Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A legrosszabb elektromágneses impulzus általi forgatókönyv?

Nő a fenyegető veszedelem, mivel a napfoltok célba veszik a Földet

 

Washinton – A Nap magasabb fokozatba kapcsolt és úgynevezett X-osztályú koronakitöréseket (napkitöréseket)  produkált az elmúlt héten az egyik napfoltból, amelyről előre láttuk, hogy kapcsolatba fog kerülni a Földdel, mivel az idei és a következő évre esik a naptevékenység maximuma.

 

http://i148.photobucket.com

 

Az erős napviharok előreláthatólag 2020-ig is eltarthatnak.

 

Mostanáig a Nap viszonylag szunyókált, viszont azzal, hogy egy hét alatt négy X-osztályú kitörést produkált, elkezdte megközelíteni a tizenegy éves aktivitási ciklusának a „napvihar-maximumát”.

 

A NASA tudósgárdája és a Napdinamikai Obszervatórium közölte, hogy ezek a legutóbbi kitörések az első X-osztályú koronakitörések, amit a Nap ebben a ciklusában létrehozott.

 

A tudósok elmondták, hogy a négy közül az első X-osztályú kitörést X1,2-nek mérték. Ez volt a leggyengébb, azonban ez a hét folyamán X3,2-nek mért erősebb kitörésekkel folytatódott, amelyekről a tudósok azt mondták, hogy ezek az idei legerősebbek.

 

A számokat erősségi sorrendben rendelik hozzá a napkitörésekhez. Egy X2-es például kétszer olyan erős, mint egy X1-es, míg egy X3-as háromszor akkora.

 

A Nap tizenegy éves ciklusa alatt mért legerősebb napkitörése X6,9-es volt. Ez 2011. augusztus 9-én történt. A második legerősebb egy 5,4-es volt 2012. március 4-én.

 

A Nap a 24. szolár-ciklusán megy keresztül (megjegyzés: 1755 óta), amely 2008 januárjában vette kezdetét. A tudósok elmondták, hogy azóta a 24 szolár-ciklusában 19 darab X-osztályú napkitörés volt.

 

Itt olvashatsz további olyan (angol nyelvű) anyagokat, amelyek az elektromágneses fenyegetéssel kapcsolatos aggodalmat táplálják: “A Nation Forsaken”. („Egy cserbenhagyott nemzet”)

 

A napkitörésekből származó sugárzásokkal koronakidobódások (CME) is együtt járnak. A CME során több milliárd tonna töltött részecske lövell ki a Napból és lép kölcsönhatásba a Föld mágneses mezőjével, amely a rádióösszeköttetés megszakadást, illetve a sebezhető elektromos hálózati rendszerek és az érzékenyebb elektronikai alkatrészek üzemszünetét vagy tönkremenetelét idézhetik elő.

 

forrás: F. Michael Maloof; http://beforeitsnews.com

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..