Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A leföldelés és a Föld frekvenciájával való kapcsolatfelvétel 8 módszere

A leföldelés fogalma azt jelenti, hogy kapcsolatot létesítünk a Földdel. Ez az egyik olyan dolog, ami számos különböző kultúrát, tradíciót és spirituális gyakorlatot összeköt egymással. Miközben kapcsolatba lépünk az egyensúly, az összekötöttség, a középpontosság, az alámerülés érzésével, rögzítve és áramlás közben egyaránt, szeretném feltárni annak a következményeit, hogy mi történik akkor, amikor kimegyünk a természetbe megpihenni.

 

A bolygónkon élő valamennyi fajt a Föld és a kozmosz erői és jelenléte formál, s ebben az összekapcsoltságban mélyen benne rejlik a jólét fenntartható állapota. A Föld mint élő és élettelen rendszer, a bolygón található életet saját, nagyon rendezett és koherens elektromágneses mezőjében fürdeti folyamatosan. Az élő test természetes hajlama, hogy összekapcsolódjon a Föld energiamezőjével, s kölcsönös együttműködést és egyensúlyi állapotot alakítson ki a külső környezetével, megtalálva a saját helyét és szerepét a rendszeren belül.

 

Azt kell megértenünk, hogy minden rendszer a tiszta koherencia állapotának a megvalósítására, az abba való visszatérésre vagy annak fenntartására törekszik. Minden egyes pillanatban – akár tudatában vagyunk ennek, akár nem – egy szakadatlan folyamatnak vagyunk a résztvevői az univerzumban, s közben más energiamezőkkel is kapcsolatba lépünk és valamiféle egyensúlyt keresünk ebben a világűrben. Ez történik mindenhol az ökológiai rendszerben található élettel, amikor leülünk a kedvenc székünkbe tévézni, amikor állatokkal játszunk, vagy amikor a szomszédunkat köszöntjük. Mi egyfolytában kölcsönhatásban állunk a mindannyiunkat körülvevő energiamezőkkel különböző fokig és eltérő eredményekkel.

 

Minél szervezettebbek és koherensebbek ezek a mezők, annál hatékonyabban és eredményesebben lehet az energiát közvetíteni, hogy részint serkentsük, részint fokozzuk azokat, akik híján vannak ezeknek. A bolygónkon minden életforma számára a lehető legfontosabb energiamező a Földé, amelynek normál értéktartománya 7,8 Hz-es rezgésű, amit Schumann Rezonanciának is hívnak.

 

Ez a természetes ritmus számos helyen felfedezhető az emberi organizmusban és elválaszthatatlan attól, hogy mi a leghatékonyabb, fenntartható és koherens állapotunkban működhessünk. Az emberi testüreg 7,8 Hz-en rezeg. Mind az alfa, mind a théta agyhullámaink a 7,8 Hz határán mozognak. Ezek az agyhullámok kapcsolatban állnak az ösztönös megérzéssel, az intuícióval, az inspirációval, a meditációval, a relaxációval és a nyugodtsággal.

 

http://www.catherinevarga.com/

 

Ilyetén módon a Föld együtt rezeg a biológiai rendszerrel és egy nagyobb koherenciájú állapotba juttat bennünket. Ez fokozza a mentális, emocionális és fizikai jólétünket. Amikor leföldelik magukat, akkor az élőlények hatékonyabban és harmonikusabban működnek, valamint szabadabban tudnak csatlakozni a Föld stabilizáló, elektromágneses mezőjéhez, hogy növeljék a vitalitásukat, az egészségünket, a jólétüket és hogy élvezzék a meghosszabbított élettartamukat.

 

Ez egy olyan ősi tudás, amit egymástól távol eső kultúrákban, hagyományokban és spirituális gyakorlatokban is kifejezésre jut, melyek mindegyike a Földdel való kapcsolatfelvételből fakadnak. Ezért fontos, hogy tudatosítsuk ezt a domináns jelleget. Jelenleg a világban a nyugati paradigma elkezdte jelentős mértékben elidegeníteni az embereket a Földtől és gátolni a Földdel való kapcsolatot.

 

A gazdasági rendszer elkezdte gerjesztett információk között, valamint olyan nagy kő és fém épületekben tartani az embereket, amelyek elválasztanak minket a Földtől. Olyan gépekkel és technológiákkal vesszük magunkat körbe, amelyek állandóan elektromágneses sugárzásokkal bombáznak bennünket, például telefonokkal, számítógépekkel, tévékkel stb. Eladnak nekünk szigetelő műanyagot vagy gumit, hogy azt a lábunkra tegyünk, amikor kimegyünk a természetbe, megakadályozva ezzel az energiáknak a Földből a fizikai testünkbe való áramlását. A levegőszennyezettség és a Földbe történő invazív beavatkozások eltorzítják az elektromágneses mezőt.

 

Hála az égnek, fejleszthetjük a Földdel való kapcsolatunkat és előmozdíthatjuk egy koherensebb, egy egészségesebb létállapot kialakulását a leföldelés gyakorlatán keresztül. Az alábbiakban több különféle módszert részletezünk, amelyeket felhasználva visszaállíthatjuk a testünk és a Föld elektromágneses mezője közötti harmóniát.

 

  1. 1. Menj ki a szabadba!

 

Tartózkodj kint a természetben, menj el egy mezőre, a hegyekbe, egy mocsárhoz, egy folyóhoz, egy patakhoz, egy strandra, egy óceánhoz. Menj ki az irodából, szakadj el a kanapétól. Legyél a természet lágy ölén, legyél jelen az életben.

 

  1. 2. Sétálj mezítláb a természetben!

 

Tölts némi minőségi időt mezítláb. Az emberi faj évezredeken át mezítláb boldogult, szánjunk időt arra, hogy visszatérjünk ehhez a gyakorlathoz a mindennapi rutinunk során.

 

http://www.terrylamb.net/

 

  1. 3. Öleld meg a fákat!

 

Ez egy tudomány: alkossunk párt és érintsünk meg egy másik élőlényt, hogy egyensúlyba hozzuk az energiamezőnket.

 

  1. 4. Alkalmazd a leföldeléses technikát!

 

Sok ember és vállalat kifejlesztett már olyan módszereket, amelyek leföldelnek, és negatív ionokat juttatnak vissza a szervezetbe. A Föld a legnagyobb elektron adó (donor) és vevő, míg az emberi test ideális PH-értéke lúgos kémhatású. A csírák, a baktériumok, a paraziták, a vírusok pozitív töltéssel bírnak és savas környezetben szaporodnak. A leföldelő elektródák használatával segíthetjük az emberi test elektronegativitásának a növelését, lúgosabbá téve ezzel a belső környezetet, amely az egészséges immunrendszer kritikus pontjának számít. Az olyan innovatív termékek, amelyek a természetellenes környezetben lévő test leföldelését szolgálják – mint például az Earting-szőnyeg vagy az Earthing-lepedő, praktikus megoldások arra, hogy harmonizáló elektromágneses kapcsolatot tartsunk fenn a földdel.

 

  1. 5. Használjuk a vizualizációt!

 

Tudatos lényekként átalakíthatjuk és szabályozhatjuk az energiamezőnket az érzelmeink módosítása által, és azzal, hogy eldöntjük, miként érezzük magunkat. A vizualizáció egy ősi módszer, amely hihetetlenül hatékony és bármely pillanatba végezhető, függetlenül attól, hogy hol vagyunk. Alább van néhány olyan technika, amely eléggé hatékony.

 

  1. 6. Leföldelő szál/vezeték

 

Képzeld el, lásd, érezd vagy egyszerűen tudatosítsd a Föld középpontját és a szabad energiát, amit kisugároz magából. A szíveddel és az elméddel juss el a magba, majd húzd fel a Föld mélyéből a pulzáló, örvénylő energiaszálat. Húzd be ezt a szálat a gyökér csakrádba, vagy a szakrális csakrádba, ha hölgy vagy, és érezd a közvetlen kapcsolatot közted és a Föld között, miközben az energia átáramlik rajtad. Lehet, hogy lesznek alámerülő érzéseid, lehet, hogy érezni fogod a gátad és az izmaid összehúzódását és megfeszülését a lágyékhajlatodban és deréktájon. És fordítva, ugyancsak megfeszítheted ezeket az izmokat és koncentrálhatsz arra, hogy te is egy szálat küldesz le a Földbe.

Gyakorold és ismételd ezt a folyamatot annyiszor, amennyiszer szükségesnek tartod. Kísérletezz különböző színű és vastagságú szálakkal és tapasztald meg azoknak a benyomásoknak a hihetetlenül széles körét, amelyeket ez sugall.

 

http://www.angelfire.com/

 

  1. 7. Fa-meditáció

 

Képzeld el, lásd, érezd, vagy egyszerűen csak tudatosítsd a tested, s válj fává. Érezd, ahogy a lábfejeid gyökereket növesztenek, amelyek belesüllyednek a Földbe és hozzá horgonyoznak téged. Érezd, amint a lábaid és a combjaid is fává alakulnak át, érezd a gyökereket, amint kinőnek a környező földből és rátekerednek a lábaidra, majd tovább folytatva beterítik a testedet. Érezd, amint kiegyenesedik a gerinced, majd egy törzzsé válik, s érezd az energiát, amint feláramlik a Földből a hasadba, a szívedbe, a fejedbe. Érezd, hogy a karjaid ágakká válnak, amelyek nőnek, megnyúlnak és az égig érnek, magukba szívják a nap fényét és energiát cserélnek. Érezd, hogy a fejtetőd megnyílik, amikor fénnyel telik meg, amely azután leáramlik a gyökereidbe és a Földbe.

 

  1. 8. Hegy-meditáció

 

Képzeld el, lásd a lelki szemeid előtt vagy egyszerűen csak tudatosítsd magadban, hogy a tested egy heggyé alakul át, s kővé változik. Mi csak a hegy csúcsát látjuk, de a töve mélyen a Földbe süllyed. Érez, amint a lábaid és az altested a felszín alatti kőzetrétegekbe cövekel, majd pedig érezd a béke és a nyugalom érzését, ami ezzel jár. Válj a hegy talapzatává, amikor az felfelé növekszik és az égbe hatol. Érezd a fejtetődet hegytetőként, ahol a Föld és az ég összeér és egybevegyül – eme két ellentétes spektrum kapcsolata az, amely egész életre szólóan egyensúlyban van.

 

Megvan azon képességünk, amely szabályozza és megváltoztatja a létállapotunkat. Míg mi ténylegesen a környezetünk termékei vagyunk, állandóan más külső erők és behatások jelenlétében állunk, mindig van választásunk azt illetően, hogy eldöntsük, miként érezzük magunkat és hogyan reagálunk. Van lehetőségünk megváltoztatni a külső és belső környezetünket azért, hogy egy nagyobb fokú harmónia- és koherencia-állapotot tapasztalhassunk meg. Arra ösztönözlek, hogy használd fel a fenti információkat és technikákat annak érdekében, hogy növelhesd a koherenciádat, emelhesd a vibrációdat, és hogy visszavehesd az erődet annak érdekében, hogy olyan változás legyen az univerzumban, amilyet te szeretnél.

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..