vip.townnews.com/

 

 

Eric Fuller a barlang alkalmazott archeológusa, úgy gondolja, hogy ez a gyönyörűséges napfordulós esemény jelezhette az osage-indián törzs őszi vadászatának a befejeződését.

 

Az osage-indiánok évszázadokon keresztül tartották uralmuk alatt Ozarks java részét, valamint a barlangot. 

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/indianladderpetroglyph.php

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..